A legjobb hegyi fejlámpák – TOP10

Magdalena Dacy 12.04.2024 ( 15.04.2024 )

Készen áll a hegyi felszerelésed? A fejlámpa nem hiányozhat a listádról, mivel nemcsak az ösvényen való esetleges vészhelyzetben lehet hasznos, hanem a sátorban és más szabadtéri tevékenységek során is. Minden túrázó és outdoor-rajongó hátizsákjának egyik elengedhetetlen kelléke. A fejlámpák rangsorolása a Sportano kínálatában elérhető javaslatok alapján készült. Megtudhatod, hogy milyen paraméterekre és funkciókra érdemes odafigyelned a vásárlás során és miként hasonlíthatod össze a különböző modelleket.

Petzl Actik Core fejlámpa

A Petzl Actik Core fejlámpa akár 600 lumen erős fényt és lenyűgöző, 110 méteres hatótávolságot biztosít. Ezzel a fejlámpával nem kell aggódnod a sötétedés utáni túrázás miatt. Megvilágítja a sötétséget az ösvényen és az erdőben, miközben felhő alatt sátorozhatsz. A piros fény funkciója egy szállóban is jól jön, amikor egy megerőltető hosszú túra után hatékonyan kell kipakolnod anélkül, hogy fel kelljen keltened a túratársaidat.

A Petzl fejlámpa intuitív nyomógombos működtetéssel rendelkezik és alacsony súlya még a tapasztalt túrázókat is meglepi. Legfőbb előnye a hibrid energiaellátó rendszer. Egy kábellel újratölthető akkumulátort tartalmaz, vagy akár három AAA elemmel is használható. A modell jellemzői között érdemes megemlíteni a zárszerkezetet is, amely megakadályozza, hogy a fejlámpa véletlenül bekapcsoljon a hátizsákban. A három világítási mód lehetővé teszi, hogy a fényt az időjáráshoz igazítsd. Minimális (takarékos) üzemmódban az akkumulátor akár 100 órán át is bírja a használatot. Az IPX4 szabvány garantálja a modell vízállóságát.

Silva Explore 4RC fejlámpa

Könnyedség és multifunkciós jelleg 400 lumenes fényerővel kombinálva – ez a Silva Explore 4RC fejlámpa dióhéjban. Maximális üzemmódjával lenyűgöző, 85 méteres hatótávolságot érhetsz el, amivel biztonságosan navigálhatsz a sötétben. A Silva intelligens megvilágítása, amely a nagy hatótávolságú reflektor és a közeli fénysugár kombinációja, lehetővé teszi, hogy a világítást egyedi igényeidhez és körülményeihez megfelelően igazítsd.

A Silva fejlámpa különböző fénymódokkal rendelkezik, mint például vörös fénnyel a sötétben való éles látáshoz, narancssárga fénnyel a jó térképolvasáshoz, valamint egy gyengébb, mindössze 10 lumenes üzemmóddal, amely ideális olvasáshoz, emellett az akkumulátor energiáját is kíméli. A beépített újratölthető akkumulátor egyszerű és gyors töltést nyújt. Ez a kompakt és könnyű fejlámpa (súlya az akkumulátorral együtt 70 gramm körül van) megfelel az IPX7 szabványnak, azaz vízálló.

Ledlenser MH7 WindowBox hegyi fejlámpa

A Ledlenser PH7 WindowBox hegyi fejlámpa maximális teljesítménye 600 lumen, hatótávolsága pedig akár 200 méter. A Rapid Focus lehetővé teszi a fényerő kényelmes, praktikus és mindenekelőtt gyors beállítását. A Smart Light technológiával egyedileg állíthatod a fénymódokat és a hozzájuk tartozó gombok megfelelő kombinációjának beprogramozását. A LED-es fejlámpa a Cooling Technology-t is kínálja, egy olyan rendszert, amely megvédi az áramkört a túlmelegedéstől és elosztja a LED által termelt hőt. Rendkívül praktikus a Dual Power Source rendszer, amely két áramforráson alapul, egy újratölthető akkumulátor és egy eldobható elem formájában. Az Advanced Focus System lehetővé teszi, hogy gyorsan válts egyenletes megvilágításról éles, fókuszált fénysugárra.

Black Diamond Spot 400 hegyi fejlámpa

Ha sokoldalú modellt keresel, akkor a Black Diamond Spot 400 lehet a megfelelő választás. Ez a hegyi fejlámpa rendkívül intuitívan használható. PowerTap™ technológiájának köszönhetően gyorsan válthatsz fénymódot. Alapja egy érintésérzékeny érzékelőpanel, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen kattintással válts az üzemmódok között a maximumtól a tompítottig.

A Black Diamond hegyi fejlámpa 400 lumen maximális teljesítményt és akár 100 méteres hatótávolságot is nyújt. Ezenkívül megfelel az IPX8 szabványnak, ami 30 percig tartó, legalább 1,1 méteres víz alatti működést jelent. A fényerőmemória lehetővé teszi, hogy bekapcsolás után azonnal használhasd az utoljára elmentett üzemmódot.

Petzl Bindi hegyi fejlámpa

Ha elsősorban egy könnyű és kompakt fejlámpára van szükséged, a Petzl Bindit javasoljuk. Bár elfér a tenyeredben és mindössze 35 grammot nyom, akár 200 lumen fényt is képes biztosítani, ezért nagyszerű, praktikus szerkentyű, amelyet bármilyen típusú hátizsákba bepakolhatsz. Egyszerű és intuitív kialakítása az egyik erőssége. A piros fény üzemmód jól fog jönni kempingezés vagy egy hostel többszemélyes szobájában való alvás során. A fejlámpa lehetővé teszi, hogy biztonságosan mozoghass a sötétben anélkül, hogy megzavarnád a társaidat. Szintén említést érdemel a minimalista, állítható tartó. A klasszikus gumit egy húzózsinór váltotta fel. A reteszelő funkciónak köszönhetően nem kell aggódnod amiatt, hogy véletlenül bekapcsol a hátizsákodban.

Black Diamond Wiz fejlámpa

Ha gyermeked osztozik a hegyek iránti szenvedélyedben, akkor érdemes ellátnod őt a megfelelő felszereléssel. A Black Diamond Wiz egy olyan modell, amelyet a legfiatalabb túrázók és a felhők alatti éjszakák szerelmesei számára terveztek. Ez a gyermekeknek szánt fejlámpa 30 lumenes fényerővel működik. Biztonságos záródással és törhető, rugalmas pánttal, valamint tanúsítvánnyal rendelkezik.

Akkor is megfelelően működik, ha fordítva van felvéve. A zseblámpa két óra elteltével automatikusan kikapcsol, hogy elkerülje az elem teljes lemerülését. Három üzemmódban működik: erős, stroboszkópos és tompított. A vízállóságot az IPX4 szabvány garantálja, az energiaellátás pedig két AAA elemen alapul.

Silva Trail Runner Free 2 Hybrid fejlámpa futáshoz

Milyen a jó fejlámpa? Bizonyára az egyik legfontosabb előnye a hibrid energiarendszer – mint például a Silva Trail Runner Free 2 Hybrid esetében. Ennél a modellnél választhatsz az 1,25 Ah (4,6 Wh) kapacitású, USB-kábelen keresztül töltött újratölthető akkumulátor és a három AAA típusú elemmel történő áramellátás között. A készülékházba integrált piros hátsó lámpa segíti a láthatóságot. Ez a modell 550 lumen fényerőt és 80 méteres látótávolságot biztosít. Ideális az ösvényfutók számára, akik egyébként részt vettek a tervezésében. Itt a Silva Intelligent Lightot alkalmazták, amely a kettős fénysugár technológiára támaszkodik, és olyan beállításokkal rendelkezik, amelyek bármilyen távolság gyors lefedésére szolgálnak. A számos praktikus megoldás ellenére a fejlámpa mindössze 61 grammot nyom (elemek nélkül), emellett pedig tökéletes egyensúlyban van.

Ledlenser H19R Core fejlámpa

Az egyik legerősebb fejlámpa-modell a Ledlenser H19R Core. Maximális teljesítménye nem kevesebb, mint 3500 lumen, ami azt jelenti, hogy bármilyen sötét területet képes bevilágítani. Még a barlangászok számára is jól használható világításként, akik a legnagyobb földalatti tereket is teljes mértékben be kívánják világítani. Ejtőernyős kirándulásokon és ösvényfutásokon szintén remekül teljesít. Legfőbb előnyei az intuitív és kényelmes működés, a vízállóság és a kompakt méret. A tervezők Fusion Beam technológiával látták el, amely különböző típusú lencséket kombinál, így homogén közeli fényt és fókuszált fénysugarat biztosít nagyobb távolságokra. A Magnetic Charge egy mágneses töltőrendszer, amely gyors kábelcsatlakozást tesz lehetővé. A hőmérséklet-szabályozással kombinált hűtési technológia megakadályozza a túlmelegedést és magas energiahatékonyságot biztosít. A Dimmable lehetővé teszi a teljesítmény pontos beállítását 15-100% között.

Petzl Tikkina hegyi fejlámpa

Könnyű, kompakt és rendkívül sokoldalú – ez a Petzl Tikkina hegyi zseblámpa. Egyenletes közeli fényt és három fokozatú fehér fényt is kínál: Max Burn Time – a maximális világítási időn alapul, Standard – kompromisszum a teljesítmény és az világítási idő között, Max Power – a maximális fénykibocsátáshoz igazítva. Használata intuitív, mivel egyetlen gomb segítségével gyorsan átállítható a fénymód és annak színe. Úgy tervezték, hogy a lámpa szögét egyetlen mozdulattal meg lehessen változtatni. A Hybrid Concept kialakítás lehetővé teszi az AAA elemek és a Core akkumulátor (amely a készlet részét képezi) cserélhető használatát. A fejpánt szimmetrikusan állítható, így a beállítás zökkenőmentes. Mosás céljából eltávolítható.

Silva Free 2000 fejlámpa

Az egyik legerősebb fényforrás a Silva Free 2000 fejlámpa, amelynek maximális teljesítménye 2000 lumen, maximális hatótávolsága pedig 180 méter. Alapvető fröccsenés- és könnyű esőállósággal rendelkezik. Rendkívül könnyen kezelhető modell. Strapabíró és a tipikus sérüléseknek ellenálló konstrukciója és kis mérete lehetővé teszi a kényelmes szállítását. A Silva Intelligent Light® technológia kettős fénysugarat biztosít, amely a fókuszált, nagy hatótávolságú fény és a széles látószögű, a közeli környezetet megvilágító fény kombinációja. Ez lehetővé teszi az időjárásnak és körülményeknek megfelelő üzemmód kiválasztását. A Silva Free több fényt jelent egy kisebb és rendkívül kompakt fejlámpában elrejtve.

Polecane produkty