Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Focilabdák

Futball-labdák a Sportano termékcsaládban

A labdarúgásban a felszerelés kiválasztása általában a felület típusától és a sportág fajtájától függ. Pontosan ugyanez a helyzet a labdák esetében is. A Sportanónál kiváló minőségű, különböző típusú pályákhoz igazított labdákat talál, kizárólag olyan kiváló gyártóktól, mint a Select vagy a Joma.  

Futball labdák: melyiket válasszuk? 

A kiváló minőségű labdáknak megfelelő tartóssággal, gömbölyűséggel és deformációval szembeni ellenállással kell rendelkezniük. A céljuktól és a játékosok képzettségi szintjétől függően különböző anyagokból készülnek és különböző méretűek.  

A labdák típusai 

A labdákat aszerint választják ki, hogy milyen felületű pályán fogják használni őket. A legnépszerűbbek a természetes fűhöz tervezett modellek. Nagyfokú tartósságot igényelnek, ezért a legjobb márkák már évek óta a klasszikus varrás helyett hőkötésű paneleket használnak a gyártás során.  

A mesterséges felületekre szánt labdák, mint például a népszerű sasok, még erősebb anyagokból készülnek. Ezek a pályák általában tompábbak, mint a természetes pályák, ezért a labdáknak ellenállónak kell lenniük a kopással szemben is, ugyanakkor megfelelő csúszást kell biztosítaniuk.  

 
A beltéri labdákat egy speciális, mesquite anyaggal borítják, és kissé más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a fűre tervezett labdák. Mindenekelőtt alacsony hangmagassággal kell rendelkezniük - gyorsan a pályára esnek, így könnyebben irányíthatók a mesterséges felületen és kisebb térben.   

Futball-labdák mérete

A labdáknak három alapmérete van. A 3-as méret a legkisebb labdák, amelyek kisgyermekek számára alkalmasak, bár a felnőtt edzések bizonyos változataihoz is jól használhatóak. A 4-es méretű labdák junior és szabadidős játékra alkalmasak. Az 5-ös méretű labdák a szeniorok és a profik számára készültek, és minden hivatalos profi versenyen, tornán és ligában használatosak.   

Érdemes megjegyezni, hogy a méret és a felület típusa szerinti besoroláson kívül a labdákat edző- és meccslabdákra is felosztják. Az előbbiek könnyebbek, míg az utóbbiakat a FIFA-nak kell tanúsítania, amely pontosan meghatározza a szükséges kerületet (68,5-69,5 cm), súlyt (420-445 gramm) és nyomást (0,8 bar).  

A sportmárkák legjobb labdái

A Sportano csak a legjobb minőségű labdákat kínálja neves gyártóktól. A profik például választhatják a FIFA Quality Pro minősítéssel ellátott Select Super meccslabdát, amely koreai műbőrből készült mikroszálas mikroszálakkal, háromrétegű béléssel és Zero-Wing hólyaggal kombinálva. Edzéshez a Joma Dali II labda ideális. A futsaljátékosok számára a kézzel szabott Select Futsal Super Double-Lock szeleppel ellátott, levegőztető szeleppel ellátott Select Futsal Super.  

A Sportano kiváló minőségű labdákat kínál kezdők és profik számára. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása