Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Helyhez kötött kerékpárok

Helyhez kötött kerékpár: hatékony edzés mindenkinek

Mágneses, elektromágneses, vízszintes, függőleges, spinning és air - a Sportanónál a helyhez kötött kerékpárok széles választékát találja, amelyeket úgy terveztek, hogy otthonának kényelmében a lehető legtöbbet profitálhasson az edzésből. A világ vezető edzőtermi felszerelések és fitneszklubok, például a Schwinn, Spokey, HMS, Kettler, Technogym vagy SportsArt által kifejlesztett professzionális gépek lehetővé teszik a különböző edzéstípusok elvégzését, a laza kardiótól az erőteljes kerékpáros edzésig. 

Miért érdemes álló kerékpáron edzeni? A képzés hatásai és előnyei

A helyhez kötött kerékpárral végzett edzés legfőbb előnye, hogy az időjárási körülményektől függetlenül, bármikor és otthonról való távozás nélkül végezhet edzést. Az edzőkerékpáron végzett rendszeres edzés garantálja a fittség és a hatékonyság javulását, a szív- és érrendszer jobb működését (a szívbetegségek vagy az érelmeszesedés alacsonyabb kockázata) és a lábizmok erősödését. A kerékpáron végzett következetes aerob edzés (legalább 30 percig kell tartania, és a maximális pulzusszám 60-70%-a, az úgynevezett HRmax tartományban kell zajlania) támogatja a zsírszövet égetését, ami jó információ, ha meg akarsz szabadulni a felesleges kilóktól, vagy feszesíteni és formálni akarod a tested, különösen az alsó részeket (vádli, comb, fenék). Ami fontos, hogy a helyhez kötött kerékpározás nem terheli az ízületeket, ezért tökéletes mozgásforma idősek, terhes nők, valamint sérülés után visszatérő sportolók számára. A berendezés használatával végzett testmozgás kétségtelen előnyei közé tartozik a jobb koncentráció és a jobb hangulat. A helyhez kötött kerékpár bemelegítésként is használható más otthoni edzések, például erőnléti vagy funkcionális edzések előtt. 

Melyik állványos kerékpárt válasszam? Edzőkerékpárok típusai  

Álló, függőleges kerékpár

A függőleges álló kerékpár pedáljai szinte a nyereg alatt helyezkednek el, így a rajta végzett edzés hasonlít a hagyományos kerékpározáshoz. Az edzés közbeni felegyenesedett vagy enyhén hajlított testtartás sok izmot megmozgat, ezért ezt a lehetőséget válassza, ha formálni szeretné az alsótestét és javítani a fittségét. 

Vízszintes álló kerékpár

Az edzőkerékpár ezen változatát a félig fekvő helyzet jellemzi (a kajakozáshoz hasonlóan), kényelmes háttámlával - a pedálok a kerékpár elején, szinte a kormánykerékkel egy vonalban helyezkednek el. A fekvőhelyes álló kerékpár ilyen felépítése ideális, ha hátproblémái vannak (ágyéki rendellenességek vagy az irodai munkához, a volán mögötti üléshez kapcsolódó fájdalmak), elhízással küzd, idős ember, vagy nem szeretné megterhelni az ízületeit.  

Mágneses álló kerékpár

Ez a kerékpár mágneses fékkel van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy az edzés beállításait egyéni preferenciáinak megfelelően konfigurálja. Az ellenállást tárcsával (az ellenállást maga állíthatja be) vagy motorral (edzéstípusok széles választéka) lehet beállítani. A mágneses kerékpár nagyon csendes mechanizmusa nagyszerű, ha gyakran edz kora reggel vagy késő este/éjszaka.  

Helyhez kötött elektromágneses kerékpár

A technológiailag legfejlettebb típusú álló kerékpár - mikroprocesszorral és elektromos motorral továbbfejlesztett mágneses modell, amely biztosítja az edzési paraméterek pontos beállítását és a nagyobb ellenállással történő munkát. Az elektromágneses álló kerékpár rendkívül csendes, így akár a család többi tagjának társaságában is edzhet, miközben együtt néznek filmet. Az edzőkerékpárnak ez a változata hálózati csatlakozást igényel, és kiváló választás haladó sportolók számára. 

Spinning kerékpár

A spinning kerékpár robusztus felépítésű (általában acél), lendkerékkel (a terepkerékpározás utánzása érdekében), mechanikus ellenállási rendszerrel, az országúti kerékpárokhoz hasonlóan formázott kormányokkal és felül orrbetétes (sportcipőhöz), alul pedig felcsatolható SPD blokkokkal (országúti vagy MTB kerékpáros cipőhöz) ellátott pedálokkal rendelkezik. 

A spin bike megoldás a profi kerékpárosok, az intenzív edzéseket kedvelők, a fogyókúrázók, az alsó testrészek modellezésére vágyók, az idősebbek, a terhes nők, valamint a sérülések (pl. alsó végtagok) után formába lendülők számára.   

Légi kerékpár

A főként a crossfit edzésekhez társított air bike egy álló kerékpár, egy orbitrek és egy evező kombinációja. A kerék helyett ventilátorral, nyereggel, pedálokkal és hosszú karok markolatával ellátott gépet a karok és lábak mozgása által generált levegő hajtja. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy az egész testet eddze, csak az alsó részekre koncentráljon (nem mozgatja a fogantyúkat) vagy csak a felső részeket eddze. Az edzés intenzitása Öntől és a légmechanizmus aktiválásába fektetett erőtől függ, ezért az airbike ideális megoldás mindenki számára, függetlenül az edzettségi vagy fittségi szinttől. Segítségével intenzív intervallumos, aerob vagy rehabilitációs edzéseket végezhet (nem terheli az ízületeket, így lábadozás közben is használható). 

Edzőbicikli vásárlás: mire figyeljünk? 

Az edzőkerékpár kiválasztásakor elsősorban a lendkerék súlyára (minél nagyobb a súlya, annál stabilabb a szerkezet és annál nagyobb az ellenállás beállítási lehetősége), az ellenállás beállítási szintek számára (minél több, annál jobban beállítható az edzés intenzitása), a nyereg és a kormány függőleges és vízszintes beállításának lehetőségére (biztonság, kényelem és a megfelelő pozíció edzés közben) és a felhasználó elfogadható súlyára (általában 100 és 160 kg között) kell figyelni.   

Ha kijelzővel ellátott modellt választ, érdemes egy könnyen leolvasható LCD-képernyővel rendelkeznie, amelyen a legfontosabb edzési paraméterek láthatók, többek között: idő, tempó, távolság, pulzus, elégetett kalória, fordulatszám és teljesítmény. 

Milyen további létesítmények teszik változatosabbá az edzést? Széles polc vagy tartó a telefon/tabletta/könyv számára, beépített hangszórók és MP3-bemenet, valamint Bluetooth-kapcsolat. Figyeljen arra is, hogy van-e palack vagy palacktartó, szállítógörgők (a berendezés könnyebb szállítása érdekében) és szintező lábak.  

Az edzőkerékpár vásárlásakor fontos szerepet kell játszania a rendelkezésre álló hely nagyságának - kis helyiségek esetén az összecsukható modell kompromisszumot jelenthet.  

Ha a Sportanónál vásárol álló kerékpárt, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű funkcionális felszereléshez nyúl, amely a legigényesebb elvárásoknak is megfelel. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása