Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

SUP

SUP: Stand Up Paddle edzés a Sportano csúcsminőségű felszerelésével 

A Stand Up Paddle, népszerű nevén SUP, az egyik olyan vízi sport, amely egyre népszerűbb, mivel gyakorlatilag minden körülmények között lehet evezni. Nem kell jó kondícióval rendelkeznie, csak alapvető készségekre és professzionális felszerelésre van szüksége, amelyet a Sportano.hu oldalon talál. Ha SUP-kalandba szeretne kezdeni, meg kell ismerkednie a sportág jellemzőivel és a legfontosabb felszerelésekkel. 

SUP nélkülözhetetlen készletek és felszerelések 

A SUP mindenki számára nagyszerű tevékenység, beleértve a kezdőket is, akik még nem tapasztaltak vízi tevékenységeket. A Stand Up Paddle egyre gyorsabban fejlődik, így szabadon úszhatsz a deszkán, versenyezhetsz másokkal a vízen vagy akár jógázhatsz is. A Sportanónál professzionális SUP felszereléseket talál: stand up paddle deszkákat, vitorlákat, evezőlapátokat és a szükséges kiegészítőket.  

A Stand Up Paddle-hez tulajdonképpen egy deszkára és egy evezőre van szükséged, amelyek az alapfelszerelést jelentik. A deszka a vízen tartja Önt, az evező pedig a mozgásért és a kormányzásért felelős. 

SUP deszkák 

A SUP-felszerelés kiválasztásakor a legfontosabb a deszka, hogy megőrizze az egyensúlyt és az egyensúlyt, valamint megfelelő felhajtóerőt biztosítson. A Sportanónál olyan márkák SUP deszkáit kínáljuk, mint az Aqua Marina, JOBE, Fanatic és WATTSUP. Az úszáshoz használt deszkák között van egy lekerekített elülsővel rendelkező darab, amelyet stabilitás és könnyű kezelhetőség jellemez, valamint éles csúcsú felszerelés, amely sima és gyorsabb mozgást biztosít a vízen. 

A Stand Up Paddle deszkák különböző modelljei közül figyeljen a felhasználónak megfelelő hosszúságra, szélességre, mélységre, felhajtóerőre vagy súlyra. Először is fontos a deszka hossza, amely befolyásolja a mozgás sebességét és simaságát. Különbséget kell tenni a következők között:  

  • Rövid deszka (kb. 300 cm-ig) - kiválóan alkalmas hullámlovagláshoz, kezdőknek és gyerekeknek; 
  • közepes deszka (kb. 370 cm-ig) - univerzális deszkamodell, amelyet tavakon, folyókon, de hullámokon való sodródásra is használnak;
  • Hosszú deszka (370 cm-től felfelé) - azoknak, akik szeretik a gyors úszást vagy hosszabb utakat terveznek.

Ezzel szemben a SUP úszódeszka szélessége jobb stabilitást biztosít a tevékenység során, valamint merevséget, így a felhasználó magabiztosnak érzi magát. Itt észreveheti:  

  • Keskeny deszka (kb. 70 cm-ig) - ez a fajta deszka jobban megfelel azoknak, akik hivatásszerűen SUP-olnak és a gyorsabb úszást részesítik előnyben, valamint a gyerekeknek, mivel a szélesség jobban megfelel a magasságuknak; 
  • Széles deszka (70 cm-től felfelé) - sokoldalú deszkakialakítás kezdőknek, de azoknak is, akik a stabilabb és kényelmesebb vízre szállást részesítik előnyben. 
    Ezenkívül a Stand Up Paddle board vastagsága 9 és 15 centiméter között található, ahol a klasszikus és univerzális modell vastagsága körülbelül 15 cm. Amikor a megfelelő stand up paddle boardot keresed a SUP-hoz, figyelj a deszka típusára is: All-round, Touring, Race vagy Windsurf, hogy megfeleljen a tapasztalati szintednek, az úszás körülményeinek és stílusodnak.

Ezenkívül a Stand Up Paddle board vastagsága 9 és 15 centiméter között található, ahol a klasszikus és univerzális modell vastagsága körülbelül 15 cm. Amikor a megfelelő stand up paddle boardot keresed a SUP-hoz, figyelj a deszka típusára is: All-round, Touring, Race vagy Windsurf, hogy megfeleljen a tapasztalati szintednek, az úszás körülményeinek és stílusodnak. 

SUP vitorlák 

Nem mindenki van tisztában azzal, hogy a SUP kombinálható egy másik vízi sporttal, pontosabban a szörfözéssel. Lehetséges a Stand Up Paddle board és a vitorla kombinálásával, akkor WindSUP-ról van szó. Ez a tevékenységi javaslat azoknak az embereknek is megfelel, akik most kezdik a szörfös kalandot, de jól érzik magukat a SUP-on. 

Ebben az esetben a fedélzeten nem csak egy speciális aljzat van a vitorla csatlakoztatására, hanem egy dingi doboz is, amelybe a dingi (a fedélzet közepén elhelyezett összecsukható uszony) felszerelhető, hogy a széllel szemben is vitorlázni tudjon. Ha úgy döntesz, hogy egy WindSUP deszkát egy további evezővel vitorlázol, a fent említett uszony jobb, ha lefelé húzod, hogy különböző sebességeknél stabilabban tudj fordulni. 

A WindSUP ideális azok számára, akik szeles időben szeretnék fejleszteni a SUP-képességeiket a deszkára erősített vitorla segítségével. 

SUP evezők 

A Stand Up Paddle esetében a legfontosabb, hogy a deszkán a megfelelő egyensúlyt tartsuk meg, az evezővel könnyebben tudunk mozogni a víz felszínén. A lapát kiválasztásakor figyeljen a szélességre, amely lehetővé teszi az úszást.  

A SUP evezőknek valamivel nagyobbnak kell lenniük, mint a felhasználó, körülbelül 15-25 cm az optimális szélesség. Kissé nyugodtabb vizeken viszont az evező 15 cm-rel nagyobb lehet, tengeri körülmények között jobb, ha szélesebb felszerelést választunk. Ettől eltekintve a kivitelezés anyaga is fontos. Találhat alumíniumból, szénszálból, üvegszálból vagy műanyagból készült evezőlapátokat. Háromféle SUP evezőszerkezet létezik:  

  • egyrészes - jobb merevséget biztosítanak úszás közben, azonban felépítésük miatt nehezek és meglehetősen terjedelmesek, ami kényelmetlené teszi szállításukat vagy használatukat; 
  • Kétrészes - speciális mechanizmussal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a teljes lapát hosszának megváltoztatását, így könnyen az Ön igényeihez igazítható; 
  • háromrészes - ezek egy további csuklóval rendelkeznek, amely lehetővé teszi a lapát különálló részekre való szétszerelését, megkönnyítve az elem tárolását és mozgatását.

A Sportanónál megtalálja a JOBE vagy az Aqua Marina professzionális evezőit, amelyek megfelelnek az Ön egyéni igényeinek. Úszási stílusától és a tevékenység helyétől függően válasszon széles evezőtávolsággal rendelkező evezőlapátokat.  

Egyéb SUP kiegészítők 

A Sportano széles termékkínálatában megtalálja az Aqua Marina és a JOBE márkák SUP kiegészítőit, többek között: deszkauszonyok, elektromos pumpák, evezőtáska, vízálló és vízhatlan táskák, deszkapumpák, evezőtartó vagy javítókészletek. A Stand Up Paddle-hez szükséges teljes felszereléskészletet is kínálunk, így azonnal a vízbe mehetsz úszni.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása