Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

MTB sisakok

MTB sisakok - válassza ki az Önnek megfelelő sisakot a Sportano sportboltban 

Bizonyára mindenki tudja, hogy a kerékpározás közbeni biztonságra és kényelemre érdemes odafigyelni, különösen akkor, ha egyenetlen szakaszokon tekerünk, vagy extrém kerékpáros fajtákat gyakorlunk. A biztonságról hatékonyan gondoskodik a kerékpáros sisak, amely megvédi a fejét a súlyos sérülésektől esés esetén. A Sportanóban olyan professzionális márkák kiváló minőségű MTB-sisakjait találod, mint az Alpina, POC, UVEX, Kellys, Giro, FOX, Dainese, CASCO, BELL, Alpinestars, ABUS, Leatt, Lazer vagy Oakley

Mi különbözteti meg az MTB-sisakokat a többi kerékpáros sisaktól? 

Az MTB kerékpáros sisakokat elsősorban a városi vagy országúti sisakoknál jobban felépített kialakítás jellemzi, mivel a terméket úgy tervezték, hogy hatékonyan védje a fejet és elnyelje az ütéseket. A sisak kidolgozottabb a nyakszirti részen, és lejjebb fedi a füleket. Az MTB-zés általában durva terepen, erdei utakon vagy kerékpáros parkokban való közlekedést jelent, ezért fontos, hogy profi sisakkal szereld fel magad. Véd az esetleges eséssel kapcsolatos sérülések ellen, és a jobban beépített kialakítás révén szellőzőnyílásokkal van ellátva. Felelősek a megfelelő légáramlásért, a napellenző pedig véd a naptól és a vízfröccsenésektől. Néha találhatunk MTB full face sisakokat, azaz az egész fejre és az arc elülső részére épített sisakokat, amelyek a motorsportban használt sisakokra emlékeztetnek. Népszerűvé váltak a levehető állkapoccsal ellátott MTB-sisakok is, azaz az elülső rész bármikor levehető, így a sisak nem teljesen burkolt. 

Mikor érdemes MTB kerékpáros sisakot vásárolni? 

A kerékpáros sisak megvédi a fejet a súlyos sérülésektől és horzsolásoktól, amelyek a talajjal való hirtelen érintkezésből adódhatnak. Egyes modellek a nagyobb részen és az állkapocs körül is rendelkeznek beépített betétekkel (mtb full face sisak), ami rendkívül hasznos az extrém motorozáshoz. Mindenekelőtt akkor érdemes sisakkal felszerelkeznie, ha gyakran jár erdei ösvényeken, hegyvidéki terepen teker, és kerékpárparkot használ. A bukósisak azoknak is elengedhetetlen, akik újak a lovaglásban, vagy akik még nem sajátították el az egyenetlen terepen való kerékpározás technikáját. A különböző MTB-versenyeken és edzéseken részt vevők számára is elengedhetetlen. 

MTB sisaktípusok 

A kerékpározáshoz használt MTB-sisakok típusai között XC (cross-country) sisakok is találhatók, amelyek a legkönnyebbek közé tartoznak, mivel nagyszámú szellőzőnyílással rendelkeznek. Kényelmet és kiváló ütésvédelmet garantálnak. Az MTB enduro sisakok viszont nagyon kényelmesek és könnyűek, akárcsak az XC motorozáshoz készültek, de extra párnázással vannak ellátva a nyakszirten és az oldalakon. Magas szintű biztonságot nyújtanak a terepen. Az ilyen típusú sisakok általában MIPS-rendszerrel rendelkeznek, amely egy vékony réteg, amely a sisak héja és a bélés között helyezkedik el a sisak belsejében. Ütközés vagy mozgás közben a beépített bélés megfelelően elnyeli az ütés egy részét, és további védelmet nyújt a fejnek. Vannak a piacon MTB full face sisakok is, amelyek hátul és elöl teljesen beépítettek (beleértve az állkapocs ütésvédelmét is). Néha találhatsz MTB-sisakot levehető állkapoccsal, azaz egy kicsit kevésbé felépített teljes arcú modellt.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő MTB-sisakot? 

Először is, figyeljünk a sisak felépítésére, amely egy külső héjból és egy belső részből áll. Egészen a közelmúltig nem volt lehetséges e két réteg összekapcsolása, amit az In-mold technológia lehetővé tett. Ez a megoldás biztosítja, hogy az MTB-sisak erős és könnyű maradjon. Ezen kívül ellenőrizze, hogy a sisak rendelkezik-e a fent említett MIPS-rendszerrel, amelyet úgy terveztek, hogy esés közben szétoszlassa a becsapódás erejét. A külső héj alatt egy speciális betét található, amely ezért felelős.  

A megfelelő sisakmodell kiválasztásakor a méretnek megfelelően, ahol általában a sisakok rendelkeznek olyan beállítási rendszerekkel, amelyek lehetővé teszik a kerület beállítását és a modell megfelelő illeszkedését a fejedhez. Ha olyan sisakot szeretne, amelyet kényelmes viselni, válasszon szellőzőnyílásokkal ellátott modellt, hogy a feje ne melegedjen fel gyorsan.  

Ha a megfelelő modellt keresi, egy női MTB kerékpáros sisak és egy férfi MTB kerékpáros sisak nem különbözik jelentősen egymástól, mivel a technológia vagy a gyártási módszer ugyanaz. Általában a méret- és színváltozatok közötti különbségekről van szó. Ha MTB-sisakot keres egy gyermek számára, először is igazítsa a méretet, és válasszon szellőzőnyílásokkal ellátott modellt, amely biztosítja a megfelelő légáramlást.  

Minőségi MTB kerékpáros sisakokat kínáló márkák 

A Sportanónál találsz Lazer MTB sisakokat, Fox MTB kerékpáros sisakokat, BELL MTB sisakokat, Alpina MTB sisakokat, Giro MTB sisakokat, UVEX MTB sisakokat vagy POC MTB sisakokat. Ezek mindenekelőtt szellőzőnyílásokkal és műanyagból vagy In-mold technológiával készült robusztus héjakkal rendelkező modellek. A kényelem érdekében ellenőrizze, hogy a szóban forgó modell rendelkezik-e speciális EPS-hab párnázással, amely nemcsak kényelmet garantál, hanem esés esetén további védelmet is nyújt. Professzionális ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő sisakmodellt, és ha a termék nem felel meg az elvárásainak, 30 napon belül visszaküldheti azt! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása