Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Teniszütők

Teniszütők: a sportpályán történő edzés a Sportano segítségével

A Sportano.hu teniszütők kategóriája széles kínálatának köszönhetően lehetővé teszi, hogy kiválaszd a tökéletes felszerelést magadnak. Kíváncsi, melyik teniszütő felel meg az Ön igényeinek? A Sportano.hu oldalon hatalmas választékban találsz ütőket kezdőknek és haladóknak egyaránt. Szakértőink olyan világszínvonalú márkák prémium kategóriás termékeit válogatták össze, amelyek a legelszántabb sportolók igényeinek is megfelelnek. 

Melyik teniszütőt válasszam? Tanácsok a vásárlóknak

Hogyan válasszuk ki a megfelelő teniszütőt? Néhány tippet követve biztosan megtalálja a számára ideális felszerelést. Érdemes megjegyezni, hogy az ütők méreteit általában hüvelykben adják meg, de négyzetcentiméterben is megtalálhatók. 

Az első ütő kiválasztásakor érdemes előzetesen megtapasztalni az anyagot. Egy további szempont, amelyre érdemes különös figyelmet fordítani, a méret. A jól megválasztott ütő a fejlődés szintjétől függően a fej méretét tekintve különbözik. 

Az ütők alapanyagai közül kiemelkedik a grafit és az alumínium, valamint ezek kompozit anyagai. Az előbbi rendkívül könnyű és jól elnyeli a rezgéseket. Leggyakrabban tapasztalt teniszezők választják. Az alumíniumból készült teniszütőt nagyobb súly jellemzi, de a kezdők számára optimális választás. 

Ha nem biztos abban, hogy melyik teniszütő felel meg az igényeinek, szakértőink készséggel segítenek a felszerelés illesztésében. 

Teniszütő kezdőknek

Az ütő kiválasztásakor a kezdőknek a megfelelő hosszúság kiválasztására kell összpontosítaniuk, amely lassan fejleszti a képességeiket. A fejméret és a markolat hosszának helytelen beállítása rendkívül kényelmetlen játékot eredményezhet. 

Különös figyelmet kell fordítani a fej méretére - a kezdőknek legfeljebb 103 négyzetcentiméteres ütők ajánlottak - ez egy átlagos méretű, optimális teniszütő. A haladó sportolók a tapasztalat révén kiválaszthatják a képességeiknek és játékstratégiájuknak megfelelő méretet. Az ütő hossza a kezdő játékos életkorától függ. A felnőtt méretek 27 hüvelyknél kezdődnek, és ezek a leggyakrabban használtak. 

Középhaladó teniszütők

A középhaladó teniszezők kisebb fejű ütőt választhatnak. Kevesebb ütést ad, de növeli az irányítást. Ezenkívül a teljes ütő súlya is megnövekedhet. Azok a teniszezők, akik még csak most fejlesztik a tudásukat, ebben a szakaszban gyakran változtatnak teniszütőjük anyagán. 

Profi teniszütő

A profi teniszezők az egyéni igényeiknek megfelelő ütők kiválasztásakor elsősorban az ütőerő feletti kontrollt tartják szem előtt. Amikor a felszerelés cseréjéről van szó, a profi szinten a legjobb, ha a teljesítményedre és a pályán felmerülő problémákra figyelsz. 

Gyakran fontos, hogy javítson az ütő feszességén - ez drámaian megváltoztathatja az irányítás érzését játék közben. A profik általában sokkal kisebb fejet választanak - általában 100 hüvelyk alatt és keskenyebb vázzal. Ha viszont elégtelen ütőerővel küzd, próbáljon ki egy 100 hüvelyk feletti fejű, elliptikus keresztmetszetű és kissé vastagabb vázzal rendelkező ütőt.  

A legjobb teniszütők a jól ismert márkáktól

A legjobb, szakértő által kiválasztott teniszütők biztosítják a tökéletes teniszélményt a pályán. A precízen kiválasztott anyagok támogatják a teljesítmény megsokszorozását, és a súlyozott kialakítás nem hátráltatja a teniszező technikájának fejlődését. Az olyan prémium márkák, mint a BABOLAT, Dunlop, HEAD, Tecnifibre, Wilson, YONEX a legjobb minőségű teniszütőket kínálják. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása