Melyik kerti trambulint válasszuk? A legjobb kerti trambulinok gyermekek és felnőttek számára

Sylwia Stwora-Petela 31.05.2022 ( 23.09.2022 )

A gyerekek számára nagyszerű szórakozást garantál, a felnőttek számára pedig egyfajta edzés lehet, amely segít fitten tartani magukat. Melyik kerti trambulint válasszuk? Nálunk megtudhatja, milyen elemekre kell figyelnie a kerti trambulin vásárlásakor, hogy az biztonságos legyen, és megfeleljen az Ön igényeinek és elvárásainak.

  

Kerti trambulin gyerekeknek és még több

A trambulinozás nemcsak a szórakozásra jó, hanem mindenekelőtt segít a gyerekeknek és a felnőtteknek az aktív időtöltés szokásának kialakításában. A rendszeres ugrálás javítja a mozgáskoordinációt és az egyensúlyt, pozitív hatással van a kondíciónkra és a szív- és légzőrendszeri erőnlétünkre, valamint fokozza az anyagcserénket. Az ugrálással sok kalóriát égetünk el, és úgynevezett „boldogsághormonokat” termelünk, amelyek hatására jobban érezzük magunkat és csökkentjük a stresszt. Ezenkívül a szabadban való tartózkodás biztosítja a szervezet megfelelő oxigénellátását és a D-vitamin termelését (napos időben) a hatékony működéshez.

Kerti trambulin – mire figyeljünk vásárláskor?

A kerti trambulin vásárlásakor a gyermekek és felnőttek számára érdemes a bevált és elismert gyártók, például az inSPORTline, a Spokey, az Exit Silhouette, a Jumpi vagy a Songmics felszereléseire fogadni, akik gondoskodnak a gondos kivitelezésről, a kiváló minőségű anyagokról és az uniós szabványoknak (PN-EN71-14) és a biztonsági tanúsítványoknak (CE – európai, GS TUV – német stb.) való megfelelésről. A kerti trambulin kiválasztásakor figyeljen az olyan elemekre, mint: a keret, a rugók és azok borítása, a szőnyeg vagy a maximális terhelés.

Keret

A keret, ellentétben a többi alkatrésszel, nem cserélhető része a kerti trambulinnak, ezért szilárd, tartós anyagból kell készülnie, amely ellenáll a sérüléseknek és a deformációnak. A szerkezetnek stabilnak kell lennie, hogy ne mozduljon el vagy boruljon fel még nagyon intenzív ugrások során sem, vagy erős szélben se mozduljon el. Válasszon például horganyzott, edzett vagy horganyzott U-alakú acélból készült modellt.

Mat

Olyan anyagot válasszon, amely ellenáll az időjárási körülményeknek, főként a nedvességnek, az esőnek és az UV-sugárzásnak. Minél vastagabb és erősebb a kerti trambulinhoz használt anyag szövése, annál tartósabb és biztonságosabb lesz. Ezenkívül minél durvább a szövet szerkezete, annál nagyobb a talajhoz való tapadás. Jó választás lehet például a PP anyag.

Rugók és rugófedél

A rugók különböző erők hatására megtartják a szőnyeget, ezért erősnek és szilárdnak kell lenniük, miközben a szőnyeghez és a kerethez is tartják magukat. A rugókra való ugrás vagy ráesés hatásaitól a felhasználókat védő alapvető elem a fedő, amelynek teljesen el kell fednie a rugókat és a keretet. Általában erős tépőzárral rögzítik.

Ladder

Ez nem szükséges elem, de növeli a trambulin kényelmét, különösen a kisebb gyermekek és a kisebb testmagasságú és fizikai gyengeségű emberek számára. A létra megkönnyíti a szőnyegre való fel- és leszállást.

Maximális terhelés

Más néven terhelhetőség, amely meghatározza az eszközt egyszerre használó felhasználó(k) megengedett legnagyobb súlyát. Minél több különböző súlyú ember fogja használni a kerti trambulinját, annál magasabb paramétert kell választania. A szerkezet teherbírásának túllépése sérülésekhez és veszélyes helyzetekhez vezethet, például a szőnyeg leszakadhat a rugókról.

Milyen méretű kerti trambulint válasszak?

A kerti trambulin méretének meghatározásakor két fő tényezőt kell figyelembe vennie: hány ember és milyen korú fogja használni a berendezést, és mekkora hely áll rendelkezésére. A legfiatalabb felhasználók számára 3 éves kortól elegendő egy 140 vagy 183 cm átmérőjű trambulin. Nagyobb gyermekek számára a 244 cm-es (Spokey Jumper belső hálóval és 100 kg-ig terjedő maximális terhelhetőséggel), 305 cm-es (pl. Spokey Jumper II belső hálóval és 150 kg-ig terjedő maximális terhelhetőséggel) vagy 312 cm-es változat megfelelő.

Ha a trambulint felnőttek fogják használni, érdemes nagyobb, pl. 374 cm átmérőjű modelleket választani. Ha több felhasználó és sok szabad hely van a kertben vagy a parcellában, válassza a 430 cm-es méretet. Ezt kínálja az inSPORTline Flea kerti trambulin, amely 180 cm magas hálóval és 150 kg maximális felhasználói súllyal rendelkezik. Ezt a kérdést a trambulin egyidejűleg használó személyek száma felől is megközelítheti – egy személy számára elegendő egy 200-300 cm-es modell (pl. Urbogym Jumper belső hálóval és 200 cm-es szőnyegátmérővel), több személy számára pedig egy 400 cm feletti változatot válasszon.

Hálóval vagy háló nélkül – melyik kerti trambulin a jobb?

A háló nem szükséges felszerelés a kerti trambulinhoz, de érdemes felszerelni, ha a gyerekek a berendezés fő használói. Fő feladata, hogy megvédje a felhasználót attól, hogy leessen a trambulinról, és nagy magasságból a földre zuhanjon, ami sérülésveszéllyel járhat. A háló tökéletes a legkisebbeknek és a kezdőknek, akik a szabadban szeretnének ugrálni. A kerti trambulinhálók kétféle változatban kaphatók: külső és belső. Az első típus a teljes szerkezetet lefedi, ami nagyobb felületet biztosít az ugráláshoz, de nem fedi le a kemény rugókat. A belső hálót viszont a rugók elé szerelik, hogy csökkentsék a beesés kockázatát. A hálót leggyakrabban cipzárral zárják, de lehetnek rajta további horgok is.

Mikor érdemes háló nélküli trambulint választani a kertbe? Amikor jó koordinációval és trambulinozásban jártas emberek fogják használni, beleértve a különböző akrobatikus mutatványok végrehajtását is.

Hogyan kell biztonságosan ugrani a trambulinon?

Annak érdekében, hogy a trambulinozás biztonságos és szórakoztató tevékenység legyen, mindenekelőtt olvassa el a gyártó használati utasítását. Az ajánlásokat mindenképpen be kell tartani, függetlenül attól, hogy a trambulinokat kisgyermekek és kevéssé edzett emberek vagy sportolók használják. Fontos továbbá, hogy kövesse a gyártó utasításait a trambulin összeszerelésével és elhelyezésével kapcsolatban. Kerülje a berendezés elhelyezését fák, elektromos vontatás, kerítések vagy épületek közelében. Mindig felügyelje a gyermekek játékát, még akkor is, ha már jártasak a trambulinozásban. Ismerje meg az ugrásokra és mutatványokra vonatkozó példákat, és adja át ezt a tudást más felhasználóknak, hogy elkerülje a veszélyes helyzeteket vagy baleseteket. A szőnyeg közepén mezítláb gyakoroljon (zokni, cipő csúszáshoz és ezáltal sérülésekhez vezethet).

Ha kiváló minőségű kerti trambulinokat keres, látogasson el a Sportano.pl online sportboltba, ahol a következő neves márkák bevált eszközei kaphatók: inSPORTline, Spokey, Urbogym, Exit Silhouette, Jumpi vagy Songmics. Kétségei vannak, hogy melyik termék lesz a legjobb az Ön számára? Forduljon a Sportano.pl tanácsadóihoz, akik segítenek megtalálni az Ön igényeinek megfelelő optimális megoldást.

Polecane produkty