A legjobb Salewa túrabakancsok – TOP 10

Marcin Denisiuk 05.04.2024

Új Salewa túrabakancsra van szükséged, de nem tudod, hogy melyik modellt válaszd? Vagy esetleg egy konkrét feladathoz van szükséged az új párra? A Salewa egy olyan márka, amely hegyi bakancsok egész sorával rendelkezik a különböző útvonalakhoz és időjárási körülményekhez. Összeállítottunk egy válogatást a Sportano.hu webáruházban elérhető legjobb Salewa trekkingcipő-modellekből.

Itt megtalálod a Salewa hétvégi, hosszú valamint megerőltető túrákhoz legideálisabb túrabakancsait.

Salewa MTN Trainer 2 Mid GTX férfi túrabakancs

Ez a tiroli márka rendkívül népszerű modelljének második kiadása. A cipő a hosszabb valamint könnyebb túrák során egyaránt bizonyítja sokoldalúságát. Vízálló és légáteresztő GORE-TEX® Performance Comfort membránnal rendelkezik, amely mérsékelt időjárási körülmények között is bizonyítja értékét, emellett hatékony védelmet nyújt a nedvesség ellen.

Az MTN Trainer 2 Mid GTX kényelmes illeszkedéséért a jól ismert, mászó jellegű Climbing Lacing kötésrendszer felel. A sarok megtámasztásáról és stabilizálásáról a 3F System, valamint a cserélhető MFF+ talpbetétek gondoskodnak, amelyek lehetővé teszik a cipő területének a lábfejhez való igazítását. A modell alapja az agresszív futófelülettel ellátott Vibram® WTC 2 talp, amely egyaránt alkalmas a technikai, megerőltető mászásokhoz és a klasszikus útvonalakhoz.

Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX női túrabakancs

A Salewa Alp Trainer 2 Mid GTX modell olyan nők számára készült, akik szeretnek hosszú hegyi túrákra járni, és teljes védelmet szeretnének a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellen. Ezt a GORE-TEX® Extended Comfort membrán biztosítja, amely tökéletes intenzív kirándulásokhoz. Magas vízállóságot és optimális légáteresztő képességet biztosít a kényelmesebb túrázási élmény elérésének érdekében.

A Vibram® Alpine Hiking talp remek tapadással és kiváló úttartással felel a változatos hegyi terepen való stabilitásért. A rossz időben és nagyon sáros ösvényen való túrázást biztonságosabbá és minden lépést kontrollálhatóbbá tesz. A talpat egy precíz Climbing Lacing kötés és egy stabilizáló Multi Fit Footbed+ talpbetét támogatja. Rugalmas Flex Collar szárral is rendelkezik, amely segít megőrizni a bokaízület természetes szabadságát. Mindezt a Cleansport NXT antimikrobiális technológia teszi teljessé, amely csökkenti a kellemetlen szagok kialakulását.

Salewa GORE-TEX Rapace GTX férfi túrabakancs 

Ez egy hegymászáshoz, túrázáshoz és túrasíeléshez való technikai lábbeli. Félautomata és automata hágóvassal is viselheted. Zord időben a vízálló és lélegző GORE-TEX® Performance Comfort membrán támogatja. A víz és hó elleni kiváló védelem jól jön az extrém hegyi kihívások során.

A Salewa GORE-TEX Rapace GTX férfi túrabakancs alapja a rendkívül tapadó Vibram® WTC talp, amely kiváló terepérzéket biztosít. A talp hátsó részének stabilizálására a Salewa márka szakemberei által kifejlesztett 3F System szolgál. A túrabakancs Climbing Lacing mászókötéssel is rendelkezik a nagyon pontos és egyéni illeszkedés céljából. Ez a modell a Bilight Midsole középtalp miatt is értékelendő, amely minden egyes, nehéz terepen megtett lépést tompít.

Salewa MTN Trainer Lite Mid GTX túrabakancs

Trekkingre és túrázásra tervezték, de a hegyi sportágak szélesebb spektrumában is remekül helytáll. A tervezők GORE-TEX® Extended Comfort membránnal látták el – tökéletes az intenzív túrázáshoz. Magas vízállósága légáteresztő kényelemmel párosul, ami nagyszerű, nedvesség elleni védelmet jelent.

A Salewa MTN Trainer Lite Mid GTX Flex Collar technológiával kifejlesztett középhosszú szárral rendelkezik, így a boka maximális mozgásszabadsága megmarad. A stabilitást a 3F System és a Climbing Lacing kötés garantálja. Ez a Salewa túrabakancs kiváló párnázottsággal rendelkezik a TPU középtalpnak és a Pomoca® MTN Trainer Lite talpnak köszönhetően. Emellett a Pomoca nagyszerű tapadást biztosít a legkülönbözőbb felületeken: a szikláktól a kavicsokon át a sáros ösvényszakaszokig.

Alp Mate Mid WP férfi túrabakancs

A Salewa Alp Mate Mid WP bakancs remekül helytáll olyan lelkes túrázók lábán, akik szívesen járnak túrázni és trekkingezni. Velúrbőr, Powertex® membrán és háló kombinációjából készült, így használata melegebb időben is ideális. A benne alkalmazott anyagok légáteresztő képességűek és jól elvezetik a nedvességet, ezenkívül pedig optimális vízhatlanságot biztosítanak.

Érdekes megoldás a Climbing Lacing precíziós kötésrendszer és az Adaptive Eyelets nevű adaptív fűzőlyukak kombinációja, amelynek köszönhetően a Salewa férfi bakancs nagyon jól illeszkedik a lábhoz és biztonságos túrázást biztosít. A kényelemért az EVA hab felel, így viselője minden lépés során csillapítást nyer. A Pomoca® MTN Trainer Lite talpnak köszönhetően nagyon jó tapadást biztosít a különböző felületeken, így a túrázás minden alkalommal hatékonnyá válik.

Salewa buty Ortles Light Mid PTX bakancs

A Salewa Ortles Light Light Mid PTX Salewa Powertex® membránnal van felszerelve, amelynek köszönhetően magas vízállóságot és légáteresztést biztosít, ami nélkül nehéz elképzelni a hegymászást, a kirándulást vagy a túrasíelést. A strapabíró Kevlar® anyaggal megtámogatott felsőrész a kihívásokkal teli séták során is bizonyítani fog. Erre a Salewa túrabakancsra automata vagy félautomata hágóvas rögzíthető.

Az Ortles Light Mid PTX esetében a tiroli tervezők a Salewa integrált Anti-Debries Stretch Gaitere lábszárvédőjét alkalmazták, amely rugalmasságával önbeállóan igazodik a bokához. Ez a legjobb megoldás havas hegymászáshoz és túrázáshoz, amely támogatja a vízálló membránt. Ez a Salewa bakancs 3F rendszerrel és Climbing Lacing kötéssel rendelkezik, így a stabilitás megőrzése mellett nagyon jó illeszkedést biztosít. Ennek a modellnek az alapja a Pomoca® talp, amely nehéz körülmények között is kiállja a próbát.

Salewa Alp Trainer 2 GTX női alacsony túrabakancs

A Salewa Alp Trainer 2 GTX modell GORE-TEX® Extended Comfort membránnal rendelkezik, amely teljes vízálló védelmet és kiváló légáteresztő képességet biztosít a női túrázóknak, csökkentve a túlmelegedés és a felesleges nedvesség felhalmozódásának kockázatát. A velúr felsőrész kivezeti az izzadságot és tartósabbá teszi a teljes konstrukciót.

Rendeltetésének köszönhetően ez a Salewa női alacsony túrabakancs 3F rendszerrel rendelkezik a sarok stabilizálása céljából. Ezen kívül a Flex Collar nagyobb kontrollt biztosít a nehéz ereszkedések során. Ortholite® antimikrobiális talpbetétet és EVA habot tartalmaz, így megfelelő párnázottságot nyújt. Ennek a modellnek a talpa Vibram® Alpine Hiking, amely tökéletes a technikai terepen, és minden lépés során támogatja a túrázót.

Salewa Wildfire Leather női alacsony bakancs

Ez egy hegymászó modell, amely ugyanúgy alkalmas trekkinghez, mint könnyebb túrákhoz. A velúrbőr felsőrész optimálisan elvezeti a felesleges nedvességet, emellett rendkívül tartós. Kevlar® és poliuretán megerősítéseket tartalmaz, hogy az összkonstrukció jól bírja a nehéz terepen való ereszkedést.

A Climbing zone megoldás lehetővé teszi, hogy mászószakaszokat vehess igénybe. A Salewa Wildfire Leather női alacsony bakancs viselésekor nagy stabilitást biztosít a sarokrészen található 3F rendszer, valamint a precíz Climbing Lacing kötés. Párnázottságáról pedig az antibakteriális Ortholite® talpbetét és az EVA hab középtalp gondoskodik. A márka a Pomoca® Speed MTN Path talpat alkalmazta ebben a cipőben, amely sokoldalúan használható. Ugyanolyan jól teljesít ereszkedő, túrázási és könnyű terepen is.

Salewa buty damskie wysokie MTN Trainer 2 Mid GTX női magasított bakancs

Az MTN Trainer 2 Mid GTX ideális, ha hosszú túrára vagy hétvégi kirándulásra készülsz és szeretnéd kihasználni a GORE-TEX® Performance Comfort membrán előnyeit. Teljes vízhatlanságot és légáteresztő kényelmet biztosít, így kisebb a túlmelegedés és a nedvesedés kockázata. A felsőrész velúrbőrből készült, a kritikus területeket pedig strapabíró szövet támogatja.

A bakancs kialakítása a női lábfejhez van igazítva, a 3F System által támogatva, ami kényelmet és a hegyekben szükséges stabilitást eredményez. Emellett a Salewa Climbing Lacing rendszer lehetővé teszi a lábbeli pontos és egyéni illeszkedését, növelve ezzel a túra hatékonyságát. Az MFF+ talpbetétek szintén praktikus megoldást jelentenek, amelyeknek köszönhetően a modell térfogata az igényeidhez igazítható. Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni a Vibram® WTC 2 talpat, amely maximális tapadást biztosít a nehéz és változatos jellegű terepen.

Salewa Alp Mate Winter Mid WP női bakancs

Ez a bakancs egy olyan termékcsalád része, amely olyan hölgyeknek készült, akik a hidegebb évszakokban szeretnek túrázni, amikor is fontos a hőkomfort. Ezt a Salewa Alpine Wool bélés és a microfleece adja. Az Alp Mate Winter Mid WP Powertex® vízálló membránnal rendelkezik, így a hó vagy az eső nem áztatja el a bakancsot és elvezeti a nedvességet, ami csökkenti a túlmelegedést és élvezetesebbé teszi a túrázást.

Az őszi/téli úticélt szem előtt tartva ezek a Salewa női bakancsok TPU megerősítéssel és tartós felsőrésszel rendelkeznek. A Kevlar® zsinórral ellátott 3F rendszer is alkalmazásra került, amely maximális saroktámasztást biztosít. A modell talpa Pomoca® Winter Hike, amelynek páratlan tapadása a fagyos évszakokban is bizonyítani fogja értékét.

Polecane produkty