Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Síbakancsok

Síbakancsok a Sportano.hu-nál

A Sportano.hu a tökéletes hely minden síelő számára. Akár hivatásszerűen, akár amatőrként űzi a sportot, a Sportanónál megtalálja a legjobb sícipőket elismert márkáktól. Kiváló minőségű lábbelik és minden szükséges kiegészítő - táskák, fűtőbetétek és betétek - mindez és még sok más megtalálható a Sportano.hu oldalon! 

Milyen sícipőt válasszunk? Tanácsok a vásárlóknak 

A megfelelően illeszkedő sícipő nemcsak a síelést teszi kényelmessé. Emellett befolyásolják a mozdulatok pontosságát és csökkentik a sérülés kockázatát

Keménység (hajlítás)

Az egyik legfontosabb paraméter a flex, azaz a sícipő keménysége. Minél merevebb a bakancs, annál jobban reagál a síelő mozgására, és annál pontosabban tudja irányítani a sílécet. Másrészt, minél nagyobb a rugalmasság, annál kevésbé kényelmes a bakancs. A puhább csizmák kezdőknek jók. A kevésbé merev bakancsnak köszönhetően az elkövetett hibák nem tükröződnek annyira a síelésben. 

A merevség szintje a férfiak és a nők esetében eltérő. A kezdőknek szánt síbakancsok rugalmassági szintje nőknél 60, férfiaknál 70 kell, hogy legyen. A középhaladó síelők 70-80 (nők) vagy 80-90 (férfiak) flex-szintű cipőt választhatnak. Haladó sportolók számára a legjobb síbakancsok a nőknél 90-es, férfiaknál 100-as flex-szintűek. 

Szélesség (utolsó)

A sícipő szélessége nem kevésbé fontos. Ezt a paramétert, amelyet lastnak neveznek, milliméterben számítják ki. Ez a csizma hosszától függően változik. Az 1 cm-es hossznövekedés azt jelenti, hogy a csizma 2 mm-rel szélesedik. A flexhez hasonlóan a kényelem sajnos nem jár együtt a pontossággal. 

A 98 mm-es vagy annál kisebb utolsó síléc jó választás a nagyon keskeny lábúaknak és a tapasztalt síelőknek. A keskeny bakancsok nagyobb kontrollt biztosítanak a sílécek felett. A szabványos szélesség 100 mm. A széles lábú embereknek olyan síbakancsot kell választaniuk, amelynek a léce 102 mm vagy annál nagyobb. Ezek kényelmesebbek, de kevésbé reagálnak a síelő mozgására. 

Vezetési stílus és terep

Ugyanilyen fontos a lovaglási stílus és a terep, amelyen a sportot űzik. A szabadidős lovasok alacsonyabb hajlítású cipőt választhatnak. Nem nyújtanak nagy mozgáspontosságot, de könnyebbek és könnyebben felvehetők. A gyakorlottabb síelők, akik a gondozott pályákon síelnek, merevebb bakancsot választhatnak. 

A pályán kívüli síelőknek más szempontokat is figyelembe kell venniük. A sífutóknak a csúcs megközelítéséhez elegendő mozgékonyságra van szükségük a felső részen. Ennél a síelési stílusnál nem a bakancs merevsége a legfontosabb. Ugyanez vonatkozik a freetúrázókra is, akik rövid távokat tesznek meg, hogy megtalálják a megfelelő helyet a lesikláshoz. 

Hogyan méretezzem a sícipőmet?

A cipő hosszának szempontja külön tárgyalást érdemel. Hogyan válasszunk sícipőt? Az erre a célra használt mondo méretskála a láb tényleges hosszát milliméterben fejezi ki. A cipőméretet a lábfej leghosszabb részének hossza határozza meg. 

Ahhoz, hogy megtudja, melyik cipő a megfelelő az Ön számára, rajzolja le mindkét lábának körvonalát egy papírlapra, majd egy vonalzóval mérje meg a távolságot a saroktól a leghosszabb lábujj végéig. Fontos, hogy a körvonalazást enyhén behajlított térddel kell végezni. 

A legjobb síbakancsok a jól ismert sportmárkáktól

Sícipő vásárlásakor érdemes a bevált márkákban bízni, amelyeket amatőr és profi síelők ezrei értékelnek. Ilyen márkákat talál a Sportanóban. A nálunk kapható márkák esetenként több évtizedes vagy akár évszázados tapasztalattal büszkélkedhetnek. A különböző téli sportokat űző profi sportolók is választják az e márkákból származó sí-kiegészítőket. Érdemes példát venni a legjobbakról, és a síelés világában legelismertebb márkák termékeit használni

Tartozékok és kiegészítő felszerelések sícipőkhöz

Ahhoz, hogy csizmája hosszú éveken át kitartson, érdemes extra tartozékokat beszereznie a csizma védelmére és tárolására. Az egyik ilyen kiegészítő a sícipőtáska. Nemcsak megkönnyíti a csizma szállítását, hanem segít megvédeni a csizmát a karcolásoktól és a karcolásoktól is. A táska megkönnyíti a tisztán tartást is. Megakadályozza például, hogy az olvadó hó bepiszkítsa az autó csomagtartóját. Sok modell rendelkezik szemüveg- vagy sisaktartó zsebbel is. Fűtéssel ellátott sícipőhuzatot is beszerezhet, így mindig meleg bakancsot húzhat fel, és gyorsan meg is száríthatja azt a sípályán töltött nap után. 

Ha már van egy fűtés nélküli cipőtáskája, de nem szeretné lecserélni egy másik modellre, akkor a sícipőfűtés hasznos kiegészítő lesz. Nemcsak felmelegíti a belső teret, hanem megakadályozza a gombásodást is. Hogyan? Számos modell UV-lámpával van felszerelve, amely elpusztítja a mikroorganizmusokat. A sícipőszárító nem foglal sok helyet. Ráadásul az átázott ruhadarabokat, például sapkákat és kesztyűket is felmelegítheti

A sícipőbetétek szintén fontos felszerelésnek számítanak. Nemcsak a síelés pontosságát javítják, hanem a sérülés kockázatát is csökkentik. Stabilizálják a hosszanti boltozatot, teljes hosszában alátámasztják a lábat, és megakadályozzák, hogy a cipőbe csússzon. Azt is biztosítják, hogy a lábfej optimális hőmérsékleten maradjon. A merinógyapjú vagy fűtött talpbetétek további kényelmet biztosítanak. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása