Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kajakok vízi sportokhoz

Kajakok - modern és biztonságos modellek a Sportano sportboltban 

A kajakozás egyre népszerűbb tevékenység, ezért érdemes saját felszerelést választani ehhez a vízi sporthoz. Kíváncsi, hogyan válassza ki a megfelelő kajaktípust, és mit vigyen magával a vízre? Mindenekelőtt válasszon biztonságos és kényelmes felszerelést, amely különböző körülmények között is működik. Tekintse meg a Sportano széles kajakválasztékát olyan professzionális márkákból, mint a Sevylor, Viamare, Pure4Fun és Aqua Marina

Felfújható, felfújható, egyes vagy kettes - kajakok típusai 

A kajakok között két alapvető típus létezik a felépítés szempontjából: a hagyományos (merev) kajak és a felfújható (felfújható) kajak. Az előbbi általában laminátumból vagy más műanyagból, például polietilénből készül, így egyszerre könnyű és tartós. Nagyon könnyen javíthatóak benne a sérülések, de sajnos kontrollálatlan helyzetben gyorsabban felborulhatnak. A felfújható kajakot viszont már azelőtt fel lehet készíteni a használatra, hogy a vízbe szállnánk. Csak fel kell fújni, és ellentétben azzal, amit gondolhat, nagyon biztonságosak, és kamrás szerkezetből és robusztus műanyagból készülnek, amelyek ellenállnak a sérüléseknek. Ha befejezte az úszást, egyszerűen engedje le a levegőt, szárítsa meg a kajakot, és csomagolja el egy hordtáskába vagy hátizsákba.  

Különbséget kell tenni a különböző tevékenységekre tervezett kajakok között is: 

  • Sport kajak - bizonyos sportágakra tervezték, általában a tevékenység típusától függően jellegzetes formával; 
  • horgászkajak - stabilitás és kényelem jellemzi a használat során, nagyobb méretekkel a horgászfelszerelés és a csomagok elhelyezésére; 
  • túrakajak - általában kényelmes és stabil, széles méretekkel és sok csomag befogadására alkalmas; 
  • hegyi kajak - hegyi folyókra tervezték, masszív és stabil, keskeny szerkezettel, hogy jól megbirkózzon minden akadállyal; 

A kajak kiválasztásakor a terméket a használók számához igazítsa. A kapható modellek között nemcsak egyszemélyes, hanem kétszemélyes vagy háromszemélyes kajakot is találhat.   

Hogyan válassza ki a megfelelő kajakot, és hogyan igazítsa azt az igényeihez? 

A megfelelő kajak kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy a felszerelés milyen maximális terhelést bír el. Nemcsak a felhasználók súlya fontos, hanem a csomagoké is. Ha úgy dönt, hogy kajakban utazik csomagokkal, akkor érdemes olyan modelleket választani, amelyekben van hely a csomagok elhelyezésére. A felfújható kajakok általában speciális csomagzsinórral rendelkeznek az orrban és a hátsó részen, amelyhez rögzítheti felszerelését. Egy szóló expedíció ellenére célszerű kétszemélyes kajakmodellt választani, mert így több felszerelést vihetünk magunkkal. Ezenkívül a kiszorítást is be kell állítani, mivel a túl nagy felszereléssel nehéz lesz manőverezni. Ezzel szemben a túl kevés vízkiszorítás instabillá teszi a kajakot.  

Mit vigyünk magunkkal kajakozni és hogyan vigyázzunk a biztonságra? 

Kíváncsi vagy, mit vigyél magaddal egy kajakozásra, hogy kényelmes és biztonságos legyen? Mindenekelőtt érdemes mentőmellénnyel vagy felhajtómellénnyel felszerelkezni. A kettő közötti különbség az, hogy az első modell olyan emberek számára alkalmas, akik tudnak úszni és jól érzik magukat a vízben. A mentőmellény viszont általában merev gallérral rendelkezik, és úgy tervezték, hogy mindenkit a víz felett tartson. Emellett olyan ruházatot válasszon, amely megfelel a körülményeknek, így lélegző vagy jól szigetel a hideg ellen. A neoprén csizma vagy zokni is jól jön, hogy szárazon tartsa a lábát, ha víz van a kajakban. Ha hosszabb kajakozásra indul, és poggyászt visz magával, tegye vízálló táskákba vagy huzatokba, hogy megvédje a víztől. 

Milyen márkákra érdemes fogadni kajak vásárlásakor? 

Ha felfújható kajakot keres, a modellek között megtalálja az Aqua Marina márka termékeit, amely megerősített, többrétegű PVC anyagra támaszkodik, és néha Drop-Stitch technológiát is alkalmaz. Rendkívül stabil és tágas, mivel többszemélyes kajakok állnak rendelkezésre. A Pure4Fun márka viszont a klasszikus kajakok mellett olyan termékeket is kínál, amelyek ötvözik a kajak és a SUP deszka funkcionalitását. Tökéletes horgászathoz, de tavakon és folyókon való kirándulásokhoz is. A javaslatok között választhat a Viamare márka felfújható kajakját is, amely két vagy három légkamrával, karc- és tengervízálló anyaggal rendelkezik. 

A Sportanónál profi kajakokkal rendelkezünk, így biztosan a megfelelő terméket választja a vízi kirándulásokhoz. Ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő berendezést! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása