Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár világítás

Kerékpárvilágítás a Sportano sportboltban

A kerékpározás biztonsága olyan szempont, amelyre feltétlenül ügyelni kell. Ha tartós, megbízható és hatékony kerékpárvilágítást keres, a Sportano a kerékpáros világ elismert márkáinak termékeit kínálja. Látogasson el a Sportano.hu oldalra és közlekedjen biztonságosan - bárhová is viszik a kerekek! 

Milyen lámpákat válasszak a kerékpáromhoz?

Ha úgy dönt, hogy kerékpárt vásárol, elengedhetetlen, hogy felszerelje egy sor lámpával, hogy biztonságosabbá tegye a kerékpározást. Érdemes tudni, hogy a közutakon más járművekkel való közlekedéshez való csatlakozás esetén a megfelelő világítás meglétét is előírja a törvény. Melyik kerékpárlámpát válasszuk? Minden attól függ, hogy hol kerékpározik. 

Első kerékpárvilágítás

A kerékpáros figyelmeztető lámpák elsősorban olyan helyekre alkalmasak, ahol a láthatóság napszaktól függetlenül jó vagy új - például városi utcákon. A legkisebb teljesítményű világítás általában csak sötétedés után jelzi a kerékpáros helyzetét, de a nagyobb teljesítményű modellek nappal is hatékonyak lehetnek. Némelyikük egyenletes fényben ragyog, mások villódzó fényben. 

Ha azon gondolkodik, hogy melyik kerékpárlámpa alkalmas a városon kívüli használatra, válasszon világítót. Ez a fajta kialakítás jó láthatóságot biztosít változatos terepen. A burkolt utakon (pl. aszfalton) való közlekedéshez elegendő a 200 lumen teljesítményű kerékpárlámpa. Ha sötét vadonban (pl. erdőben) szeretne lovagolni, válasszon olyan modellt, amely többszörösen erősebben világít. A legerősebb kerékpárlámpák akár 1000 lumen fényerejűek is lehetnek. 

Hátsó kerékpárvilágítás

Nem csak az első kerékpárvilágítás két típusra oszlik. A kerékpár hátsó része az a hely, ahol a fényvisszaverők gyakran jelzik a kerékpáros helyzetét. A piros lámpa hatékonyabb lesz náluk. 

Az elülső lámpákhoz hasonlóan a hátsó kerékpárvilágítás is működhet folyamatosan vagy villogva. Fontos, hogy elég erős legyen ahhoz, hogy a mögötte haladó jármű időben észrevegye a kerékpárost. Jó választás, ha olyan lámpát vásárol, amely legalább néhány méteres távolságból látható. 

Kerékpárkerék világítás

Bár a kerékpárok LED-es oldalsó lámpái a felszínen csak egy lenyűgöző szerkentyűnek tűnhetnek, gyakorlati hasznuk van. Érdemes azoknak ajánlani, akik gyakran közlekednek olyan utakon, amelyeken autók is közlekednek. Az oldalsó LED-ek kiváló láthatóságot biztosítanak a kerékpárnak, amikor például elhagy egy aluljárót vagy befordul egy körforgalomba. 

Kerékpár világító készlet

A kerékpárvilágítás külön megvásárolható. Jó ötlet azonban megvásárolni egy világítótestet. Az ilyen megoldás előnye, hogy a lámpák elöl és hátul is azonos teljesítményűek (pl. 300 lumen). Ráadásul az ilyen készlet gyakran olcsóbb, mint a külön vásárolt lámpák

A legjobb kerékpárvilágítás a professzionális márkáktól

A Sportano a kerékpáros kiegészítők gyártására szakosodott márkák kiváló minőségű termékeit kínálja. A Sportanónál olyan márkák közül választhat, mint az Infini, a Kellys, a Lezyne és a Topeak. A sokéves tapasztalattal rendelkező cégek mindegyike olyan berendezéseket készít, amelyek hosszú évekig szolgálják a felhasználót. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása