Melyik robogót válasszuk egy gyermek számára? A legjobb robogók két, három vagy öt éveseknek

Aleksandra Orlicka 31.05.2022 ( 23.09.2022 )

A robogó nagyszerű módja annak, hogy a szabadban töltsön időt a kicsivel. A piacon különböző méretű és specifikációjú modellek állnak rendelkezésre. A megfelelő rollert keresi gyermeke számára, amely megfelel a magasságának, képességeinek és fejleszti a motoros koordinációt? Velünk megtudhatja, melyik robogó lesz a legjobb, és mire kell figyelnie a választáskor.

Érdemes robogót vásárolni gyermekének?

A szabadban való játék számos lehetőséget kínál, és javítja a gyermek fizikai fejlődését, fittségét és jólétét. Ez a fizikai aktivitás egyik formája, amely megtanít a koncentrációra, a helyes testtartásra és javítja a mozgástartományt.

A babagurulókat úgy tervezték, hogy a lehető legnagyobb biztonságot és stabilitást nyújtsák. A legkisebbek számára egy harmadik kerék is jár, és a felület, amelyen állnak, szélesebb fedélzettel és csúszásgátló bevonattal van ellátva. Ezenkívül a legtöbb modell univerzális megoldásokkal rendelkezik, pl.: a kormány magasságának beállítása, aminek köszönhetően a robogó hosszú évekig szolgálja gyermekét.

Melyik robogót válasszuk egy gyermek számára? Főbb jellemzők és paraméterek

Amikor egy gyermek számára robogót választ, figyelnie kell a méretére, a kerekekre, a kormányra, az összecsukhatóságra és a fékre. Ez nemcsak biztonságossá, hanem a legkisebbek számára is kényelmessé teszi a használatát.

A robogó mérete

A robogó kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a méret megfeleljen gyermeke magasságának és súlyának. Ha túl kicsi, eltörhet vagy gyorsan megsérülhet. Másrészt a túl nagy robogó eséshez vezethet. Érdemes figyelembe venni a roller összecsukásának lehetőségét is, hogy a szállítás ne legyen megterhelő a gyermek és a szülő számára.

 Kerekek

A robogók műanyag vagy gumikerekűek, gyakran alumínium felnivel ellátva. A műanyag kerekek a nagy tartósságú és könnyű súlyú szabványos megoldást jelentik. A gumikerekek kopásállóak. A kerekek számát is kiválaszthatja – vannak két- és háromkerekű robogók. Ezenkívül különbséget lehet tenni nagy és kis kerekek között.

A nagy kerekek stabilitást biztosítanak menet közben, könnyebben felveszik a sebességet, és jobban teljesítenek macskaköves vagy kavicsos felületen. A kisebb kerekek sokkal lassabbak, ugyanakkor torziósan merevebbek, és nagyobb terhelést bírnak el.

Fék

A legtöbb klasszikus változat hátsó féket használ, ahol a gyermek a lábával lenyomja a kereket vagy a szárnyat, és ezzel lelassítja a robogó mozgását. Az elektromos modelleknél viszont a fék általában a kormányon található, lehetővé téve a kézifékezést.

Kormánykerék

A robogók kormánya lehet összecsukható, forgatható vagy merev. legkisebb gyermekeklegjobb, ha merev kormányú robogót választanak, hogy először megtanulják, hogyan kell megfelelően egyensúlyozniuk. A nagyteljesítményű robogók forgó kormányokkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a trükkök és manőverek végrehajtását. Alapfelszereltségként a kormány magassága állítható, így gyermeke magasságának megfelelően állíthatja be.

Egyéb létesítmények

A robogók egyéb praktikus tulajdonságokkal is rendelkeznek, többek között:

  • összecsukható kormány – gyorsabb és könnyebb szállítást tesz lehetővé,

  • fényvisszaverők – a vezetés biztonsága érdekében,

  • egy láb – így a robogó bármilyen helyzetben hagyható,

  • sárvédők – véd a sár és a víz ellen,

  • ütéscsillapító rendszer – lehetővé teszi az ütések elnyelését lovaglás közben,

  • Csúszásmentes platform – lehetővé teszi, hogy biztonságosan és megfelelő tapadással álljon a robogóra.

Roller 2 és 3 éveseknek

A két- és háromévesek szüleinek háromkerekű robogókat kell választaniuk. Általábanszélesebb platformmal és alacsonyabb talppal rendelkeznekkönnyebb egyensúlyozás érdekében. Az ilyen modelleknél jó, ha a kormány magassága állítható és csúszásmentes platformmal rendelkezik. A legfiatalabbaknak szánt robogót a könnyűszerkezetes felépítésnek is jellemeznie kell. Az alacsony súly a gyermek számára kényelmet, a szülő számára pedig könnyű kezelhetőséget jelent.

A legkisebbek számára tökéletes modell a Micro Mini Micro Deluxe háromkerekű roller, amelyet 2 éves kortól használható. Állítható kormányrúddal, csúszásgátló platformmal és szabadalmaztatott, testegyensúlyozáson alapuló forgási mechanizmussal van felszerelve, amely fejleszti a gyermekek egyensúlyérzékét. A Kettler Zazzy robogót is ajánljuk, amelynek kormánya három magasságban állítható. A modell biztonságot és könnyű használatot biztosít a beépített lábféknek köszönhetően. Mindenképpen érdemes gyermeke számára egyensúlyozó rollereket választani, amelyek megtanítják a koordinációt és javítják a testmunkát.

Roller 4 és 5 éveseknek

négy- és ötévesek számára jól működnekkeskenyebb és magasabb platformmal rendelkező robogókfordulókormány, amely lehetővé teszi, hogy trükköket és manővereket hajtsanak végre anélkül, hogy csak egyenesen közlekedhetnének. Egy adott modell megvásárlásakor figyeljen a konstrukció anyagára és a maximális terhelésre, mivel az ilyen típusú robogók sokkal nagyobb súlyt bírnak el. Ezenkívül már nem három kerékkel rendelkeznek, hanem klasszikusan kettővel – elöl és hátul.

A 4 és 5 évesek számára jól használható a Hudora Bigwheel Style 230 típusú roller, amely széles alumínium fedélzettel rendelkezik, amely bőséges lábteret biztosít. A modell ütésgátló gumi markolatokkal, csengővel és fényvisszaverőkkel rendelkezik a biztonság növelése érdekében. A Scoot&Ride Highwaykick 3 egyensúlyozó roller tökéletes a 3 és 6 év közötti gyermekek számára. Ez egy innovatív háromkerekű berendezés, amely biztonsági párnarendszerrel, azaz egy speciális, széles csúszó párnával rendelkezik, amely a roller elülső részének alján található. Ez a megoldás megakadályozza az egyenetlen terepen történő eséseket.

Roller egy idősebb gyermek számára

Az idősebb gyermekek számára érdemes olyan robogót választani, amely megfelel az elvárásaiknak, ami az egyre bonyolultabb trükkök végrehajtásának lehetőségét vagy a városban való gyorsabb közlekedést illeti.

Egy ilyen modellt keskeny platform és kisebb kerékméret, valamint egy elfordítható kormány különböztet meg. Megfelelő választás lehet a Razor A5 Lux Light-Up gyermekrobogó, amely nagyon sokoldalú, állítható kormány, alacsony, csúszásmentes bevonattal ellátott platform és könnyen kezelhető összecsukható mechanizmus.

A sok modell közül egy idősebb gyermek számára is választhat egy elektromos robogót, például a Razor E90 Powercore Owa modellt, amelyet 8 évesnél idősebb gyermekek használhatnak. Hatótávolsága egyetlen feltöltéssel akár 20 km is lehet, maximális sebessége pedig 16 km/h. Egy másik lehetőség a Power Core E90 könnyű elektromos robogó, amely acél vázzal és villával, uretán első kerékkel, fékkel és gombokkal rendelkezik a sebesség szabályozásához.

Válassza ki a tökéletes gyermekrobogót a Sportano.hu segítségével

A robogó felelős a koordináció fejlesztéséért, és lehetővé teszi, hogy szabadidőt töltsön a szabadban, nagyszerű szórakozást nyújtva a legkisebbeknek. A Sportano.hu webáruházban olyan márkák gyermekrobogóinak széles kínálatát találja, mint a Razor, Micro, Scoot&Ride, Spokey, Hudora vagy Kettler.

Ha nem tudja, hogy pontosan melyik modellt válassza, kérjen segítséget professzionális ügyfélszolgálatunktól. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást.

Polecane produkty