Férfi túracipők rangsora 2024

Marcin Denisiuk 22.03.2024

Fedezd fel a férfi túrabakancsok rangsorát, és válaszd ki a tökéletes párt, amely elkísér az ösvényeken 2024-ben. Összegyűjtöttük olyan elismert márkák legjobb modelljeit, mint a Salewa, Salomon, Scarpa, Columbia, La Sportiva, Dolomite, Jack Wolfskin és a CMP. Mindet megtalálod a Sportano.hu weboldalon. Figyelembe vettük az összes legfontosabb paramétert – a vízálló membránoktól kezdve a stabilitáson át a talp tapadásáig.

Salewa MTN Trainer Mid GTX férfi túracipő

A Salewa MTN Trainer Mid GTX férfi túracipő a tiroli márka klasszikusa, amely kiválóan helytáll többnapos és rövidebb túrák során egyaránt. Felsőrésze stílusos és tartós velúrbőrből készült, és teljes gumibetéttel egészült ki. A vízálló GORE-TEX® Extended Comfort Footwear membrán teljes mértékben véd a víztől, emellett elvezeti a felesleges nedvességet, ami csökkenti a túlmelegedést.

A felsőrész gallérja Flex-konstrukcióval készült, amely biztosítja a mozgásszabadságot és a kényelmes járást. Ezenkívül a 3F System madzag stabilizálja a bokát és együttműködik a Climbing Lacing kötésrendszerrel. A rendszer a hegymászócipőkből származik, ezért pontos illeszkedést biztosít. A Salewa MTN Trainer Mid GTX férfi túracipő Bilight TPU középtalppal rendelkezik, amely a talp megtámasztásáért és párnázottságáért felelős. A Vibram® WTC talp nagyfokú tapadást biztosít, ami a technikás ösvényeken is remekül helytáll.

Salewa Alp Mate Winter Mid WP férfi túracipő

A Salewa Alp Mate Winter Mid WP férfi túracipő tökéletes választás hosszú sétákhoz és könnyebb túrákhoz. A vízálló Powertex® membrán optimális légáteresztő képességet biztosít, amelyben a velúrbőr felsőrészt támogatja. A maximális illeszkedés érdekében sarkánál Kevlar® madzaggal rögzített System 3F technológia került alkalmazásra. Ennek eredményeképpen a Salewa bakancs bekötésekor a hátsó rész nagyfokú stabilitást biztosít, ami nagyon jól jön nehéz terepen.

A hegymászócipőkből átvett Climbing Lacing rendszer pontos illeszkedést biztosít. Téli rendeltetése miatt a Salewa Alp Mate Winter Mid WP férfi túrabakancs Alpine Wool béléssel rendelkezik. Szigetelése csökkenti a kihűlést, és elvezeti a felesleges nedvességet. A középtalpban ütéscsillapító EVA habot alkalmaztak, hogy enyhítse az ízületekre nehezedő nyomást. A tapadást havas és sáros talajon a Pomoca Winter Hike talp biztosítja.

Salewa MTN Trainer 2 GTX férfi alacsony túracipő

A Salewa MTN Trainer 2 GTX férfi alacsony túracipő vízálló GORE-TEX® Extended Comfort membránnal rendelkezik. Jó légáteresztő képességének köszönhetően csökkenti a túlmelegedést, és nem gyűlik fel olyan intenzíven a felesleges nedvesség a felsőrészen belül. A felsőrész strapabíró velúrbőrből készült, és a kritikus helyeken átfedéssel került kiegészítésre, hogy meghosszabbítsák az élettartamát.

A Salewa bakancsok stabil rögzítéséért a hegymászás-specifikus Climbing Lacing és a 3F System felel. Ez a kombináció garantálja a túrázás közbeni biztonságot és a pontosságot, valamint kényelmes illeszkedést tesz lehetővé. A Salewa MTN Trainer 2 GTX alacsony férfi trekkingcipő PU habszivacs középtalppal, párnázással és Vibram® MTN Trainer Evo talppal rendelkezik. Nagyfokú tapadása a hegyi átkelőkön és az egyszerűbb mászószakaszokon is bizonyítja értékét. Ezenkívül via ferrata fülekkel rendelkezik, amelyek növelik a biztonságot az acélkábeles ösvényeken való közlekedés során.

La Sportiva Aequilibrium Hike GTX férfi túracipő

A La Sportiva Aequilibrium Hike GTX férfi túracipő GORE-TEX Extended Comfort vízálló membránnal rendelkezik, amely túrázás közben megvéd a víz és a sár ellen. Emellett légáteresztő képessége jelentősen csökkenti a túlmelegedést és elszállítja a megerőltetésből származó felesleges nedvességet. A magas 3D Flex System Evo™ gallérnak köszönhetően természetes mozgásszabadságot és támogatást kap a boka a nehéz szakaszokon.

A PU habból készült középtalp felel a láb természetes helyzetéért és támogatja a Double Heel™ párnázottságát. Ez egy speciális, kétrétegű sarokszerkezet, amely a La Sportiva Aequilibrium Hike GTX férfi túracipőt párnázottá teszi. Ennek eredményeképpen az izmok nem terhelődnek annyira és kényelmesebbé válik a túrázás. A Vibram® talp Impact Brake System technológiát alkalmaz, amely javítja a tapadást és elnyeli az ütéseket az egyenetlen talajon.

GORE-TEX Scarpa Mescalito TRK GTX férfi túracipő

A GORE-TEX Scarpa Mescalito TRK GTX férfi túracipő lehetővé teszi a kramponok felszerelését, így a nehezebb, technikásabb útvonalakon is jól használható. GORE-TEX® Extended Comfort membránt alkalmaz, amelynek vízszigetelése teljes mértékben véd az eső, a hó és a sár ellen. Ez a technológia a Perwanger® felsőrésszel együtt légáteresztő képességet is biztosít. A személyre szabott illeszkedés érdekében előnyös a kötésrendszer, amely a boka és a lábfej területén zárral van ellátva.

Az anatómiai ACTIVfit konstrukcióval ellátott GORE-TEX Scarpa Mescalito TRK GTX férfi túracipő nem korlátozza a természetes mozgásszabadságot. A középtalp PU habbal van ellátva, így hozzájuthatsz a párnázottsághoz, amelyre a kihívásokkal teli terepen is szükséged lehet. A Scarpa trekkingcipő Vibram® XS Trek Evo talppal rendelkezik, amelyet az ACTIVimpact technológia egészít ki. Ez teszi az egészet rendkívül tapadóssá, elnyeli a rázkódásokat és támogatást nyújt mind a haladásnál, mind a meredek ereszkedésnél.

Dolomite 54 Trek GTX férfi túracipő

A Dolomite 54 Trek GTX férfi túracipő ideális túrázáshoz, bushcraftozáshoz és egyéb túrázási tevékenységekhez. GORE-TEX® Performance Comfort membránt alkalmaz, így vízálló és légáteresztő védelmet is nyújt. A felsőrész Crazy Horse bőr, amely tartós és klasszikus megjelenést kölcsönöz a bakancsnak. Az egész bakancsot körülvevő bélés pedig véd a gyökerekkel és kövekkel való összeakadások ellen.

A DAS Light talpbetét gondoskodik a Dolomite cipők anatómiai illeszkedéséről, ami maximális kényelmet nyújt és csökkenti a lábfáradtságot. Ez a megoldás a lábfej ívét is támogatja, ami által nagyobb stabilitást biztosít. A Dolomite 54 Trek GTX férfi túracipő Adula futófelülettel ellátott Vibram® talppal van ellátva. Ez a kombináció a durvább talajon hasznosnak bizonyul, mivel biztosítja a szükséges tapadást és járásteljesítményt.

Columbia Peakfreak II Mid Outdry férfi túracipő

A Columbia Peakfreak II Mid Outdry férfi túracipő túrakialakítású, mely a kényelemre helyezi a hangsúlyt. Ennek egyik oka az optimális párnázottságot biztosító Techlite+™ középtalp. Emellett úgy tervezték, hogy a NAVIC FIT SYSTEM™ segítségével stabilizálja a lábat. Ez a különleges megoldás természetes módon rögzíti a lábközépet, elnyeli a lökéseket és ruganyosságot nyújt minden lépésnek. Az Adapt Trax™ talp nagyfokú tapadást biztosít a változatos felületeken, futófelülete és fülei pedig nedves környezetben is jól teljesítenek.

A szintetikus felsőrész OutDry® vízálló membránnal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a Columbia Peakfreak II Mid Outdry férfi túracipő az esővel, a pocsolyákkal és a patakokkal is megbirkózik. Ez a technológia légáteresztő képességet is biztosít és a felsőrészt gyorsan száradóvá teszi – a felesleges nedvességet pedig hatékonyan elvezeti.

Salomon X Ultra 4 férfi túracipő

A Salomon X Ultra 4 férfi túracipő könnyű és kényelmes kialakítású, tökéletes a melegebb évszakokban történő kirándulásokhoz. Légáteresztő, perforációval ellátott felsőrésze szellőzést biztosít, így csökken a túlmelegedés veszélye, a nedvesség pedig elszáll. A Salomon tervezői DWR vízlepergető kezeléssel látták el a modellt, így a könnyű eső nem fogja átáztatni.

Quicklace™ szegély lett nála alkalmazva, amely a klasszikus fűzőket helyettesíti és gyors cipőillesztést tesz lehetővé. Emellett a SensiFit™ szerkezet stabilizálja a lábat és csökkenti a sérülésveszélyt, támogatva a túrázókat, ahogy gyorsabban vágnak neki az ösvénynek. A Salomon X Ultra 4 férfi túracipő antimikrobiális OrthoLite® talpbetéttel rendelkezik, amely a kezdeti párnázottságért felel, és kiegészíti a középtalpat. EVA habot alkalmaz Energy Cell formájában, amely elnyeli a lökéseket. A Contagrip® All Terrain talp felel a a különböző felületeken való tapadásért.

CMP Rigel Low férfi túracipő

A CMP Rigel Low férfi túracipő felsőrésze tartós velúrbőrből készült, amelyet elöl egy gumiból készült bakancsbetét támogat. DWR PFC-mentes vízszigeteléssel rendelkező ClimaProtect® vízálló membrán van benne alkalmazva, így az eső vagy a pocsolyák nem okoznak teljes átázást. Ezenkívül a membrán és a felsőrész optimális légáteresztő képességet biztosít.

Az Ortholite® talpbetét antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, gyors száradási képessége pedig jól jön az intenzív gyaloglás során. A CMP Rigel Low férfi túracipő középtalpában a híres EVA hab került alkalmazásra, amelynek párnázottsága enyhíti az ízületekre nehezedő nyomást és megkönnyíti a túrázást. A CMP FullOn GRIP talpnak köszönhetően minden lépésnél hozzájutsz az ösvényen a szükséges tapadáshoz és stabilitáshoz.

Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore férfi túracipő

A Jack Wolfskin Vojo 3 Texapore férfi túracipő vízálló TEXAPORE membránnal rendelkezik, amely 10 000 mm magas vízoszlopnak felel meg. Ez gondoskodik arról, hogy az eső vagy a pocsolya miatt a felsőrész ne ázzon át. Ugyanakkor ez a technológia 3400 g/m2/24 h légáteresztő képességet biztosít, így a felesleges nedvesség felhalmozódása a bakancs belsejében korlátozott lesz. Az elülső részen gumiból készült betét védi a lábujjakat kövekhez vagy gyökerekhez való csapódás esetén.

A Jack Wolfskin bakancs középtalpa párnázottságot biztosító EVA habból készült, amely biztosítja az ütések csillapítását, így kényelmes és hatékony túrázást tesz lehetővé. A Jack Wolfskin férfi Vojo 3 Texapore túrabakancs talpában nagy tapadású gumikeverék került felhasználásra, amely nedves talajon is kiválóan teljesít.

Polecane produkty