A Scarpa legjobb túrabakancsai – a top modellek áttekintése

Marcin Denisiuk 24.04.2024

Melyik Scarpa bakancs alkalmas nagyobb magasságokhoz, és melyik a klasszikus túrákhoz, a gyors valamint a könnyű kirándulásokhoz? Tekintsd meg a Sportano.hu webáruházban elérhető legnépszerűbb modellek áttekintőjét!

Scarpa ZG Trek GTX férfi túrabakancs

A Scarpa ZG Trek GTX férfi túrabakancs a Scarpa ACTIVfit technológiát, a Flex Point szabású felsőrészt és a Heel Tension saroktámaszt kombinálja. Stabilitást nyújt minden lépésnél, mind a hegymászásnál, mind a lejtőn való túrázásnál. A Comfort Flex Plus talpbetét növeli a kényelmet és csökkenti a láb fáradtságát, míg a Vibram® Salix Trek talp maximális tapadást biztosít. A talp speciális zónákra van osztva, így a keményebb szakaszokon is hozzájutsz a szükséges támogatáshoz és stabilitáshoz.

A Scarpa ZG Trek GTX cipő GORE-TEX® Performance Comfort membránnal van ellátva, amelynek vízhatlansága és légáteresztő képessége lehetővé teszi a hosszú hátizsákos túrák megtételét. A felesleges nedvességet a velúr felsőrész vezeti el, aminek köszönhetően a láb körül hosszabb ideig megmarad a kényelmes környezet. Az olasz tervezők gondoskodtak a cipő kényelmes viseletéről, amiért a Speed Lacing rendszer felel, így nagyon könnyen az igényeidhez igazítható.

Scarpa Mescalito TRK GTX 2022 női túrabakancs

Ez a modell jól működik a technikai túrákon, és a kramponok felszerelésének lehetősége lehetővé teszi, hogy egyszerűbb, alpesi jellegű ösvényeket is bejárj vele. A Scarpa női bakancs rendeltetésszerű használatára való tekintettel GORE-TEX® Extended Comfort membránnal rendelkezik, amely magas fokú vízszigetelést és légáteresztő képességet nyújt, amit a tartós Perwanger® felsőrész anyaga támogat, így a felesleges nedvesség a kényelmed érdekében fokozatosan eltávozik.

A Scarpa Mescalito TRK GTX 2022 női túrabakancs rendkívül stabil, köszönhetően a bokáig érő felsőrészének és a Scarpa ACTIVfit anatómiai illeszkedésének. Ez azt jelenti, hogy a lábbelit könnyedén a saját igényeidhez igazíthatod. Nehéz terepen jól jön a Scarpa ACTIVimpact párnázási technológiája, amely enyhíti a hegyi rázkódásoknak kitett ízületekre nehezedő nyomást. Ennek a modellnek az alapja a nagyra értékelt Vibram® XS Trek Evo talp. Magasabb kopásállósága és speciális zónái garantálják a technikai ösvényeken szükséges megbízhatóságot és tapadást.

Scarpa GORE-TEX Zodiac Plus GTX túrabakancs

Ez a modell remekül használható akkor, amikor hétvégés vagy néhány napos hátizsákos túrára indulsz. A kényelemről és a nedvességelvezetésről a GORE-TEX® Performance Comfort Footwear membrán gondoskodik, amelynek vízszigetelése megvéd az esőben és a patakokon való átkeléskor történő átázástól. A Scarpa GORE-TEX Zodiac Plus GTX túrabakancs Perwanger® bőr felsőrésszel rendelkezik, amely tartós, támogatja a membránt és remekül ellenáll a sérüléseknek.

A Scarpa GORE-TEX Zodiac Plus GTX bakancs felsőrésze Sock-Fit XT by Scarpa® technológiával készült, amely zokniként tekeredik a lábfej köré, ezáltal stabilitást és kényelmet nyújt. A lábujjhegyig érő kötésrendszernek köszönhetően ezt a modellt pontosan a lábad sajátosságaihoz igazíthatod. A párnázást az ACTIVimpact középtalp biztosítja, így ízületeid tehermentesítve lesznek. A biztonságot ebben a cipőben a Drumlin-konstrukciójú Vibram® Mont talp biztosítja, ami páratlan tapadást jelent a legkülönbözőbb felületeken.

Scarpa Rapid túrabakancs

A Scarpa Rapid túrabakancs ultrakönnyű és remekül megfelel a gyorsabb ösvényfutásokhoz valamint a mászófalra való feljutáshoz. A felsőrész hatékonyan elvezeti a felesleges nedvességet és légáteresztő képességet biztosít a túlmelegedés csökkentése érdekében. A Scarpa cipő mászás közben könnyedén felcsatolható a hevederre. Az EXO technológiának köszönhetően a modell megtámasztja a lábat, az oldalvédőkre és a kényelmes Scarpa Sock-Fit felsőrészre támaszkodva.

A Scarpa bakancs kialakításának köszönhetően csökken a kidörzsölődés, míg az antimikrobiális OrthoLite® talpbetét hatékonyan vezeti el a nedvességet és támogatja a felsőrész légáteresztő képességét. A Scarpa Rapid túracipő EVA habos középtalppal rendelkezik, így minden lépésedet tompítja. A maximális tartóssággal és tapadással rendelkező Vibram® MegaGrip talp, amely nedves és száraz talajon egyaránt jól teljesít, a magabiztos túrázásért felelős.

Terra GTX túrabakancs

A Scarpa túrabakancs teljes bőr felsőrésze klasszikus stílust kölcsönöz, a technikai támogatást pedig a GORE-TEX® Performance Comfort membrán biztosítja, amely vízállóságot és légáteresztő képességet is biztosít a túrázás és a trekking szerelmesei számára. Ez a kombináció azt jelenti, hogy a felesleges nedvesség hatékonyan elszivárog, és a Scarpa Terra GTX túrabakancs védelmet nyújt a beázás ellen.

A Scarpa Terra GTX túrabakancs a Scarpa ACTIVfit technológiával rendelkezik az optimális illeszkedés érdekében, amelyet értékelni fogsz, amikor hátizsákos túrára indulsz a hegyekbe. A durvább talajon az ACTIVimpact párnázási megoldás tehermentesíti az ízületeidet, és csökkenti a sérülések esélyét még hosszabb túrákon is. A Vibram® talp gondoskodik arról, hogy magabiztosan gyalogolhass az előtted álló kilométereken át és élvezhesd a tapadást valamint a láb természetes gördülésének támogatását.

Scarpa Mojito Trail női túrabakancs

A Scarpa bakancsok között klasszikusnak számító, ezúttal Trail változatú Mojito egy hegymászásra és túrázásra tervezett modell. A felsőrész klasszikus és jól ismert szabása impregnált tartós velúrbőrrel került kombinálásra, amely csökkenti a nedvesedést. A légáteresztő 37.5® szövet felel a kényelemért, így a felesleges nedvesség hatékonyan elszáll, és könnyebben szárazon tartható a láb.

A Scarpa Mojito Trail női túrabakancs ACTIVfit technológiával rendelkezik, amely garantálja a személyre szabott illeszkedést minden lábtípusra. Az ACTIV Impact technológia felel a párnázásért, így az ütések elnyelődnek, a kényelem pedig fokozódik. A nagy tapadású Vibram® XS TREK talp, amely a legkülönbözőbb felületekre alkalmas, biztonságot és zökkenőmentes járást nyújt.

Scarpa Rush TRK LT GTX női túrabakancs

A Scarpa női túrabakancs technikai kialakítású, a túrázás azon női rajongóinak szánt lábbeli, akik értékelik a GORE-TEX® Extended Comfort membrán támogatását. Teljes vízállóságot és légáteresztést biztosít, éppúgy, mint az átázással és a túlmelegedéssel szembeni kiváló védelmet. A felsőrész olyan anyagból készült, amely tartós és támogatja a membránt, emellett biztosítja a felesleges nedvesség aktív elvezetését.

A SCARPA Rush TRK LT GTX női túrabakancsot széles lábszárvédő védi a könnyű sérülésektől, a hosszú nyelv pedig korlátozza a kavicsok bejutását. A Scarpa ACTIVfit technológiájának köszönhetően minden lépésed kényelmes lesz. A nehezebb szakaszokon a felbecsülhetetlen Interactive Kinetic rendszer fog segíteni. Ezek a Scarpa Presa® talpában található speciális zónák, amelyek a talaj nagyobb területét fedik le. Kiváló párnázást és tapadást biztosítanak.

Cyclone S GTX bakancs

A Scarpa Cyclone S GTX bakancs egy trekking modell, amely alkalmas keményebb és könnyebb utakra hóban, esőben és nyári túrák során egyaránt. A GORE-TEX® Performance Comfort technológia vízálló és légáteresztő védelmet biztosít, így a változó hegyi körülmények nem fogják akadályozni a kirándulást. A felsőrész a nagyra becsült és tartós Perwanger® bőrből készült, amely hatékonyan ellenáll a túrázás viszontagságainak, és támogatja a membrán légáteresztő képességét. Ez a modell magas szárral rendelkezik, amely a technikai szakaszokon megtámasztja a bokát, a speciális sarokbetét pedig nemcsak a lábbelit védi, hanem a sarkat is stabilizálja.

A maximális kényelem érdekében az olasz tervezők ACTIVfit technológiát alkalmaztak a lábbeliben, ezért a Scarpa Cyclone S GTX bakancs pontosan illeszkedik a lábhoz. Az ACTIVimpact megoldásnak köszönhetően azt kapod, amire a hegyekben szükséged van: párnázottságot. Ez tehermentesíti az ízületeidet, és csökkenti a hosszú hátizsákos túrákon előforduló sérüléseket. A Scarpa cipő alapja az olasz Vibram® talp, amely nagy tapadással, tartóssággal és a biztonságot növelő futófelülettel rendelkezik a hegyekben.

Scarpa Mojito Hike GTX női túrabakancs

A Scarpa Mojito stílusú, magas felsőrészű kialakítású cipő a hegyekben és az erdőben való könnyebb túrát végző hölgyek csemegéje. A GORE-TEX® Extended Comfort membrán vízhatlanságot biztosít, ami jól jön esőben és patakokon való átkeléskor. A légáteresztő képesség viszont csökkenti a túlmelegedést a gyorsabb túrák során. Érdemes megjegyezni, hogy a Scarpa Mojito Hike GTXi túracipő Bluesign® és PFC-Free tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy környezetbarát, és gyártása nincs negatív hatással a természetre.

A Scarpa cipő túrázó jellegéből adódóan ACTIVfit technológiával rendelkezik, így nagyon jól alkalmazkodik a lábhoz, ami fokozza a túrázás élvezetét. Az EVA hab és a Scarpa ACTIVimpact a megfelelő párnázottság biztosítása érdekében került alkalmazásra. Ezeknek köszönhetően a gyaloglás okozta ütések tompításra kerülnek, így az útvonalon való haladás könnyebbé válik. A cipő alapja a Vibram® XS Trek talp, amely technikai zónákkal rendelkezik a különböző típusú talajokon hasznos legjobb tapadás érdekében.

Scarpa Rush Trail GTX női túrabakancs

Ez a modell tökéletes a könnyebb túrákhoz, hegymászásokhoz és kirándulásokhoz. A vízálló és lélegző GORE-TEX® Extended Comfort membrán támogatását nyújtja, ami megakadályozza, hogy a lábad túlmelegedjen. A túrázás kényelmét szolgálja a Scarpa ACTIVfit technológiája, ami azt jelenti, hogy a Scarpa Rush Trail GTX női túrabakancs kényelmesen illeszkedik a lábhoz, és biztosítja a mozgás szabadságát.

A Scarpa Rush Trail GTX bakancsot a párnázottság jellemzi, ami a középtalp EVA habjának és a speciális DST váznak köszönhető. Ez utóbbi megoldás ráadásul stabilizálja a lábat, ami a gyorsabb túrázás és a szűk kanyarok során jön jól. A modell IKS rendszerrel is el van látva, így a Presa® HIK-02 talpban található futófelületi bütykök jobban tapadnak a talajhoz, ami javítja a párnázottságot, nagyfokú tapadást biztosít és járás közben megkönnyíti a láb természetes gördülését.

Polecane produkty