Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpárok kavicsos / terepkerékpár

Gravel és terepkerékpárok - a Sportano jó választás

Olyan kerékpárt keres, amely ellenáll az erdei vadonban való igényes túrázásnak vagy a csendesebb közúti közlekedésnek? A Sportanónál különböző útvonalakhoz illeszkedő modellek közül választhat. A neves gyártókkal való együttműködésünknek köszönhetően nálunk megtalálja a legjobb terep- és gravel kerékpárokat, amelyek felejthetetlen élménnyé teszik kerékpáros kalandját. A Sportano.hu-nél kapható kiváló minőségű kerékpárok hosszú évekre garantálják a minőséget és a tartósságot

Gravel és cross kerékpárok - miben különböznek?

A terepkerékpár évek óta jól ismert kerékpártípus, amelyet a gyorsaság, a mozgékonyság és a könnyű súly jellemez. Az igényes természetes terepre alkalmas cross country kerékpárokat úgy tervezték, hogy a szűk kanyarokat és a kanyarodást a lehető legkönnyebbé tegyék. 

Ez a fajta kerékpár mentes minden olyan felesleges extrától is, amely felesleges súlyt adhatna a járműnek. Ezért a terepkerékpár nem rendelkezik olyan felszerelésekkel, mint a sárvédők vagy a csomagtartó. Ez lehetővé teszi a kerékpár problémamentes szállítását, ha a meredek dombokra való feljutás lehetetlen vagy veszélyes. Egy másik tervezési jellemző a többi kerékpárnál rövidebb váz. Ezáltal a jármű manőverezhetőbbé válik. 

Mivel a cross kerékpárok rendkívül sportos kialakításúak, professzionális cross versenyeken használják őket. Éppen ezért a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályozza az építésüket. A szigorú irányelvek alkalmazásának egyik példája a gumiabroncsok maximális szélessége, amely 33 mm. A terepkerékpárok sportos jellege a versenyző által elfoglalt pozícióból is felismerhető. Erősen hajlik, mint a profi kerékpárosok esetében. 

A gravel bike-ok is kihívást jelentő terepre készültek. Terepfutó társaikkal ellentétben ezek sokoldalúbbak. Ez többek között a különböző szélességű gumiabroncsok felszerelésének lehetőségével magyarázható. Ennek köszönhetően a gravel bike különböző típusú útvonalakhoz - jellemzően offroad, kavicsos vagy akár országúti - igazítható. 

A kavicsos kerékpár nehezebb és hosszabb is, mint a terepkerékpár. A nagyobb súly azt jelenti, hogy az egyenetlen terepviszonyok jobban tompíthatók. Akár lengéscsillapítóval ellátott kavicsbiciklit is vásárolhat. A hosszabb váznak köszönhetően a gravel bike kerékpár vezetési pozíciója felegyenesedik. Ez azonban egy kavicsos kerékpár kisebb sebességét és manőverezhetőségét jelenti. 

A terepkerékpárokkal ellentétben ezeknek a kerékpároknak a felépítését nem szabályozza az UCI. Emiatt a kavicsos kerékpárok eléggé eltérőek. Léteznek sportosabb kivitelű, kiegészítő felszerelés nélküli kerékpárok és olyan kerékpárok is, amelyek olyan felszerelésekkel rendelkeznek, mint a bidonkosár vagy a csomagtartó

Gravel és cross-country kerékpárok - hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt?

Először is, a kavicsot az adott személy anatómiai jellemzőihez kell igazítani. A gyártók felismerik a vásárlók igényeit, és kínálatukat női és férfi kerékpárokra osztják. Az első látható különbség a jármű magassághoz való igazítása - a női gravel vagy cross-country kerékpár 180 cm-es magasságig alkalmazkodik. A váz is alacsonyabban helyezkedik el, bár nem olyan alacsonyan, mint egy női kerékpáron. 

Az eltérő anatómia azt is jelenti, hogy a férfi gravel vagy cross-country kerékpárok kormánya szélesebb, mint a női kerékpároké, és a fékek is nagyobb távolságra vannak egymástól. A női kerékpárnak kisebb kerekei vannak. A nyereg azonban szélesebb, ami a nők eltérő medenceszerkezetének köszönhető. Emellett a gyártók a női kerékpárokat a lehető legkönnyebbé teszik.

 
Egy másik kérdés a márka kiválasztása. A terep- és kavicskerékpárokat számos, a kerékpáros világban nagyra becsült cég gyártja. A Sportanóban olyan márkák kerékpárjait találja, mint a Giant, a Kross, a Merida és a Rondo. Ezek mögött sokéves iparági tapasztalat áll, és a kerékpárvázak építéséhez a legjobb minőségű, tartós, mégis könnyű anyagok, például a Carbon felhasználása. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása