Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Ortézisek és rögzítők

Stabilizátorok és szalagok - a helyes választás a Sportano shopban

A sportolás gyakran járhat a test túlterhelésével, ami észrevétlenül vagy figyelmen kívül hagyva gyakran vezet súlyos sérüléssé váláshoz. A sérülések csökkentésének vagy akár kiküszöbölésének egyik módja a megfelelő stabilizátorral való felszerelés

A Sportano.hu üzletben megtalálja a legnépszerűbb termékeket, mint például a patella stabilizátor, boka stabilizátor vagy térd stabilizátor. Termékkínálatunkban olyan kevésbé népszerű termékek is megtalálhatók, mint a nyakstabilizátorok, ágyéki gerincstabilizátorok vagy vállstabilizátorok. Ebben a kategóriában olyan kapcsolódó termékek is kaphatók, mint a csuklótámasz és a térdstabilizáló merevítő. Nálunk biztosan megtalálja, amit keres! 

Térd, csukló vagy boka - a stabilizátorok típusai

Az ortopédiai és sportstabilizátorok olyan merevítők, amelyeket sérülések kezelésére és rehabilitációra használnak. Segítenek fenntartani a fittséget, miközben enyhítik a sérült testrészre nehezedő nyomást. Az ortopédiai stabilizátor a stabilizátor egy speciális típusa, amelyet a gipsz alternatívájaként használnak, főként a lábadozás időszakában. 

A Sportano.hu üzletben kapható termékek sokoldalúan felhasználhatóak: az egyes termékek a kiválasztott testrészek számára készültek. A csuklóstabilizátor, hüvelykujjstabilizátor és ujjstabilizátor támogatja a felső végtagok működését, pl. sérülések vagy betegségek (kéztőalagút-szindróma, ínhüvelygyulladás, ízületi gyulladás) után. 

A könyökstabilizátor, térdstabilizátor, vállstabilizátor vagy bokastabilizátor olyan stabilizátorok, amelyeknek az a feladata, hogy korlátozzák a megterhelt ízületek mozgékonyságát. Az ezeken a területeken bekövetkező sérülések típusa miatt (pl. szalag- vagy ínszakadás) a stabilizátorok gyakran nélkülözhetetlen elemmé válnak minden edzés során. Az egyszeri sérülés könnyen kiújulhat, még kisebb megterhelés esetén is. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő stabilizátort és mire figyeljünk vásárláskor? 

Minden egyes stabilizátort, merevítőt vagy ortézist az orvosi tanácsok alapján választanak ki, az adott sérüléstől függően. A szakemberrel való konzultáció meghatározza a pontos sérülést és annak súlyossági fokát, valamint a kezelés módját. Lehetséges, hogy ha időben orvoshoz fordul, egyáltalán nincs szüksége merevítőre: gyakran elegendő a megfelelő kezelés és egy rövid szünet az intenzív edzésben. 

A stabilizátor kiválasztásakor több tényezőre is figyeljen: 

  • az anyagok, amelyekből a stabilizátor készül - fontos, hogy kényelmesek legyenek a bőr számára, ne okozzanak horzsolásokat vagy dörzsölődést, könnyűek maradjanak, ugyanakkor gyorsan száradó tulajdonságokkal rendelkezzenek: különösen, ha intenzív fizikai aktivitás során használják, 
  • a stabilizátor súlya - a túl nehéz merevítő extra terhelést jelenthet egy már amúgy is meggyengült területre, ami még nagyobb károsodást okozhat; néha a nehéz stabilizátor az izomszövet egyenetlen növekedését is okozza, 
  • Kényelem - a stabilizátor használata közbeni kényelem, az Ön jóléte és a biztonságérzet egy adott termékben a legfontosabb tényezők, amelyeknek befolyásolniuk kell a jövőbeli stabilizátor kiválasztását. 
Leírás kibontása Leírás összecsukása