• Ingyenes szállítás
  • 30 napos termékvisszaküldés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Kerékpárok és kiegészítők gyerekeknek

Nem találunk a kiválasztásnak megfelelő termékeket.

Kerékpárok és kiegészítők gyerekeknek - válassza ki a megfelelő kerékpárt és kerékpár-kiegészítőket a Sportano-nál 

Egy gyermek számára a kerékpár kétségtelenül befektetés a helyes motoros fejlődésébe, illetve a friss levegőn való nagyszerű szórakozás lehetőségébe. Már korán érdemes a gyermek számára megfelelő kerékpármodellre fogadni, hogy hozzászokjon a két kerékhez és új készségeket tanuljon. A megfelelő kerékpár, gyermekbukósisak vagy kerékpáros kiegészítők kiválasztása alapvető fontosságú, ha nemcsak gyermeke kényelme, hanem biztonsága is fontos. A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű kínálatát kínáljuk, mint a Hudora, Huffy, Alpina, Kellys, Kettler, Romet, Qplay, Strider, Spokey, Thule vagy UVEX. Sportboltunkban talál junior kerékpárokat, terepkerékpárokat, gyermek kerékpáros sisakokat, utánfutókat vagy kerékpárüléseket.  

Kerékpárok gyerekeknek - hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt? 

Először is fontos, hogy a legfiatalabb kétkerekű-rajongó korának és képességeinek megfelelő modellt válasszon. Ha gyermeke első kerékpárját keresi, a legjobb egy terepkerékpár. Javítja a motoros koordinációt és megtanítja az egyensúlyt, és nagyszerű lehetőség a tényleges járművezetés előtt. Ezenkívül a 2 éves vagy kicsit idősebb gyermekeknek szánt terepkerékpár egyensúlyt tanít. Ha gyermeke megtanulta az alapokat, és már jól érzi magát a kerékpárral, választhat egy oldalkerekes modellt, kezdve a 12 hüvelykes felnikkel ellátott járművekkel. A gyermek ezután megtanulja a pedálozást, a fék használatát és a kormány kezelését. Az oldalsó kerekek levehetők, amikor gyermeke már nagyobb lesz, és magabiztosnak érzi magát a két keréken.  

Hogyan lehet a kerékpárt a gyermek életkorához igazítani? 

A gyermekkerékpár a gyermek életkorának legjobban megfelelő, hogy ne csak kényelmet, hanem biztonságot is nyújtson a lovaglás során, és megfelelően fejlessze a motoros koordinációt. Egy körülbelül 2 és 3 éves korú gyermek számára a terepkerékpárok jól működnek. A 3-4 éves gyermekek számára 12 hüvelykes kerekekkel rendelkező gyermekkerékpárt választhat, a 4 és 6 évesek számára a kerekek 14 hüvelykesek legyenek. Az idősebb gyermekek számára viszont a 16 hüvelykes kerekekkel rendelkező kerékpárok a legmegfelelőbbek. Érdemes a kerékpárt is a gyermek magasságához igazítani, különösen, ha úgy dönt, hogy kiegészítő oldalkerekek nélküli járművet vásárol. Ökölszabályként a 4-6 évesek számára a legjobb, ha 48-50 cm körüli ágyékmagasságú és 16 colos kerekekkel rendelkező modelleket választunk. Az 5 és 8 évesek esetében a lépcsőmagasságnak 55-58 cm körül kell lennie, 20 hüvelykes kerékméret mellett. Az idősebb gyermekek (7-13 évesek) általában 70 cm magasságig és 24 hüvelykig terjedő kerékmérettel rendelkeznek. 

Mik azok a terepkerékpárok és mikor érdemes ilyet vásárolni? 

A terepkerékpár egy kétkerekű egykerekű, ahol első pillantásra egy klasszikus kerékpárra hasonlít. Ez azonban egy vázból, kormányból, nyeregből és két kerékből áll, további váltók és egyéb alkatrészek nélkül. Leggyakrabban fémből, fából vagy alumíniumból készül, hogy elég erős és ugyanakkor könnyű legyen. A terepkerékpár nem rendelkezik fékkel vagy meghajtással, ezért a legfiatalabbak számára készült. Mindenekelőtt nemcsak nagyszerű szórakozást nyújt, hanem segít a motoros koordináció gyakorlásában, megtanítja az egyensúlyt és a test kiegyensúlyozását, és hozzászoktat a két keréken való lovagláshoz. Egy szülőnek mindenképpen ezt a kerékpárt kell választania gyermeke számára, amely garantálja a megfelelő motoros fejlődést. Ez már egészen kicsi kortól működik, hiszen a bolt kínálatában még a kétéveseknek szánt terepkerékpárok is megtalálhatók. 

Hogyan válassza ki a megfelelő biciklis sisakot gyermeke számára? 

Amikor kerékpáros sisakot választ a gyermek számára, figyeljen a megfelelő tanúsítványokra, amelyek megfelelnek az Európai Unió biztonsági követelményeinek. A CE-jelölésről van szó, és a termékeknek meg kell felelniük az EN 1078 szabványnak (kerékpáros sisakok esetében) és az EN 1080 szabványnak (7 év alatti gyermekek sisakjai esetében). Mindenekelőtt illessze a sisakot gyermeke fejének kerületéhez. Ehhez mérje meg a fej kerületét a legszélesebb ponton, azaz a szemöldök felett, és hasonlítsa össze a hozzávetőleges értéket a gyártók által megadott különböző sisakméretekkel.  

Ezen kívül a gyermekbukósisakoknak szellőzőnyílásokkal kell rendelkezniük, hogy kellően lélegzőek legyenek. A nagyszámú fényvisszaverő elem növeli a biztonságot, különösen akkor, ha hosszú útra indul gyermekével. A gyermekeknek szánt kerékpáros sisakok gyakran olyan modern technológiákkal vannak felszerelve, mint a MIPS, azaz az esések elleni fejvédő rendszer, vagy az IAS, amely a sisak kerületének optimális szabályozásáért felelős. A FAS (Fast Adapting System) viszont gyors és pontos beállítást biztosít az oldalsó pántokon keresztül.  

Utánfutók, autósülések és egyéb kerékpáros kiegészítők - mivel érdemes felszerelkezni? 

A gyermek kerékpárja és sisakja mellett érdemes további felszerelésekkel, például kerékpár utánfutóval vagy kerékpárüléssel is felszerelkeznie. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen helyzetben utazhasson gyermekével, és mindössze annyit kell tennie, hogy a megfelelő modellt felszereli a kerékpárjára. A kerékpárülés kiváló lehetőség, ahol a gyermek hátul ül az ülésben, és figyeli a környezetét. Elöl vagy hátul elhelyezett ülések is kaphatók, ahol a második opció a legelterjedtebb. A kerékpár utánfutó viszont kétszemélyes változatban is kapható, így ideális az egész családdal való utazáshoz. A Sportanónál a gyermekülésekhez és a pótkocsikhoz való tartozékokat, például adaptereket, betéteket vagy tartókat is talál. 

Gyermekkerékpárok - mely márkákra érdemes fogadni? 

Ha oldalkerekes vagy oldalkerekek nélküli junior kerékpárt keres, az ATTABO, Huffy, Orbea vagy Romet márkák széles választékot kínálnak. A terepkerékpár kiválasztásakor viszont figyeljen a kerékméretekre, az anyagra vagy a magasság állíthatóságára. A Sportanónál a Hudora, Janod, Milly Mally, Lionelo, Orbea vagy Spokey egykerekűek ezen modelljét kínáljuk. Népszerű választás a fából készült terepkerékpár, amelyet a kis súly jellemez, a modellek között pedig megtalálható a lányoknak szánt terepkerékpár és a fiúknak szánt terepkerékpár, amelyeket számos színvariáció különböztet meg. 

A gyermekülések közül olyan márkák közül választhat, mint a Hamax, POLISPORT, Okbaby, Thule vagy URBAN IKI. A kerékpár utánfutók egy- és kétüléses változatban nagyszerű választás az egész családdal való hosszú utazásokhoz. Nézze meg a Thule, Qeridoo, Hamax vagy Burley megfelelő termékeit. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása