Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Futócipő

Futócipő - válasszon a Sportano kínálatából olyan modelleket, amelyek illeszkednek, kényelmesek és tartósak. 

A futás kiváló tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy megdolgoztasd az alakodat, fogyj, javítsd a kondíciódat és a kondíciódat, és élvezd a természetet. A futás közbeni kényelem és biztonság érdekében fontos a megfelelő sportfelszerelés beszerzése. A legfontosabb funkció azonban a futócipőé, amely garantálja a fent említett biztonságot, és a megfelelően kiválasztott modell minimalizálja a sérülés kockázatát, különösen a kezdők esetében. A jó futócipő az edzettségi szinttől függetlenül a távokon elért jobb idők elérésére is hatással van. A Sportano.hu sportbolt kínálatában olyan neves gyártók kiváló minőségű futócipőit találja, mint a Salomon, ON, PUMA, Vibram vagy HOKA ONE ONE.  

Terepen, aszfalton vagy a hegyekben - futócipő típusok 

A megfelelő futócipőmodell kiválasztásakor vegye figyelembe a helyszínt és a felületet, amelyen a kilométereket le fogja futni. A lábbelitípusok között megtalálod a nyomvonalas futócipőket. Ezeket azok választják, akik inkább terepen, igényes felületeken futnak. Ebben az esetben a cipőmodellnek tökéletes tapadást kell garantálnia, ugyanakkor ellen kell állnia a mechanikai sérüléseknek, megvédve a futó lábát. A terepjáró cipőknek vízálló tulajdonságokkal kell rendelkezniük, hogy a lábbeli változó időjárás esetén száraz maradjon, és betöltse rendeltetését.  

Az aszfaltos futócipők viszont egy kissé más típusúak, amelyeket lapos futófelületük és kiváló párnázottságuk különböztet meg. A túracipőknél a párnázás nem olyan fontos, mint az aszfaltos futócipőknél. A sík talajon történő futáshoz használt lábbeliknek védeniük kell a lábat és a bokaízületet az ütésektől és a sérülésektől. A puha párnázás megakadályozza a lábak megterhelését, és a futófelületnek nem kell vastagnak lennie.  

A hegyi futócipő, más néven trail cipő, szintén népszerű lábbeli modell. Útvonalakon, egyenetlen terepen való futáshoz tervezték őket, és speciális fülekkel rendelkeznek. Ezen túlmenően a cipőnek megfelelő szellőzéssel kell rendelkeznie a kényelem érdekében, és megfelelő bukómagassággal (a sarok és a lábujjak magassága közötti különbség, amely befolyásolja a párnázottságot).

Ha úgy dönt, hogy a hidegebb évszakokban is aktív marad, a téli futócipők elsősorban eső-, hó- és nedvességálló anyagokból készült modellek. Gyakran hőkomfortot garantáló membránokkal szerelik fel. Az ilyen lábbelik kiválasztásakor fontos figyelembe venni a talpat és annak tapadását a talajon, valamint a párnázottságát.  

Jó futócipő kiválasztása 

A jó futócipő nem csak a márkáról, az árról vagy a külső megjelenésről szól, hanem mindenekelőtt a megfelelő műszaki jellemzőkről. A választás során figyeljen a talp típusára és a modell futóterepre való alkalmasságára - hegyekben, egyenetlen talajon vagy aszfalton. A megfelelő cipő befolyásolja a kényelmet és a biztonságot, ezért fontos a párnázás, valamint a megfelelő méret. A futócipőt a lábtípus - semleges, szupináló és pronáló - meghatározásával illessze be. Ha ezt a paramétert meg akarja határozni, akkor jó ötlet, ha a lábát vizesre mártja, és egy papírlapra nyomja. Ha a lábfej belsejében nincs bemélyedés, akkor a lábfej pronált. Ha a sarok és az elülső lábfej lenyomata kívülről enyhe körvonallal látható, akkor szupináló lábfejjel van dolgunk. A semleges lábfej viszont a sarok és az elülső lábfej kombinációjával hagy egy bemélyedést tartalmazó lábnyomot.  

Futócipő kiválasztása kezdőknek 

A kezdőknek szánt futócipőknek jó párnázottsággal kell rendelkezniük a sérülések és a traumák minimalizálása érdekében, különösen az elején, amikor a futó még nem fejlesztette ki a megfelelő technikát. A párnázás azok számára is elengedhetetlen, akik túlsúlyosak vagy hosszú szünet után térnek vissza a futáshoz. A könnyű hab vagy egy speciális rendszer tehermentesíti a mozgásszerveket, amikor a lábak egyenetlen és kemény talajra ütköznek. A talajhoz igazodó lábbeli befolyásolja a terep kényelmét és biztonságát. Az alapot a felsőrész megfelelően kiválasztott anyaga adja - légáteresztő és hatékony nedvességelvezető, hogy a lábak szárazon maradjanak edzés közben.  

Női futócipő kiválasztása 

A női futócipő kiválasztásakor érdemes figyelembe venni az alkalmazott technológiákat és megoldásokat, amelyek befolyásolják a kényelmet és a biztonságot. Ha a megfelelő modellt keresed, válaszd a PUMA futócipőt. SoftFoam+ talpbetéttel ellátott, amelyet a kényelem és a lépéscsillapítás jellemez. A zónázott gumitalp bármilyen körülmények között biztosítja a tapadást. A Salomon női futócipő viszont robusztus Quicklace™ fűzőrendszerrel, valamint változatos felületeken való futáshoz tervezett Water Contagrip® külső talppal rendelkezik.  

A Sportanónál olyan márkák női futócipőit kínáljuk, mint az ON, a Vibram vagy a HOKA ONE ONE. Biztosan talál az igényeinek és az Ön által kedvelt tevékenység típusának megfelelő modellt.  

Futócipő kiválasztása férfiaknak 

A férfi futócipők sokkal terjedelmesebb, nagyobb méretű lábbelik, mint a nőknek tervezett termékek. Ha férfi modellt keresel, válassz az ON márka Speedboard™ technológiával ellátott futócipőjét. Ez egy speciális, a középtalpba helyezett talpbetét, amely még nagyobb sebességet és kényelmet biztosít hajlításkor és gördüléskor. A CloudTec® rendszer viszont olyan gumiprofilokat használ, amelyek kiváló párnázottságot és puhaságot biztosítanak futás közben. Ha a HOKA ONE ONE ONE márka lábbelijét választja, olyan cipőt kap, amely Active Foot Frame kialakítással rendelkezik, amely növeli a sarok stabilitását, így magabiztosabbá teszi a lépést egyenetlen terepen való futáskor.  

Sportboltunkban számos kipróbált márka lábbelijét kapja meg, többek között megtalálhatja a Salomon vagy a Vibram férfi futócipőit.

Futócipő kiválasztása gyermekek számára 

A gyermekeknek szánt futócipőket a fizikai tevékenység konkrét típusához és ahhoz a felülethez kell igazítani, amelyen a gyermek futni kíván. A megfelelő párnázottság elengedhetetlen ahhoz, hogy a lábfej a dinamikus mozgások során jól helyezkedjen el a cipőben. A gyermekeknek szánt futócipőknek megfelelő tapadással kell rendelkezniük a talajon, a vízálló tulajdonságok pedig további bónuszt jelentenek. Ez lehetővé teszi, hogy a kisgyermek a lábbeliben mozogjon, függetlenül az uralkodó körülményektől. Ezenkívül a cipő belsejében lévő hab és a lábujjakon lévő megerősítések elősegítik és befolyásolják a gyermek kényelmét.  

Vásárláskor érdemes odafigyelni a lábbeli tervezési szempontjaira. A lányoknak szánt futócipők általában neon- vagy pasztellszínekben pompáznak, míg a fiúknak szánt futócipők visszafogott színekkel tűnnek ki. A cipő színvariációi azt jelentik, hogy a gyermek élvezni fogja viselését.

A futócipő megfelelő méretezése 

A jó futócipő mindenekelőtt a láb méretének megfelelő illeszkedést jelenti. A klasszikus cipőkhöz képest valamivel nagyobbnak kell lenniük. A futócipőben a lábujjaknak mozgástérrel kell rendelkezniük, ugyanakkor a lábfejnek nem szabad mozognia. A nagyobb méret kiválasztása a kényelemérzetről szól, különösen akkor, ha a lábad futás közben kissé megduzzad. A lábbeli kiválasztása előtt gondosan mérje meg lábhosszát egy szabó mérőszalaggal vagy vonalzóval, és hasonlítsa össze a mérettáblázatokkal, amelyeket a gyártók általában a cipőmodellekhez mellékelnek. A mérés során vedd fel a zoknidat is - futás közben elkísérnek, és befolyásolják a kiválasztott szabáson belüli hely nagyságát.  

A legnépszerűbb márkák, amelyek minőségi futócipőket kínálnak 

A Sportano.hu sportbolt kínálatában olyan márkák kiváló minőségű futócipőit találja, mint a Salomon, Vibram, ON, HOKA ONE ONE vagy PUMA. A kínálatunkban kapható lábbeliket kültéri futáshoz, aszfaltos felületeken, terepjáró kirándulások és túrázások során vagy akár szabadidős gyalogláshoz terveztük. Vannak cipőink aszfaltos futáshoz, terepfutáshoz, gyermekfutáshoz, valamint női és férfi modellek. Ha nem tudja, melyik modellt válassza, ügyfélszolgálatunk segít megtalálni a megfelelő terméket.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása