Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Közúti sisakok

Országúti sisakok - válasszon egy tartós és biztonságos modellt a Sportano webáruházban 

Kétségtelen, hogy a kerékpáros sisak az egyik legfontosabb felszerelés, ha a biztonságra törekszik. Egy esés bármikor megtörténhet lovaglás közben, ezért egy közúti sisak megvédi Önt a súlyos sérülésektől és horzsolásoktól. A Sportanónál kiváló minőségű férfi országúti kerékpáros sisakokat és női országúti kerékpáros sisakokat talál olyan professzionális márkáktól, mint az ABUS, UVEX, POC, Oakley, Lazer, Giro, HJC, Alpina, BELL vagy CASCO. Válassza ki a lovaglási stílusának és saját igényeinek megfelelő modellt - In-mold és MIPS technológiával készült, alacsony súlyú. Ha gyors motorozáshoz keresel sisakot, akkor egy aero közúti sisak, amely jobban beépített kialakítású, megfelelő lesz. Tartós és biztonságos kerékpáros sisakokkal szereljük fel Önt.  

Mikor érdemes országúti kerékpáros sisakot vásárolni? 

Jó ötlet, ha a mindennapi kerékpározáshoz, valamint az edzésekhez vagy kerékpárversenyekhez is van közúti kerékpáros sisak. A sisak felel a biztonságért, és védi a fejet az esetleges esések során. Ez egy alapvető felszerelés, különösen akkor, ha extrém vagy dinamikus kerékpározást gyakorolunk. Nagyobb sebességnél vagy egyenetlen terepen nagyobb eséllyel fordulnak elő esések, ezért érdemes sisakot viselni.  

A férfi és női közúti sisakok széles választéka kapható a piacon, így biztosan megtalálja a megfelelő modellt. Ha azon gondolkodik, melyik közúti sisak lenne a legjobb, szabja a terméket az igényeihez úgy, hogy könnyű, aerodinamikus formájú legyen, és jó légáramlást is biztosítson.  

Hogyan válasszon országúti kerékpáros sisakot? 

Az országúti kerékpáros sisakot aerodinamikus forma jellemzi, hosszúkás hátsó résszel, és tartós anyagokból készül, hogy a termék súlya alacsony maradjon. Az országúti kerékpáros sisakok súlya általában 300 g körül van, és az olyan kiegészítő technológiákkal, mint a MIPS, a súly valamivel magasabb is lehet. A sisak súlya az országúti kerékpározásban rendkívül fontos, mivel befolyásolja a sebességet és a kerékpáros kényelmét. Az országúti sisak kiválasztásakor figyeljünk a szellőzőnyílások számára, amelyek a termék súlyát is befolyásolják, valamint a megfelelő légáramlás biztosítására. Minél több lyuk van, annál jobb a szellőzés. Másrészt ott van az aero közúti sisak, amely egy jobban felépített és áramvonalasabb sisak a piacon. Mindenekelőtt sík és gyors versenyzésre tervezték, mivel jobb teljesítményt és nagyobb sebességet biztosít. 

A megfelelő modell kiválasztásakor érdemes megnézni az In-mold technológiát, amely megfelelően elnyeli az ütéseket. A MIPS közúti sisakok viszont olyan technológiát használnak, amely egy héjat és egy speciális bélést kombinál, hogy jobb párnázást és védelmet nyújtson esés közben.  

A megfelelő méretű közúti sisak kiválasztása 

Az országúti kerékpáros sisaknak jól kell illeszkednie és illeszkednie a fejhez, ezért mérje meg a fej kerületét a szemvonal felett (a fülek és a nyakszirt felett). A kapott mérési eredményt össze kell hasonlítani a gyártó által a kiválasztott modellre megadott értékekkel. A megfelelő méret alapvető fontosságú, ha kényelmesen akarod érezni magad lovaglás közben, és magának a sisaknak is biztosítania kell a biztonságot. A túl kicsi sisak nyomást gyakorol rád, a túl laza sisak pedig mozoghat, amikor mozogsz. A legtöbb modell rendelkezik olyan beállítási rendszerrel is, amely lehetővé teszi, hogy a sisakot egy speciális gombbal vagy a klasszikus foghíjas sisakok segítségével a fej körméretéhez igazítsa.  

Közúti sisak üveggel vagy anélkül? 

A láthatósági sisak kiváló választás a mindennapi motorozáshoz és az intenzív edzéshez, mivel javítja a látási viszonyokat és védi a szemet a nap káros sugaraitól. A vizorral ellátott sisakmodell gyors motorozásra is alkalmas, mivel a szembe nem juthat szennyeződés, por vagy rovarok. A napellenző lehetővé teszi, hogy a szemét mindig az úton tartsa, és sokkal kényelmesebb, mint a szemüveges sisak használata, amely menet közben leeshet, és nem nyújt megfelelő védelmet. A napellenzővel ellátott közúti sisak az arc nagyobb részét védi, így biztosítva a biztonságot és a maximális látómezőt vezetés közben.  

Kiváló minőségű közúti sisak márkák 

A Sportano termékcsaládban találod a BELL közúti sisakot klasszikus kialakítással és rengeteg szellőzőnyílással. Maga a sisak héja In-mold technológiával készült, amely megfelelő párnázottságot és védelmet biztosít esés esetén. A Sportanónál olyan kiváló minőségű modelleket kínálunk, mint a POC országúti sisak, a Giro országúti sisak vagy a CASCO, Alpina, Oakley, KASK vagy Rudy Project országúti sisakok

Ha egy aerodinamikusabb formájú, beépített termékre vágysz, válaszd a HJC könnyű, Active és VENTURY DYNAMICS szellőzéssel ellátott közúti sisakot. Hasonló modellt választhatsz, ha egy UVEX közúti sisakot vagy egy Lazer közúti sisakot választasz, és találsz olyan termékeket is, amelyek sokoldalúbb formájúak, több szellőzőnyílással a jobb légáramlás érdekében. Az ABUS országúti sisak viszont rendelkezik a Zoom Ace övbeállító rendszerrel, valamint a termék hátulján található AirPorttal, amely lehetővé teszi a szemüveg biztonságos elhelyezését, miközben megtartja az aerodinamikus formát. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása