Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpárzár

Rögzítőelemek és kerékpárbiztonság - válassza ki a megfelelő megoldást a Sportano üzletben

A Sportano.hu kerékpárbiztonsági kategóriájában olyan termékeket talál, amelyekkel megvédheti kerékpárját a lopástól és még sok mástól. Itt a legjobb és bevált kerékpárzárakat vásárolhatja meg az iparág vezető gyártóitól. Ha tehát a legmagasabb szintű biztonságot szeretné kerékpárja számára, akkor a legjobb helyen jár. Bízza ránk kerékpárja védelmét! 

Kerékpárzárak és biztonság - hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Nem tudja, melyik kerékpárzárat válassza? A kerékpárbiztonsági eszköz vásárlásakor több tényezőt is figyelembe kell venni. A zárak a védelem szintje szerint különböznek egymástól. Ezért célszerű a zárat a felhasználási körülményekhez igazítani. A nagyvárosok központjaiban a legmagasabb biztonsági szintű kerékpárzárakat kell használni. Különösen akkor, ha a kerékpár hosszú ideig felügyelet nélkül marad. Falvakban vagy a városok peremén, ahol sokkal kisebb a forgalom, a kerékpárzáraknak nem kell annyira fejlettnek lenniük. Ez gyakran az alacsonyabb árral is összefügg. 

Az idő nagyon fontos. Minél hosszabb ideig marad felügyelet nélkül egy kerékpár, annál jobb biztonságban kell lennie. Előfordulhat, hogy egy tolvaj megfigyeli, hogy egy kerékpárt rendszeresen őrizetlenül hagynak egy iskola vagy irodaépület előtt, és így könnyebben megtervezheti a lopást. A fejlett kerékpárbiztonság jelentősen csökkenti a balesetveszélyt. A rögzítők kedvezőtlen időjárási körülmények között is hasznosak - megvédhetik a kerékpárokat például attól, hogy az erős szél elsodorja őket. A kerékpár védelmében nem csak a kerékpárzár a fontos, hanem az is, hogy hogyan és mire van rögzítve. Érdemes szilárd és stabil állványokat vagy korlátokat választani, amelyek nehezen törnek el. A kerékpárbiztonsági eszközöket szorosan és megfelelően kell rögzíteni - lehetőleg a vázhoz és a kerékhez is. Figyeljen a kötőelemek súlyára is - gyermekek esetében a biztonsági eszközöknek viszonylag könnyűnek és egyszerűen kezelhetőnek kell lenniük. A fejlett, felnőtt kerékpárosoknak, akik drága felszereléssel rendelkeznek, nehezebb, kifinomultabb kerékpárzárakra kell hagyatkozniuk. 

Riasztóval, kóddal - rögzítőelemek és a kerékpárbiztonság típusai

Ahhoz, hogy kiválaszthassa a legjobb, az Ön igényeinek tökéletesen megfelelő kerékpárzárat, ismernie kell a piacon fellelhető biztonsági típusokat. A Sportanónál olyan tapasztalt gyártók kiváló minőségű kerékpárzárjait kínáljuk, mint az ABUS, az ONGUARD vagy a Trelock. Mit találhatsz a boltunkban? Az első típusú kerékpárzár a kábeles - a legegyszerűbb használni, könnyű és rövid távú biztonságot nyújt. Nagyon népszerű biztonsági típus a lakat alakú U-lakat - ez elég nehéz lehet, de az egyik leghatékonyabb kerékpárzár típus. A biztonsági láncok szintén nagyon hatékonyak - a kialakításuk egy kemény anyaggal védett, amely különösen megnehezíti a vágást. Gyakran találunk összecsukható kerékpárzárakat - acélból készültek, kulccsal. Kialakításuk könnyen felszerelhető a kerékpárra, és az összecsukhatóságnak köszönhetően könnyen szállíthatóak. 

A legmodernebb kerékpárbiztonsági modellek között vannak riasztóval ellátott kerékpárzárak és kóddal ellátott kerékpárzárak is. Az előbbiekre jellemző, hogy egy hangjelzést aktiválnak egy adott helyzetben, amikor bármilyen szokatlan mozgást vagy a kerékpár lecsatolására tett kísérletet észlelnek. Ez utóbbi egy speciális kóddal oldható fel. A működtetésükhöz csak tudni kell, hogyan kell beállítani a kódot a kerékpárzárban, és emlékezni kell a kiválasztott számjegyekre. Ezáltal nincs szükség a sok más típusú kerékpárzár kinyitásához szükséges kulcsok hordozására. Tartsa biztonságban felszerelését, és válasszon kerékpárzárat a Sportanónál

Leírás kibontása Leírás összecsukása