Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Országúti cipő

A legjobb SPD országúti cipők a Sportano.hu-tól 

Ahhoz, hogy többet érjen el, és teljes mértékben élvezze az országúti kerékpározást, érdemes befektetni a kerékpározás e szakágára szánt, kiváló minőségű kerékpáros cipőbe. A Sportano.pl sportbolt a kerékpáros felszerelések elismert gyártóinak, mint például a Giro vagy a DMT, SPD országúti kerékpáros cipőit kínálja, ami kiváló paramétereket jelent, és garantálja a hosszú élettartamot. 

Milyen országúti cipőt válasszunk? Tippek 

Amikor országúti cipőhöz nyúlsz, figyelj a súlyára - minél kisebb, annál jobb, és a talpára - legyen merev, hogy biztosítsa a pontos vezetést, és minél több erőt tudjon átvinni a pedálozásba. Jelenleg a kerékpáros cipők piacán a legmagasabb minőséget az ultrakönnyű, de rendkívül merev karbon talppal rendelkező modellek kínálják (a csúcstermékekben a szénszálat poliuretánnal kombinálják). Ez nagy pedálozási hatékonyságot eredményez - a pedál mozgatására fordított erő átkerül a hajtásba. Ha inkább edzési célokra, mint profi versenyzésre választ kerékpáros cipőt, akkor választhat szénkompozitból vagy üvegszálas nejlonból készült talpat. Hosszú távok megtétele esetén célszerű olyan talpat választani, amely a lábujjak területén kis rugalmasságot biztosít.

Válassza ki a megfelelő rögzítési rendszert - a népszerű tépőzár, a klasszikus fűző és csat helyett választhatja a BOA tárcsát hozzáadott tépőzáras pántokkal. Nemcsak egyenletes fűzést, hanem optimális illeszkedést is garantál a lábfejhez, nyomási pontok nélküli és menet közbeni állíthatóságot. 

Egy másik fontos szempont az országúti kerékpáros cipők vásárlásakor, hogy az SPD és SPD-SL blokkok illeszkedjenek, így biztosítva a különböző gyártók pedáljaival való kompatibilitást. Akkor is hasznos, ha országúti cipőjét az edzőteremben vagy az egészségklubban tartott spinning vagy szobakerékpáros órákon szeretné használni

Az országúti cipők anyagát tekintve választhat például könnyű műbőrből, poliuretán bevonatú bőrből (nagy rugalmasságú, könnyen tisztítható) vagy TPU (termoplasztikus poliuretán) könnyű hálóval készült modellek közül. 

Az SPD országúti cipők kiválasztásakor ellenőrizze azt is, hogy az adott modell rendelkezik-e megerősített sarokkal, amelyek gondoskodnak a lábfej megfelelő helyzetéről, valamint ergonomikus talpbetéttel (pl. a lábfej alakjához alkalmazkodó hőhatású talpbetéttel). A megfelelő szellőzés rendkívül fontos, ezért az országúti kerékpáros cipőknek speciális csatornákkal kell rendelkezniük a talpban és a felsőrészben. Funkcionális megoldást jelentenek majd a csúszásgátló panelek a lábujjak területén és a cserélhető gumipárna a sarkon, amely megakadályozza a csúszást járás közben. 

Női és férfi közúti cipők 

Amikor SPD országúti cipőt vásárol, győződjön meg róla, hogy a megfelelő méretet, az edzettségi szintnek, a célnak és a nemnek megfelelő illeszkedést választja. 

Női SPD országúti cipők 

Ezek lehetnek egyszínűek és egyszínűek (klasszikus fehér vagy fekete), vagy gazdag színeket kínálnak (pl. neonrózsaszín és fekete kombinációja), amelyek érdekesen kiegészíthetik az egész kerékpáros öltözéket. A női SPD országúti cipők többek között a következőket kínálják: keskeny elülső rész és formázott talpbetét (pl. EVA-habból) a női lábhoz való jobb illeszkedés érdekében, vagy alacsony profil a jó lábstabilitás és a jobb pedálozási hatékonyság érdekében. 

Férfi SPD országúti cipők

A férfi SPD országúti cipők általában egyszerű színekben (fehér, fekete vagy tengerészkék) kaphatók, de rengeteg feltűnő neonszín is létezik. Kiváló minőségű anyagokból készült, légáteresztő felsőrésszel (pl. mikroszálas) és speciális szellőzőnyílásokkal a talp elülső és hátsó részén, így hosszú ideig kényelmes és hatékony utazást tesz lehetővé, pl. forró nyári napokon. Az optimális illeszkedés és a könnyebb fel- és lecsúszás érdekében válasszon szélesített sarokkal rendelkező modellt. 

A Sportano.hu ajánlat kerékpárosok minden szintű tapasztalat megtalálja a legjobb SPD országúti cipő, amellyel a kilométereket, és teljes mértékben kihasználják a kényelmes utazás. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása