• Ingyenes szállítás
  • 30 napos termékvisszaküldés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Snowboard szemüveg és napszemüveg

Nem találunk a kiválasztásnak megfelelő termékeket.

Snowboard szemüvegek és napszemüvegek a legjobb márkáktól a Sportano.hu-on

Többé nem kell a Google-t böngésznie, hogy megtalálja a tökéletes snowboardszemüveget vagy szemüveget. Sportano.hu elég. Itt a világ minden tájáról érkező snowboardrajongók által nagyra becsült márkák professzionális felszereléseit fedezheti fel. A Sportano termékválasztéka minden időjárási körülményhez és az ügyfelek igényeihez igazodik. Nem számít, milyen útvonalat tervez, a Sportanónál pontosan megtalálja azt a védőszemüveget vagy szemüveget, amit keres! 

Jó snowboard szemüvegek és szemüvegek: miben különböznek egymástól?

A tartós védőszemüvegek és szemüvegek rugalmas és tartós anyagokból készülnek. Keretük poliuretán elasztomerből készül. Ez az anyag ellenáll a sérüléseknek, a nedvességnek és a fagynak. A jó szemüvegek és a snowboard szemüvegek polikarbonátból készülnek. Ez az anyag rendkívül ellenálló a karcolásokkal szemben. 

A lencse alakja nem kevésbé fontos. Ez határozza meg, hogy milyen széles a látómező. Két típus létezik - hengeres és gömb alakú. Az előbbiek általában olcsóbb szemüvegmodellekbe vannak beépítve. A lekerekített lencsék a magasabb kategóriájú modellekben vannak jelen, és szélesebb látómezőt biztosítanak. 

A napellenzőnek is jól kell illeszkednie a fejhez. Ezért jó ötlet olyan szemüveget választani, amelynek állítható pántja van. A keret méretét is jó kiválasztani. A férfi snowboardszemüvegek nagyobb méretben kaphatók, mint a női. 

Milyen snowboardszemüveget és szemüvegeket válasszak?

A védőszemüveget vagy snowboardszemüveget szintén az aktuális időjárási körülményekhez kell igazítani. A lencsék színétől függ, hogy mennyi fényt engednek át. A fényáteresztésnek 5 szintje van - S0-tól S4-ig. 

  • Az S0 védelmi szintű üvegezés átlátszó. A fény 100-80%-át engedik át. Éjszakai vezetésre tervezték őket mesterséges megvilágításban. 
  • Az S1 jelölést a gyors arany kapja. Áteresztőképességük 80-43%. Tökéletesek a nagyon felhős napokon való vezetéshez. 
  • Az S2 kategória olyan üvegezéseket jelent, amelyek 43% és 18% közötti napfényt kapnak. Sárga vagy narancssárga színükről ismerhetők fel. 
  • A kék, piros, barna vagy szürke lencsék S3 jelöléssel vannak ellátva. A fény 18-8%-át engedik át. Alkalmasak a napos napokra
  • A fekete üveg értéke kevesebb mint 8%. Alkalmasak vezetésre, amikor a nap nagyon erősen süt. Védelmi besorolásuk S4

A fejlett kivitelek néha lencseváltó mechanizmussal vannak felszerelve. A gyártók különböző megoldásokat használnak, például racsnikat, bilincseket vagy mágneseket. Egy másik megoldás a fotokromatikus lencsékkel ellátott szemüveg vagy szemüveg vásárlása. Ezek reagálnak a fény intenzitására, az időjárás függvényében sötétednek vagy világosodnak. 

Számos szemüveg- és snowboardszemüveg-modell további, a láthatóságot javító tervezési elemekkel is rendelkezik. Jó választás a polarizációs szűrővel ellátott szemüveg. Javítják a kontrasztot és csökkentik a láthatóságot korlátozó fényvisszaverődéseket. A fokozott vakítás elleni védelem érdekében érdemes tükörbevonatú védőszemüveget vagy szemüveget választani. A vízlepergető bevonatok szintén javítják a láthatóságot. Ezek megakadályozzák, hogy a víz leülepedjen a védőszemüvegre vagy a szemüvegre. Ráadásul nem hagy foltot, amikor lefut a szemüvegen. 

A lencse párásodása elleni védelem szintén fontos. A párásodás elkerülése érdekében a védőszemüvegnek szorosan az arcra kell illeszkednie, és a kereten szellőzőnyílásokkal kell rendelkeznie. További védelmet nyújt a páramentesítő bevonattal ellátott védőszemüveg (de a szemüveg is). Ennek a megoldásnak a hátránya a nehézkes gondozás. A közönséges szemüvegtisztító folyadékkal történő tisztítás károsíthatja a bevonatot. Ezért szükséges egy speciális készítményt vásárolni a szemüveget Anti-Fog bevonattal ellátott védőszemüvegekhez. 

Snowboardozás közben sem szabad megfeledkezni a látás védelméről. A hófény és a hófoltok vakító hatása kedvezőtlenül befolyásolja ennek az érzékszervnek az állapotát. Ezért érdemes megfontolni az ultraibolya (UV) szűrő meglétét is

Leírás kibontása Leírás összecsukása