Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Matracok és szőnyegek

Matracok és túraszőnyegek - kényelmes modellek a Sportano webáruházban 

A megfelelő túrafelszerelés kiválasztása a legfontosabb dolog, mielőtt kempingezni indul. Mindenképpen érdemes magaddal vinned egy matracot vagy szőnyeget, hogy kényelmesen érezd magad pihenés és alvás közben. Az egyenetlen talajon való gyógyulás közben elkerülheti a hátfájást, és jobb hőszigetelést is biztosíthat. A Sportano sportboltban az Easy Camp, Exped, Ferrino, Sea to Summit, Thule vagy Spokey márkák kiváló minőségű termékeit találja. 

Hogyan válasszunk felfújható matracot alváshoz? 

A felfújható matracot úgy tervezték, hogy növelje a kényelmet a hegyi expedíciók során, miközben a hagyományos modellekhez képest csökkenti a térfogatot és a súlyt. Kényelmesebb, mint egy túraszőnyeg, és általában puha tapintású anyaggal, például velúrral borított. Nagyfokú védelmet nyújtanak az egyenetlen és hideg talaj ellen, és összepakolva kis helyet foglalnak el. Érdemes azonban észben tartani, hogy a felfújható hálómatrac érzékenyebb a mechanikai sérülésekre. Kiválasztásakor figyeljen a méretre. Vannak egyszemélyes és kétszemélyes matracok is. Elsősorban szélességükben különböznek egymástól, ami sátorozáskor rendkívül fontos, hogy a sátor mérete illeszkedjen a hasznos térhez.  

Az utazószőnyegek típusai 

A túraszőnyeg a felfújható matracok alternatívája, mivel kibontva nem foglal sok helyet, mégis megfelelő szintű kényelmet biztosít. Többféle túraszőnyeg létezik. Az első egy felfújható szőnyeg, amelyet hagyományosan egy szivattyú segítségével fújnak fel. Mindazonáltal sokkal vékonyabb, mint egy turista matrac. Az önfelfúvódó szőnyeg viszont egy speciális habból áll, amelynek belsejét vízálló tulajdonságokkal rendelkező borítás borítja. A szőnyeg kamrái a szelep kinyitásakor felfújják magukat. Ha önfelfúvódó matracot választ, tisztában kell lennie azzal, hogy gyors kibontakozása ellenére valamivel több helyet foglalhat el, és nagyobb a súlya, mint egy matracnak vagy felfújható társainak. A Sportanónál talál egy páralecsapódásgátló szőnyeget is, amely megakadályozza a nedvesség felhalmozódását a matrac alatt, és biztosítja a megfelelő szellőzést.  

Ezen túlmenően, egy hagyományos carrimatot is magával vihet egy kempingtúrára. Magas hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező habszivacsból készül, és a rétegek vastagsága vagy felépítése beállítható. A leggyakoribbak az egy-, két- vagy háromrétegű karimák, amelyeket a nagyobb hőkomfort érdekében alumínium anyaggal fejeznek be.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő túraszőnyeget? 

A termék kiválasztásától függően a túraszőnyegnek maximális hőkomfortot és kényelmet kell biztosítania a hátának alvás közben. A súly is fontos, mivel a túrázás során minden plusz kilogramm nagyobb terhet jelenthet a gerincnek. Az anyag tartóssága is szempont, mivel az egyenetlen talajon való kempingezéskor a szőnyegnek nem szabad kilyukadni vagy megsérülni. 

 
A kapható utazószőnyegek közül figyeljen arra, hogyan hajtogatják össze őket. Leggyakrabban olyan szőnyegekkel találkozhatsz, amelyek fel vannak tekerve, de vannak összehajtogatott szőnyegek is (mint egy harmonika). A második megoldás azt jelenti, hogy kibontva az anyag nem hajlik meg, és kész pihenőhelyet biztosít.  

Felfújható matrac vagy matrac - melyiket válasszuk? 

A felfújható matracok legnagyobb előnye az alacsony súlyuk és kis méretük, ami megkönnyíti a terepen való szállítást. Ezt a megoldást azoknak az embereknek kell használniuk, akik értékelik a kis méreteket és a könnyebb csomagolást. Az egyetlen hátránya, hogy hajlamosak a mechanikai sérülésekre, és ajánlatos, hogy legyen nálad egy javítókészlet, amellyel gyorsan kijavíthatod az esetleges meghibásodást. Az önfelfúvódó szőnyegek viszont sokkal ellenállóbbak a kopással szemben, és az egyenetlen talaj ellen is védelmet nyújtanak. Kihajtás után a szőnyeg használatra kész, ami jó ok arra, hogy ezt válasszuk. Másrészt a carrimat egy javaslat azoknak, akik tartósságot és hőkomfortot keresnek kempingezés közben. Ellenáll a sérüléseknek, és tartóssága jellemzi. Összehajtogatva azonban több helyet foglalhat, mint egy matrac vagy szőnyeg.  

Válasszon olyan matracot vagy túraszőnyeget, amely a legjobban megfelel az igényeinek, és ugyanakkor a maximális kényelmet nyújtó felszerelésének eleme lesz. A Sportanónál túrafelszerelések és kiegészítők széles választékát kínáljuk, és ha nem tetszik a termék, 30 napon belül visszaküldheti azt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása