Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Pontonok a vízi sportokhoz

Pontonok - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano webáruházban 

A csónakázás számos ember számára kiváló vízi tevékenység, legyen szó akár pihenésről, kikapcsolódásról vagy halászatról. Kompakt méretének és a kiegészítő felszerelések hiányának köszönhetően könnyen szállítható és gyakorlatilag bármilyen típusú vízen használható. Mindenképpen biztonságos és kényelmes lehetőség a vízen való csónakázáshoz szeretteivel. A Sportanónál olyan professzionális márkák kiváló minőségű pontonjait kínáljuk, mint a Carp Spirit, FOX International, Pinpack, Pure4Fun, Sevylor és Viamare.  

Horgász-, felfújható vagy gyermekpontonok - pontonok típusai 

A pontonoknak két alapvető típusa van: a horgászpontonok és a szabadidős pontonok. A horgászpontonok a szabadidős pontonokhoz képest további megerősítésekkel és nehezebb anyagokkal rendelkeznek. Mindez annak érdekében, hogy a berendezés ellenálljon a sérüléseknek, és szélsőséges körülmények között is jól működjön. Ezenkívül a halászcsónak általában rendelkezik motorral, amelyet az Ön igényeihez kell igazítani. Kisebb és közepes méretű vízfelületeken elegendőek az elektromos motorok, míg nagyobb vizeken a belsőégésű egységeket kell figyelembe venni. A szabadidős pontonokat a PVC anyaguk és a padlóként szolgáló szőnyeg különbözteti meg. Egyes modelleket könnyű súlyuk is jellemez. A felfújható pontonok a legjobb választás, ha olyan kompakt termékre van szüksége, amelyet könnyű össze- és széthajtani, valamint különböző helyszínek között szállítani. Csak fel kell fújnia, és máris teljesen készen áll a használatra. A horgászponton viszont egy merev és burkolt szerkezet, amelynek emellett nagy vízkiszorítással és helyiséggel kell rendelkeznie olyan tárgyak, mint az evezők vagy a halászati felszerelés számára. 

Ha gyermekeknek szánt pontont keres, akkor figyelnie kell az anyagokra és a kivitelezés minőségére. Ez egy nagyszerű tevékenységi forma, amely segít a gyerekeknek a vízen közlekedni, és lehetővé teszi számukra, hogy időt töltsenek szeretteikkel. A felfújható ponton a szállítás és a hordozhatóság szempontjából is kényelmesebb megoldás.  

Hogyan válassza ki az igényeinek megfelelő pontont? 

A szabadidős kirándulásokhoz a vízen megfelelő lesz egy felfújható csónak, amelyet PVC anyagból terveztek, további megerősítésekkel, így felhajtóerősebb és stabilabb lesz. Emellett sokkal tartósabb is, így ellenáll a sérüléseknek vagy az aljjal vagy az ágakkal való ütközéseknek. A választás során ügyeljen az anyag vastagságára, mivel minél nagyobb a súlya, annál tartósabb a ponton. 

A ponton kiválasztásakor a termék kapacitását tekintve egyezzen meg a termékkel, mivel ez a felhajtóerőben is megmutatkozik. Vegye figyelembe, hogy hányan fogják használni, mivel a felszerelést a súlyhoz és a maximális terheléshez kell igazítani a poggyásszal együtt. A pontonnak több légkamrával is rendelkeznie kell, amelyek felelősek a szerkezet védelméért a sérülésektől és a süllyedéstől. Ha spontán kirándulni indul szeretteivel a vízre, a felfújható ponton lesz a legjobb választás. Horgászathoz viszont olyan horgászpontont válasszon, amely a vízen bármilyen körülménynek ellenáll.  

Pontonok - hány ember fér el rajtuk? 

Ha úgy dönt, hogy a megfelelő pontont választja, akkor a felszerelés kapacitásának is meg kell felelnie. Mindenekelőtt arról van szó, hogy a ponton hány embert képes befogadni. A legtöbb terméknél a maximális terhelést adják meg. Egyes modelleknél ez a szám akár 700-800 kg is lehet, mint például a Viamare márka esetében, ahol egy 6 személyes ponton maximális terhelhetősége 765 kg. Ehhez nem csak a pontont használók súlyát kell hozzáadni, hanem a poggyász és az összes magával vitt felszerelés súlyát is. A termékek között 2, 3, 4 és akár 6 személyes pontonok is szerepelnek.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő pontont a gyermekek számára? 

A gyermekponton olyan anyagból készüljön, amely hosszú ideig tart, és amely karcolás- vagy sérülésálló is. A ponton megfelelő méretű legyen, hogy a gyermek szabadon mozoghasson benne. A terméknek három légkamrával kell rendelkeznie, hogy a csónakot a víz felett tartsa. A súlyt is a maximális terheléshez viszonyítva, és a gyártók általában pontosan leírják ezeket az információkat. Ez rendkívül fontos, ha több ember szeretné használni a berendezést. A legkisebb gyermekek számára olyan terméket választhat, amelyben van hely a fekvésre, a nagyobb gyermekek számára pedig olyan modellek is létezhetnek, amelyek további tartozékokkal, például baldachinnal vagy háttámlával ösztönzik a vízi játékot. Bármelyik terméket is választja, a gyermekpontonnak a lehető legbiztonságosabbnak és legkényelmesebbnek kell lennie

Leírás kibontása Leírás összecsukása