A legjobb La Sportiva túrabakancsok – TOP10

Marcin Denisiuk 25.03.2024

Nehezen tudod kiválasztani a hegyi kirándulásaidhoz legmegfelelőbb La Sportiva bakancsmodellt? A könnyű hegymászó cipőket vagy a strapabíró túrabakancsokat kedveled? Hogy megkönnyítsük a dolgodat, összeállítottuk a La Sportiva top 10 túrabakancsait, amelyeket a Sportano.hu weboldalról tudsz megrendelni.

La Sportiva Aequilibrium ST GTX női túrabakancs

Ha alpesi hegymászást, nehezebb természetjárást vagy hegyi túrázást végzel, a La Sportiva Aequilibrium ST GTX bakancs pontosan az, amire szükséged van. Vízálló GORE-TEX® Extended Comfort membránnal rendelkezik, amely teljes mértékben megvéd a hó ellen és csökkenti a túlmelegedést. Ezenkívül a Honey Comb Guard™ felsőrésznek köszönhetően a legnagyobb megpróbáltatásoknak is ellenáll. A megerősítések és a TPU-bevonat rendkívül strapabíróvá teszi, a 3D Flex System Evo™ konstrukció pedig könnyebbé teszi a sziklákon szükséges mobilitást.

A La Sportiva Aequilibrium ST GTX női túrabakancsra félautomata rákokat szerelhetsz, amelyek a nehéz terepen elengedhetetlenek. Ezenkívül nyelves gallérja hővédővel van ellátva, így szigorú időjárási körülmények között csökken a hipotermia kockázata. Meredek szakaszokon a stabilitás növelése érdekében szénszál-erősítésű középtalp és az izomfáradtságot csökkentő Double Heel™ sarokszerkezet került alkalmazásra. A Vibram® SpringLug Tech talp rendkívül tartós, mégis rugalmas, így jól fekszik az egyenetlen talajon.

La Sportiva TX4 R női túrabakancs

A La Sportiva női bakancsok ideálisak könnyű túrákhoz, via ferratákhoz, mászófalakhoz és hétvégi kirándulásokhoz. A felsőrész velúrbőrből készült, amely megőrzi jó légáteresztő képességét, így a felesleges nedvesség fokozatosan távozik. A kényelmes illeszkedés érdekében a La Sportiva TX4 R női túrabakancs a hegymászóbakancsok által inspirált kötésrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felsőrész pontos beállítását a mozgásszabadság és a stabilitás érdekében.

A La Sportiva TX4 R női túrabakancs Ortholite® Hybrid Approach talpbetéttel van ellátva, amely elvezeti a nedvességet a talpról, emellett antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, ami nagyobb kényelmet jelent és lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig friss maradj. A párnázást ebben a modellben az EVA habbal ellátott középtalp, valamint az Impact Brake System biztosítja. Ez a megoldás elnyeli az ütéseket, nagyobb tapadást biztosít az ereszkedőkön és támogatja a Vibram® MegaGrip talpat.

La Sportiva Trango TRK Leather GTX női túrabakancs

Ha hátizsákos túrára készülsz, akkor technikai támogatásra lehet szükséged, amiért a bakancsodban található GORE-TEX® Performance Comfort membrán felel. Maximális vízszigetelést biztosít, így a túrázás zord körülmények között is kivitelezhető. Emellett a membrán légáteresztő képességet biztosít és az Idro-Perwanger bőr felsőrésszel együtt elvezeti a felesleges nedvességet. A La Sportiva Trango TRK Leather GTX női túrabakancs csuklós 3D Flex konstrukcióval rendelkezik az egyenetlen talajon való stabilitás és irányítás érdekében.

A bakancs fűzői szinte lábujjhegyig érnek, így pontosan az igényeidhez igazíthatod az illeszkedését. A sziklák elleni védelem érdekében a La Sportiva női bakancs magas gumibetéttel rendelkezik, a kosaras rákok felszerelésének lehetősége pedig jól jön az extrém kihívások során. Az EVA habbal ellátott középtalp párnázottságot, az Impact Brake System pedig teljes kontrollt biztosít a mászás és az ereszkedés során. A jól tapadó Vibram® talp remekül teljesít a különböző terepeken, és lapos panellel rendelkezik a via ferrata könnyű átjárásához.

La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX női bakancs

A La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX női bakancsot könnyebb túrákra és kirándulásokra tervezték. Az olasz tervezők GORE-TEX® Extended Comfort membránt építettek bele, így teljes vízálló és légáteresztő kényelmet nyújt, aminek köszönhetően a felesleges nedvesség elszáll. A nubuk felsőrész esztétikusan néz ki és tartós, míg az extra lábujjvédő megvéd az ütésektől. A kényelmi támogatást és a maximális mozgásszabadságot a Comfort Collar biztosítja.

A La Sportiva Ultra Raptor II Mid Leather GTX bakancs belsejében Ortholite® Hybrid Mountain talpbetét található. Antimikrobiális és gyorsan száradó tulajdonságai hosszabb ideig nyújtanak kényelmet és frissességet. A középtalpban párnázottságot nyújtó EVA hab található, amely leveszi a nyomást a túrázásról és ruganyosabbá teszi a lépéseidet. A talpban Impact Brake System zónákkal ellátott FriXion® Blue technológiát találsz, amely nagy tapadást és biztonságot nyújt az ereszkedés során.

La Sportiva TX2 Evo női túrabakancs

A La Sportiva TX2 Evo női bakancs könnyebb túrákon és hegymászó modellként is jól teljesít, ráadásul páratlan kényelmet biztosít. A felsőrész jó légáteresztő anyagból készült, így a kényelmet szolgáló felesleges nedvesség eltávozik. A rugalmas C2 – Combo Cord™-nak köszönhetően a La Sportiva TX2 Evo női túrabakancs könnyen rögzíthető mászóhevederhez vagy hátizsákhoz.

A Mythos fűzőrendszer a hegymászócipő olyan megoldása, amely lehetővé teszi, hogy a modell pontosan illeszkedjen a lábfejhez és gyorsan beállítható legyen. A bélés csúszásmentes tulajdonságokkal rendelkezik, így a talp nem csúszkál benne. A La Sportiva TX2 Evo női túrabakancs PU Tech-Lite™ felsőrésszel rendelkezik a lábujjakon és a sarkon való stabilitás növelése érdekében. A párnázásért az antibakteriális Ortholite® Hybrid talpbetét felel, amelyet EVA hab támogat. Ebben a modellben Vibram® IdroGrip magas tapadási zónákkal ellátott hegymászó talp került alkalmazásra.

La Sportiva TX5 GTX férfi túrabakancs

A La Sportiva bakancsot kihívást jelentő körülmények között végezhető, hátizsákos túrákra tervezték, de könnyebb utakon is remekül teljesít. GORE-TEX® Extended Comfort membránnal van ellátva, így maximális vízállóságot biztosít. Emellett a GORE-TEX® légáteresztő képességet biztosít, amely csökkenti a túlmelegedést és elvezeti a felesleges nedvességet. A La Sportiva TX5 GTX férfi túrabakancs precíz kötésrendszerrel rendelkezik, így a fűzőket meghúzva kényelmesen beállítható a felsőrész.

A La Sportiva bakancs hegyi sokoldalúsága a maximális stabilitást biztosító kialakításnak köszönhető. Ide tartoznak a speciális STB oldalpanelek, valamint az Impact Brake System, amelynek köszönhetően nagyobb kontrollt élvezhetsz mind az emelkedő, mind az ereszkedés során. A párnázottságról az EVA hab és az antibakteriális Ortholite® Approach talpbetét gondoskodik, amely tökéletes a nehezebb ösvényeken. A Vibram® MegaGrip talp sziklás, sáros és száraz talajon egyaránt jól teljesít, emellett kiváló tapadást és kényelmet biztosít.

La Sportiva TX4 GTX túrabakancs

A La Sportiva TX4 GTX túrabakancs az olasz gyártó klasszikusa, amelyet GORE-TEX® Extended Comfort membránnal látott el. Teljes vízállóságot és légáteresztő képességet biztosít, aminek köszönhetően sokkal könnyebb fenntartani a láb körüli kényelmes légállapotot. A felsőrész minőségi és tartós velúrbőrből készült. Teljes lábtámasz is található benne, amely megvédi a La Sportiva bakancsot a sziklával való érintkezés során.

A kényelmes illeszkedésről a Mythos aszimmetrikus kötésrendszer gondoskodik, amelyet a hegymászóbakancsok ihlettek, így ez a modell remekül illeszkedik és jó talajérzettel rendelkezik. A La Sportiva TX4 GTX túrabakancs OrthoLite® Hybrid talpbetéttel rendelkezik, amely párnázottságot nyújtó, antibakteriális és gyorsan száradó tulajdonságokkal bír. A középtalpban alkalmazott EVA habnak köszönhetően minden lépésnél ruganyosságot nyerhetsz, amit nehéz terepen különösen értékelni fogsz. Figyelemre méltó az Impact Brake System zónákkal ellátott Vibram® MegaGrip talp, amely hatékony tapadást és fékezést biztosít az ereszkedés során.

La Sportiva Trango TRK GTX túrabakancs

A La Sportiva túrabakancs rendelkezik azzal, amire a hegyekben szükséged van: GORE-TEX® Performance Comfort membránnal. Maximális vízállóságot, légáteresztő képességet és nedvességelvezetést biztosít egy többnapos hátizsákos túrához. A felsőrész tartós anyagból készült, amely kevésbé hajlamos a kopásra, emellett a kritikus helyeken gumibetét támogatja. A 3D Flex rendszer egy speciális konstrukció, amely segít megőrizni a vádli természetes mozgékonyságát, és stabilizációt biztosít a nehezebb szakaszokon is.

A kényelemről a Comfort Collar gondoskodik, amely gátként működik a kövek ellen, és maximális mozgásszabadságot biztosít. Az Ortholite® Hybrid antimikrobiális talpbetét emellett elvezeti a nedvességet a talpról és kényelmesen tartja azt a túra során. A La Sportiva Trango TRK GTX túrabakancs középtalpában párnázottságot nyújtó EVA hab, talpában pedig Impact Brake System technológiával ellátott Vibram® Mulaz található. A meredek szakaszokon alkalmazható tapadás és jobb irányíthatóság biztonságot és túrázási hatékonyságot jelent.

La Sportiva Ultra Raptor II Leather GTX férfi túrabakancs

A La Sportiva férfi túrabakancs a futócipőknek köszönheti kialakítását, így maximális kényelmet biztosít. Ez azt jelenti, hogy Ortholite® Mountain Running talpbetéttel rendelkezik, amely antibakteriális, gyorsan száradó, és ami a legfontosabb, párnázott. Ennek a technológiának köszönhetően a Memlex EVA középtalppal kiegészítve minden lépés pattogósabbá válik és könnyebb érzést nyújt a kilométerek megtétele.

A tapadásról a Trail Bite futófelülettel és Impact Brake System rendszerrel ellátott FriXion® Blue talp gondoskodik, amely azt biztosítja, hogy a La Sportiva Ultra Raptor II Leather GTX férfi túrabakancs tökéletesen tapadjon a talajon, és megkönnyítse a fékezést az ereszkedés során is. Az általános hegyi jelleget a GORE-TEX® Extended Comfort membrán egészíti ki, amely teljes vízhatlanságot és légáteresztő képességet biztosít, ami megkönnyíti a láb körüli kényelmes, száraz légállapot fenntartását.

La Sportiva TX2 Evo férfi túrabakancs

A La Sportiva TX2 Evo remekül helytáll a könnyebb túrák, kirándulások és falmászások során. A felsőrész gyorsan száradó anyagból készült, így ideális nyári túrázáshoz, amikor légáteresztő képességre van szükséged. A C2 – Combo Cord™-nak köszönhetően a bakancsot a hátizsákodhoz vagy a mászóhevederhez rögzítheted. A Mythos fűzőnek köszönhetően a modellt pontosan a lábadhoz igazíthatod, kiváló talajérzetet biztosítva anélkül, hogy korlátozná a mozgásszabadságodat.

Az Ortholite® Hybrid talpbetétnek köszönhetően a talpról a felesleges nedvesség eltávozik, antimikrobiális tulajdonságai pedig hosszabb ideig frissen tartanak. A középtalp EVA habbal rendelkezik, amely elnyeli a túrázás okozta ütéseket. A La Sportiva TX2 Evo túrabakancs talpstabilizáló TPU anyaggal is el van látva, amely együttműködik a Vibram® IdroGrip talppal. Ez biztonságos hegyi kirándulást és hatékony mozgást tesz lehetővé nehéz terepen.

Polecane produkty