Top 10 hátizsák síeléshez. Ajánlott sí- és túrasí hátizsákok

Sylwia Stwora-Petela 30.01.2024

A lehető legjobb elrendezést és maximális kényelmet szeretnéd biztosítani sífelszerelésednek a sípályára vagy a sípályáról való le- és feljutás során? A megfelelő sí- és túrasí hátizsák megkönnyíti a tárolást és a hozzáférést mindahhoz, amire egy síeléssel töltött nap során szükséged lehet. A Sportano.hu weboldalon elérhető, a vezető téli sportfelszerelés-gyártók legjobb síhátizsákjaival felkészülhetsz bármilyen síkalandra.

Egy jó síhátizsák ötvözi a hordozási kényelmet, a tartósságot, a kapacitást és a funkcionalitást. Megkönnyíti a felszerelés rendszerezését, illetve megfelelően megvédi azt az időjárástól és kényelmet biztosítson a sípályákon valamint az érintetlen porral borított hegyi ösvényeken. A hátizsák kiválasztása a használattól, valamint az egyéni igényektől és preferenciáktól függ.

A TOP10 síhátizsákokról szóló bejegyzésünkben a Sportano.hu weboldalon elérhető vezető márkák termékeit gyűjtöttük össze, figyelembe véve a különböző kapacitásokat és funkciókat, amelyek jól jönnek a sípályákon és a terepen.

ORTOVOX Ravine síhátizsák

Az ORTOVOX Ravine síhátizsák egy ultrakönnyű, 28 literes modell, amely a freeride és a síugrás szerelmesei számára egyaránt alkalmas. A Full Contact Light hordozórendszerrel és számos funkcionális részlettel támogatott ergonomikus kialakítás lehetővé teszi, hogy a kiválasztott tárgyat a hátizsákról való levétel nélkül elpakolhasd vagy kivehesd. A hátizsák alján egy rekesz található a kramponok vagy a túrasí fókák számára, míg egy különálló biztonsági rekesz teszi lehetővé a benne található lavina ABC gyors használatát. A hátizsákhoz 3 síléc rögzítő rendszer tartozik: A-Frame, D-Frame és egy párhuzamos, karabineres rögzítés, ami biztosítja, hogy a sílécek egyszerűen és gyorsan felcsatolhatók legyenek, miközben a hátizsák folyamatosan a hátadon marad. A főrekesz felülről vagy oldalról biztosít hozzáférést a tartalmához. Az Ortovox síhátizsák funkcionális rögzítőelemekkel is rendelkezik a felszereléshez, például sisakhoz, botokhoz és kötelekhez, térképzsebbel és kompatibilis a folyadékpótló rendszerrel. Ha maximálisan szeretnél vigyázni a hátadra, használhatod a kiegészítő CLASP SPINE PROTECTOR-t (külön megvásárolható), amelyhez külön zseb is tartozik.

Peak Performance Vertical Ski BP síhátizsák

A Peak Performance Vertical Ski BP síhátizsák ideális megoldás egynapos síelés vagy snowboardozás során. A robusztus, könnyű szerkezet ellenáll a zord időjárási körülményeknek és a mechanikai sérüléseknek, ezenkívül 28,5 l űrtartalommal, A-Frame-es vagy átlós sífelszereléssel és snowboard rögzítésére szolgáló tartóval, lavina ABC (detektor, szonda és lapát) tárolására szolgáló rekesszel és a mentőfelszerelés tárolására szolgáló rekesszel rendelkezik. A hátizsák kényelmes viseletet nyújt a sípályán és az azon kívüli sítúrákon egyaránt, köszönhetően a párnázott háttámlának, a mellkaspántnak, a tökéletes illeszkedést biztosító, állítható vállpántoknak és a derékszíjnak, amely további zsebeket tartalmaz a legfontosabb dolgok tárolására.

POC Dimension VPD síhátizsák

A POC 22 literes síhátizsákodba sikeresen bepakolhatod a sífutáshoz, sítúrázáshoz vagy snowboardozáshoz szükséges felszerelést és kiegészítőket. A strapabíró és vízálló Dimension-Polyant VX21 anyagból készült Dimension VPD hátizsák egy vagy két deszkának való tartóval, egy lavina- és mentőfelszerelések számára kialakított külön zsebbel, valamint egy speciális zsebbel rendelkezik a síszemüvegek és értéktárgyak számára. A síbukósisakot a külön erre a célra kialakított külső zsebben szállíthatod, a fókát vagy a nedves kesztyűt pedig a vízelvezető lyukakkal ellátott elülső zsebben tárolhatod (a hó és a víz összegyűlésének megakadályozására). A hátizsák méretét a kompressziós pántok segítségével gyorsan, igényeid szerint módosíthatod. A hátizsák kényelmét állítható pántok biztosítják: mellkaspánt (levehető), csípőöv (háttámlába rejthető) és beépített hátvédő. A Recco® rendszer jelenléte lehetővé teszi a mentőszolgálatok gyors reagálását baleset esetén (pl. lavinacsúszás utáni betemetés).

HEAD Women Backpack női síhátizsák

A HEAD Women Backpack női síhátizsák 30 l űrtartalommal tökéletes megoldás a szabadtéri téli sportok szerelmeseinek. Az ergonomikus hordozórendszerrel felszerelt ultrakönnyű konstrukció lehetővé teszi, hogy kényelmesen teljesítsd vele a kilométereket vagy az ereszkedéseket anélkül, hogy túlságosan megterhelnéd a hátadat. Ez a női síhátizsák két nagy sztreccsű oldalzsebbel rendelkezik, amely alkalmas vizes palack vagy más olyan kiegészítők számára, amelyekhez könnyen hozzá szeretnél férni, valamint kompressziós kapcsokkal, hogy kényelmesen átméretezhesd a hátizsákot a tartalomnak megfelelően.

Dakine Boot Pack síhátizsák

Az 50 literes Dakine Boot Pack síhátizsák tökéletes megoldás azok számára, akik funkcionális modellt keresnek a bakancs, a sisak és egyéb, sí- vagy snowboardtúrán hasznos kiegészítők biztonságos szállítására. Bakancsrekesszel rendelkezik, amelyhez a háttámláról lehet hozzáférni. Egy puha szövetből készült, párnázott sisak- és szemüvegzsebbel van ellátva, amely csökkenti a szállítás közbeni véletlen sérülések kockázatát, egy elülső rakományzsebbel a kisebb kiegészítők vagy a ruhák számára. A 600D Ripstop poliészter anyag vízlepergető bevonattal biztosítja, hogy a táska tartalma teljes mértékben védve legyen a hó, eső és a véletlen rongálódás ellen, ha autóval vagy repülővel utazol.

ORTOVOX Cross Rider túrasí hátizsák

Az ORTOVOX Cross Rider túrasí hátizsák nem hagy cserben semmilyen emelkedő vagy lesiklás során, még nagyon nehéz körülmények között sem. A szuperkönnyű és kompakt, 22 literes hátizsák lehetővé teszi, hogy sílécet vagy snowboardot rögzíthess hozzá, lavinafelszerelést pakolhass a külön erre a célra kialakított rekeszbe, túrabotokat és jégcsákót rögzíthess és sisakodat a külön erre a célra kialakított hálós rekeszben tárolhasd. A jelzősíppal ellátott mellkaspánt lehetővé teszi, hogy baleset esetén segítséget hívhass, a folyadékpótló rendszer számára kialakított hely pedig segít biztosítani, hogy edzés közben is hidratált maradj. Ezen kívül találsz benne egy kompressziós hevedert a hátizsák méretének hatékony beállításához, annak tartalmától függően.

Völkl Race Boot Pack 142100 síhátizsák

A Völkl Race Boot Pack 142100hátizsák erősségei a nagy kapacitás (55 l), a szellőző sícipő zseb (hátulról kinyúló), a párnázott sísisak zseb (a szerkezet tetején található) és az elülső tárolórekesz a sífelszerelések számára. A puha habszivaccsal ellátott háttámla jól védi a hátat, míg a merevítők, a mellkasi és a csípőöv stabilitást és magas hordozási kényelmet garantál. Strapabíró, vízálló anyag került felhasználásra e síhátizsák gyártása során, így nem kell aggódnod amiatt, hogy a tartalma elázik vagy megsérül.

Fischer Backpack Race síhátizsák

A Fischer Backpack Race síhátizsák jellemzői a nagy kapacitás (55 l) és a zord időjárási körülményekkel szembeni ellenálló képesség – vízálló aljjal és a felső zsebbe integrált esővédővel rendelkezik. A 100% poliészterből készült síhátizsákba síbakancs, sisak és egyéb, a sípályákon szükséges felszerelés is elfér. Kisebb kiegészítők, például kesztyű vagy síszemüveg számára külön zseb található. A nedves ruha vagy felszerelés egy külön erre a célra kialakított oldalzsebbe helyezhető el, így nem kell aggódnod amiatt, hogy a többi felszerelésed is elázik. A kényelmes derék- és mellkaspánt, valamint a párnázott háttámla és az állítható merevítők teljessé teszik a csomagot.

LEKI Skiboot Bag WCR síhátizsák

A LEKI Skiboot Bag WCR olyan sportolók számára jelent lehetőséget, akik funkcionális megoldást keresnek sícipőjük és alapvető felszerelésük versenyre vagy edzésre történő szállítására. Ebben a 60 literes, strapabíró, sérülés- és vízálló anyagokból (600D és 400D poliészter) készült hátizsákban a tágas főrekesz mellett 3 cipzáras rekesz is található: két oldalsó és egy első rekesz (mindkettő), valamint párnázott fogantyúval ellátott praktikus pántok a kényelmes hordozás érdekében.

Rossignol Hero Heating Athlets Bag 230V síhátizsák

A Rossignol Hero Heating Athlets Bag 230V síhátizsák nemcsak nagy, akár 95 literes befogadóképességgel rendelkezik, hanem speciális betéteivel a sícipő és a síöltözet melegítésére és szárítására is lehetőséget biztosít. Egyszerűen csak csatlakoztasd a hátizsákot a szobád konnektorához vagy az autód szivargyújtó aljzatába, és máris élvezheted a meleg és száraz ruhákat és bakancsokat.

A Rossignol síhátizsák vízálló és tartós ripstop poliészterből készült, és az alja pluszban meg van erősítve, hogy maximálisan védjen a változó időjárási körülményekkel szemben. Ezenkívül rendelkezik egy három oldalról nyíló főrekesszel, egy sisakzsebbel, egy párnázott szemüvegzsebbel, egy puha és légáteresztő háttámlával, párnázott vállpántokkal, egy mellkaspánttal és egy csípőövvel.

Polecane produkty