• Ingyenes szállítás
 • 30 napos termékvisszaküldés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Amerikai futball sportok

Termékek: 50

View as
 1. McDavid kosárlabda rövidnadrág fehér MCD063
  28 985,00 Ft
  L XL

  2

 2. McDavid kosárlabda férfi rövidnadrág rövid fekete MCD114
  28 985,00 Ft
  S M XL XXL

  4

 3. Fox 40 Classic CMG síp sárga 9603
  4 165,00 Ft
  3 620,00 Ft
  OS

  1

 4. Fox 40 Classic CMG narancssárga 9603
  4 165,00 Ft
  3 620,00 Ft
  OS

  1

 5. Shock Doctor Gel Max Power állkapocsvédő fekete SHO562
  12 680,00 Ft
  OS

  1

 6. Shock Doctor Gel Max Power állkapocsvédő kék SHO564
  12 680,00 Ft
  OS

  1

 7. Shock Doctor Nano dupla piros SHO57
  14 490,00 Ft
  OS

  1

 8. Shock Doctor Nano 3D állkapocsvédő kék SHO81
  22 645,00 Ft
  OS

  1

 9. Shock Doctor Braces rózsaszín SHO45
  9 965,00 Ft
  OS

  1

 10. Shock Doctor Braces állkapocsvédő kék SHO35
  9 965,00 Ft
  OS

  1

 11. Shock Doctor Gel Max állkapocsvédő piros SHO04
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 12. Shock Doctor Gel Max Orange állkapocsvédő SHO03
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 13. Shock Doctor Gel Max állkapocsvédő fekete/kék SHO02
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 14. Shock Doctor Gel Max Power Color színű ShO580
  12 680,00 Ft
  OS

  1

 15. Shock Doctor Gel Max szájvédő átlátszó SHO567
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 16. Shock Doctor Gel Max állkapocsvédő zöld SHO575
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 17. Shock Doctor Gel Max állkapocsvédő rózsaszín SHO06
  8 150,00 Ft
  OS

  1

 18. Shock Doctor Gel Max állkapocsvédő kék SHO05
  8 150,00 Ft
  OS

  1

Amerikai foci - a legjobb minőségű felszerelések és kiegészítők a Sportano üzletben 

Az amerikai futball különösen népszerű sportág az Egyesült Államokban, ahol eredetileg a rögbi és a futball egyik változata volt. Idővel a sportág szabályai megváltoztak. A pályán az egész játék célja a minél több pont megszerzése, a legtöbb pontot pedig touchdownokból lehet szerezni, az ellenfél zónájába juttatva a labdát. A Sportano üzletben megtalálod a szükséges amerikaifoci felszereléseket és ruházatot olyan neves márkáktól, mint a Venum, Wilson, SELECT, EVERLAST, Tapedesign, Shock Doctor, Molten, McDavid vagy Fox 40

Amerikai futball - szabályok és alapvető információk 

Az amerikai futballban csapatként kell játszani, és a labdát a pálya két végén található, speciálisan kijelölt pontozóhelyekre kell eljuttatni. A labda átadása a játékosok közötti dobásokkal és rúgásokkal történik. A labdát egy játékos fel is tarthatja, így hatékonyan megkerülve az ellenfeleket, és a gólszerző terület felé tarthat. Az amerikai futball szabályai némileg hasonlítanak a rögbihez, de van néhány különbség. Ha kíváncsi vagy, hogy meddig tart egy amerikaifutball-meccs, akkor általában négy negyedig tart, ahol minden negyed 15 percig tart. A játékidő gyakran megáll a különböző akciók után, így maga a játék is hosszabb lehet. Ha 4 negyed után döntetlen az állás, hosszabbításra kerül sor, amely 15 percig tart. Ha a hosszabbítás után még mindig döntetlen az állás, a mérkőzés ezzel az eredménnyel ér véget (rájátszás esetén a mérkőzés addig folytatódik, amíg 1 pontos előny nem alakul ki). 

Az amerikai futballpálya viszont téglalap alakú, hossza 120 yard (valamivel több mint 109 méter), szélessége pedig 53 és 1/3 yard (valamivel több mint 48 méter). A pálya hosszában húzódó határvonalak az oldalvonalak, szélességében pedig a szélső vonalak. A gólvonalak a végvonalakkal párhuzamosan, 10 yard mélyen futnak a játéktéren. A játéktér két oldalán, a végvonalak és a gólvonalak között találhatók a gólszerző területek.  

Amerikai futball labdák, csizmák vagy mezek - felszerelés, amivel érdemes felszerelkezni 

A legfontosabb felszerelés ebben a sportágban az amerikaifoci, amelyet a játék szintjének megfelelően kell kiválasztani. Enélkül a játék lehetetlen lenne, így akár hivatásszerűen, akár szabadidős céllal játszik, a megfelelő labda elengedhetetlen. Ezen kívül fel kell szerelkeznie egy amerikaifutball-felszereléssel is, amely egy mezből (az egyes testrészek védelmét szolgáló elemekkel beépített) és egy rövidnadrágból áll. Ebben a sportágban amerikaifutball-cipőt használnak, és általában speciális dugók, amelyek garantálják a talajon való tapadást. Az amerikaifutball-kesztyűk szintén jó választásnak bizonyulnak, akárcsak az olyan kiegészítők, mint a csukló vagy a karszalagok. A felszerelést egy rácsos amerikaifutball-sisak teszi teljessé. A termék védelmet nyújt a fej és az arc számára az ütések hatásaival szemben. Szintén hasznosak az amerikaifutball-párnák, azaz a vállat, a törzset, az alkart, a térdet vagy az állkapcsot védő elemek.  

A megfelelő amerikaifutball-felszerelés és kiegészítők kiválasztása - alapvető információk 

A megfelelő labda kiválasztásakor fontos, hogy a játék szintjének megfelelő legyen, ahol a kezdőknek a kisebb modelleket ajánljuk. Ezek általában edzésre szánt termékek, ahol a kis méret és a puha szerkezet biztosítja a helyes fogás és passzolási technika kialakulását. 

Az amerikai futballruházatnak termoaktív tulajdonságokkal kell rendelkeznie, hogy a levegő jól áramolhasson. Az amerikaifutball-nadrágoknak vagy -mezeknek rendelkezniük kell védőhabbal vagy -elemekkel a gerinc, a vállak vagy a bordák számára. A felszerelést az amerikaifutball-cipő teszi teljessé, amelynek maximális tapadást kell garantálnia, és megfelelően beépítettnek kell lennie. Általában rugalmas anyagból készült modelleket vagy speciális dugókat választanak az amerikai futballhoz. 

Az amerikaifutball-sisak szintén alapvető felszerelés. Ez általában egy ráccsal van felszerelve az arc elülső részén, hogy védje a fejet és az arcot. Ezenkívül válasszon váll-, alkar-, térd- vagy állkapocsvédőt. A labdarúgás során érintkezés és néha veszélyes helyzetek is előfordulnak, ezért a protektorok minimalizálhatják a súlyos sérülések kockázatát.  

Amerikai foci - felszerelések és kiegészítők olyan márkáktól, amelyekre érdemes fogadni 

Sportano.hu sportboltunk kínálatában amerikai focilabdákat, kiegészítőket, ruházatot, valamint védőket talál. Ha még csak most kezded a kalandot ezzel a sporttal, mi biztosítjuk számodra az amerikai futballhoz szükséges felszerelést és ruházatot. Mindenképpen érdemes kiválasztani a játékszintednek megfelelő labdát, valamint a ruházatot, például mezt, rövidnadrágot, bakancsot és kesztyűt. A felszerelést ki kell egészíteni párnákkal, hogy az egyes testrészek védve legyenek a sérülésektől. A Sportano termékkínálat olyan neves márkák termékeivel tűnik ki, mint a Fox 40, EVERLAST, Wilson, Venum, Tapedesign, Shock Doctor, SELECT, Molten és McDavid. Biztosan megtalálja az Önnek megfelelő berendezést, és ha segítségre van szüksége - vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása