Az On Running aszfalton való futáshoz kialakított cipői – modell összehasonlítás

Sylwia Stwora-Petela 22.04.2024 ( 23.04.2024 )

Miért válaszd az On Running aszfalton való futáshoz kialakított cipőit? A fejlett technológiának és a futás iránti szenvedélynek köszönhetően az On futócipők forradalmasították minden lépés érzékelését, a tapasztalati szinttől és a megtett távolságtól függetlenül. Jelen bejegyzésünkben összehasonlítjuk a svájci gyártónak a Sportano.hu webáruházban megvásárolható csúcsmodelljeit, így olyan futócipőt választhatsz kemény felületre, amely teljes mértékben megfelel az igényeidnek a párnázottság, a stabilitás vagy akár az energia-visszanyerés tekintetében.

Az On Running aszfalton való futásra kialakított cipői – miben tűnnek ki?

Fontos, hogy az On aszfalton való futáshoz kialakított minden egyes modellje különbözik a párnázottság céljában és mértékében, különböző számú és alakú lyukakat és a felhasznált hab mennyiségét kínálva. Ez biztosítja azt, hogy a futócipők a lehető legjobb teljesítményt és futási élményt nyújtsák mind a túlzott pronációval rendelkező szabadidős futók, mind a közepes távokat kedvelők, mind a maratoni futók számára.

Fontos, hogy az On aszfalton való futáshoz kialakított minden egyes modellje különbözik a párnázottság céljában és mértékében, különböző számú és alakú lyukakat és a felhasznált hab mennyiségét kínálva. Ez biztosítja, hogy a futócipők a lehető legjobb teljesítményt és futási élményt nyújtsák mind a túlzott pronációval rendelkező szabadidős futók, mind a közepes távokat kedvelők, mind a maratoni futók számára.

Az On aszfalton való futáshoz kialakított cipői 3 fő kategóriába sorolhatók:

  • stabilizáló edzőcipők – olyan futók számára tervezték, akiknek extra stabilitásra van szükségük, túlzott pronációval rendelkeznek a bokaízületükben, valamint nagyobb testsúlyúak,
  • semleges edzőcipők – támogatják a láb természetes futómozgását. A heti szintű, több kilométert futó futóknak ajánlottak. Biztonságot és kényelmet garantálnak mind a gyorsabb edzések, mind a lassú tempóban történő hosszú futások során;
  • a forward rolling kategóriába tartozó cipők – dinamikusabb jellegükkel tűnnek ki. Gyors edzésekhez és versenyindulásokhoz fejlesztették ki őket.

Az On futócipőkben alkalmazott egyik legfontosabb technológia a Speedboard, amely a talpba van beépítve, és a rugózás elvén működik. Földre érkezéskor az energia felhalmozódik, így növeli a párnázottság szintjét. Ezzel szemben becsapódáskor az energia visszaadódik, így dinamikusabban és hosszabb ideig futhatsz úgy hogy közben elkerülöd a túlzott fáradtságot. Fontos, hogy minden modell más-más lemezformát, vastagságot és anyagot tartalmaz, így az igényeidnek és futóstílusodnak megfelelő cipőt választhatsz.

Az On futócipők másik fénypontja a remek párnázottsággal rendelkező Helion™ hab, amely minden lépésből származó energiát elnyel és átalakít, ezáltal hatékonyabbá válik a futás, jobb időt érhetsz el, és távolságokat tehetsz meg túlzott erőfeszítés nélkül.

Az On aszfalton való futásra kialakított cipői – a modellek áttekintése

Az On futócipők a tapasztalt futók, a futás szerelmesei és az iparági szakértők dicséretét egyaránt elnyerik. Kiváló felépítési minőségük és futóteljesítményük megbízható választássá teszi őket mindazok számára, akiknek fontos a futás közbeni kényelem és teljesítmény. Hogy megkönnyítsük az On márka aszfaltra és kemény felületekre gyártott futócipőinek kiválasztását, összehasonlítottunk 4 csúcsmodellt, amelyet a Sportano.hu webáruházban megvásárolhatsz.

On Cloudmonster 2

A Cloudmonster második változata az On legnépszerűbb futócipője. A kiváló párnázottság és a kimagasló dinamika kombinációját kínálja, amely ideális a hosszú edzésekhez, valamint a versenyekhez és az „életért” folytatott küzdelemhez.

Az On Cloudmonster 2 6 mm-es dropot kínál, új külső talpkialakítással rendelkezik, amely megakadályozza a kőfelszedést, és 82%-ban újrahasznosított poliészter felhasználásával készült.

On Cloudeclipse

Az On Cloudeclipse az On legerőteljesebben párnázott, aszfalton való futásra kialakított edzőcipője. Kettős CloudTec Phase technológiával rendelkezik, amely a láb puhaságáért és rendkívül finom gördüléséért felelős a futás minden szakaszában.

Ezenfelül a legvastagabb Helion habot találjuk a középtalpban, ami maximális párnázottságot jelent, és segít csökkenteni a fáradtság szintjét a kemény felületeken történő hosszú futások során. További kényelmet garantál a puha, plüss kivitel és a felsőrészhez csatlakozó vastag nyelv, amely megakadályozza a láb túlzott elmozdulását.

On Cloudsurfer 7

Maximum 20 km-es távokat futsz és olyan futócipőt keresel, amely maximális kényelmet nyújt hosszú távokon? A válasz az On Cloudsurfer 7, a svájci márka kollekciójának kemény felületre szánt legpuhább edzőcipője. Ez az első modell, amely az innovatív CloudTec Phase technológiával készült – olyan érzést ad, mintha „a felhőkön futnál”. Földet éréskor a dupla párnaréteg összecsuklik, hogy elnyelje a lökéseket, a láb pedig simán gördüljön a saroktól a lábujjakig.

A lélegző hálós felsőrész optimális szellőzést biztosít, míg a külső talp gumiborítása javítja a tapadást esős időben. Emellett az admixed festéktechnológiának köszönhetően a hagyományos festéktechnológiához képest akár 90 százalékkal kevesebb vizet használ fel.

On Cloudflow 4

Főleg 5 km-es, 10 km-es vagy félmaratonokon versenyzel, és olyan cipőre van szükséged, amely könnyű, optimális tartást biztosít, és a gyors futást is lehetővé teszi? Válaszd az On Cloudflow 4-et. Ez az On futócipő az edzés és futás kategóriában az alacsony súlyával, redukált talpával és nagy dinamikájával tűnik ki az On márka termékei közül.

A Speedboard® talp és a párnázottságot nyújtó Helion™ hab nagyszerű reakciókészséget nyújt. Az ultrakönnyű szövött felsőrész kiváló légáteresztő képességgel rendelkezik, ezáltal megkönnyíti a gyorsulást és a gyors futótempó fenntartását.

Az On aszfalton való futáshoz kialakított cipőinek összehasonlítása

MODELLPÁRNÁZOTTSÁGDROP (mm)SÚLY (g)LÁBBELI TÍPUSA
On Cloudmonster 2maximális6245g (női 39-es méret)295g (férfi 42-es méret) forward rolling
On Cloudeclipsemaximális6240g (női 39-es méret)285g (férfi 42-es méret) edzőcipő
semleges
On Cloudsurfer 7magas10205g (női 39-es méret)245g (férfi 42-es méret) edzőcipő
semleges
On Cloudflow 4mérsékelt8200g (női 39-es méret)235g (férfi 42-es méret) forward rolling

Polecane produkty