Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpáros sisakok

Kerékpáros bukósisakok - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano üzletben 

A Sportano.hu kerékpáros sisakok kategóriája a piacon elérhető legjobb termékeket kínálja. Az itt összegyűjtött kerékpáros sisakokat tapasztalt iparági szakértők válogatták össze, és csak kipróbált és megbízható gyártóktól származnak. A kiváló minőségű kerékpáros sisak kiválasztása kulcsfontosságú a sportolás közbeni biztonság és kényelem biztosításához. Vigyázzon magára és pedálozzon biztonságosan a Sportano segítségével, ha olyan professzionális márkák termékeit választja, mint az Alpina, BELL, FOX, Giro, Kellys, Lazer, UVEX, Oakley, Leatt vagy Alpinestars.   

MTB, full face, női és férfi - kerékpáros sisakok típusai és típusai 

A kerékpáros sisakok több típusba sorolhatók. A rendeltetési céltól függően ezek MTB-sisakok, szabadidős sisakok és közúti sisakok. Az MTB kerékpáros sisakokat hegyi kerékpározáshoz tervezték, és még extrém útvonalakon is jól teljesítenek. Jellemzői a nagy szellőzőnyílások és általában a levehető napellenző. Az MTB-sisakok kétféle típusban kaphatók: nyitott sisakok és teljes arcú kerékpáros sisakok. Az előbbihez tartozhat az endurobiciklis sisak, amely a koponya hátsó részén szilárd megerősítéssel rendelkezik, míg az utóbbira szintén jellemző az arc beépített része. Ez megvédi az állkapcsot a sérüléstől. 

A szabadidős kerékpározáshoz tervezett kerékpáros sisakok városi kerékpáros sisakok. Az MTB modellekhez képest lényegesen kevesebb szellőzőnyílással rendelkeznek, vagy egyáltalán nincsenek. Felelősek a fej védelméért a városban vagy a szabadidős kerékpározás során bekövetkező esetleges esés következményei ellen. Különböző mintákban és színekben kaphatók, és sok felhasználó a választáskor a modellek kialakításától függ. Az utolsó sisaktípus, az országúti kerékpársisak, egy olyan típus, amely kialakításában inkább az MTB modellekhez, mint a városi modellekhez hasonlít. Meglehetősen széles körű a felhasználási területe. A szellőzőnyílások biztosítják a levegő keringését, amely alkalmas mind a városon kívüli, nyugodt utazáshoz, mind pedig a kissé dinamikusabb országúti vezetéshez. A legtöbb modell enyhén hegyes, aerodinamikus formájú. Másrészt a kétkerekű motorozás legfiatalabb szerelmesei számára léteznek a kisebb fejméretre szabott, gyakran rengeteg szellőzőnyílással és fényvisszaverővel ellátott gyermekbukósisakok. 

Kerékpáros sisakok - hogyan válasszuk ki az igényeinknek megfelelő modelleket? 

Ha azon tűnődik, hogyan válasszon kerékpáros sisakot, először is a kiválasztott modellnek a lehető legmagasabb szintű kényelmet és védelmet kell garantálnia lovaglás közben. A megfelelő szabás kiválasztásakor figyeljen a termék fejformához való illeszkedésére és a rögzítés módjára, valamint a kerület beállítására. Ez biztosítja, hogy a sisak minden helyzetben hatékonyan védjen a súlyos sérülések ellen. Ezenkívül ellenőrizze a sisak felépítését, amely egy külső és egy belső héjból áll. Leggyakrabban az In-Mold technológiát használják a felépítéshez, ahol a külső héjat habbetéttel kombinálják. Ez lehetővé teszi, hogy a termék kisebb súly mellett tartós legyen. Néha az egyes rétegek műanyagból készülnek a termékek tartósságának biztosítása érdekében. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű kerékpáros sisakot? 

A kerékpársisak vásárlásakor a legfontosabb tényező a méret, ahol a kerületet és a pontos paramétereket általában centiméterben adják meg. A fej kerületét a homloknál, a fülek felett és a nyakszirtcsontnál kell megmérni, és az eredménynek a gyártó által megadott mérettartományon belül kell lennie. A női, férfi vagy gyermek kerékpáros sisak nem csúszhat le a fejről, és nem mozoghat menet közben. Érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb sisakmodellnél nemcsak a stabilizáló pántokon keresztül van lehetőség a beállításra, hanem a beállítási rendszeren keresztül is, ahol egy gomb segítségével a sisak méretét a fejedhez igazíthatod. Az áll- és az oldalsó pántokat viszont megfelelően be kell állítani, hogy ne nyomódjanak össze, és jól illeszkedjenek, és a sisakot a fejre rögzítsék.  

Hogyan válasszon kerékpáros sisakot gyermeke számára? 

A gyermek kerékpáros bukósisakokat úgy kell tanúsítani, hogy megfeleljenek az Európai Unióban meghatározott biztonsági követelményeknek, ahol a termékeknek rendelkezniük kell az alkalmazandó szabványokkal: N 1078 és EN 1080 (kerékpáros sisakok 7 év alatti gyermekek számára). Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a sisak jól és kényelmesen illeszkedjen gyermeke fejére. Vásárláskor egyszerre figyeljen a méretre és a beállításra, valamint a rögzítés módjára. A gyermek kerékpáros sisakoknak könnyű kompozit anyagból kell készülniük, hogy ne terheljék a nyakat, mivel a nehéz termék nehézkes viselet.  

Hogyan válasszunk kerékpáros sisakot a kerékpársport típusához? 

A sisak típusát a végzett tevékenységhez kell igazítani, és egyes modellek némileg sokoldalúak, elsősorban a városi sisakokra utalva. Gyakran előfordul, hogy kialakításuk miatt egyszerre használhatók dinamikus, de városi lovaglásra is. Ha az országúti kerékpározás mellett dönt, érdemes országúti kerékpáros sisakra fogadni, amely biztosítja a kényelmet és a megfelelő szellőzést, ami hosszabb utak során rendkívül fontos. Hegyi vagy nehéz terepre a legjobb, ha MTB vagy enduro kerékpáros sisakot választasz, amelyek tartós anyagból készülnek, és védik a fejet az esetleges sérülésektől. A teljes arcot védő modell, amely további párnázással az arc nagyobb részét is védi, itt is jól működik.  

Kerékpáros sisakok - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál számos márka kiváló minőségű kerékpáros bukósisakjait találja. Ha teljes arcú sisakot keres, a következő márkákat ajánljuk: BELL, UVEX, Leatt vagy FOX. Hegyi túrázáshoz és MTB-zéshez viszont a legjobb, ha az Oakley, az Alpinestars vagy az UVEX termékeit választja, amelyek megfelelő légáramlást és testre szabott méretbeállító rendszereket biztosítanak.

A szabadidős és városi lovagláshoz a Lazer, a CASCO vagy az ABUS termékeit ajánljuk, amelyek a megfelelő illeszkedés és a megfelelő szellőzés miatt tűnnek ki. Ezektől a márkáktól mogyorós sisakokat is választhat. Ha egy 2 éves gyermeknek való biciklisisakot vagy a legkisebb biciklis sisakot keresi, nézze meg az olyan márkákat, mint az ABUS, Kellys, POC, UVEX, Lazer, Giro, Bell vagy Alpina

Leírás kibontása Leírás összecsukása