Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túrázó és trekking lábbelik

Túrabakancs: elengedhetetlen a túrázáshoz, hegymászáshoz és hegyi kerékpározáshoz.

Bármilyen sportot is űz, a Sportano túrabakancsok széles választékát kínálja Önnek. Akár túrázik, mászik vagy túrázik a hegyekben - a legjobb márkák legjobb termékeit kínáljuk. 

Túrabakancs vásárlás: mire figyeljünk?

A túrabakancsok megvásárlását jól át kell gondolni. Érdemes több szempontot is figyelembe venni, hogy megfelelő kényelmet és elégedettséget nyújtsanak a használatuk során. Először is, a rendeltetésüknek vagy az évszaknak megfelelően kell kiválasztani őket, amikor használni fogják. A túrabakancsnak ellenállónak kell lennie a különböző időjárási körülményekkel szemben, figyelembe kell vennie a talaj típusát, ugyanakkor kényelmes viseletet kell biztosítania, és meg kell védenie a lábat a sérülésektől. A túracipők méretezésének sajátos szabályairól sem szabad megfeledkezni. Nem jó ötlet a naponta használt cipők számát használni. A túracipőhöz általában vastagabb zoknit kell viselni. Ráadásul a hosszú túrák során a lábfej általában kissé megduzzad. Ezért a túracipőben körülbelül 1-1,5 cm helyet kell hagynia. A megfelelő kötésrendszer biztosítja, hogy a túrabakancs mindig megfelelően illeszkedjen a lábához, garantálva a stabil és biztos lépést. 

Túrabakancs vásárlásakor figyeljünk arra, hogy milyen anyagból készültek. A legjobb modellek természetes bőrből készülnek, a szellőzésért felelős anyagrészek hozzáadásával. A legjobb gyártók saját technológiákat és vegyületeket használnak a felsőrész kialakításánál. Ezek közé tartozik a vízálló GORE-TEX membrán és az eVent, amely hatékonyan elvezeti a nedvességet, gyakran kombinálva a Superfabric anyaggal, amely szilárdságot és teljes védelmet biztosít a lábnak. 

A túracipők másik fontos eleme a talp. Tapadást kell biztosítania, meg kell védenie a csúszás ellen a különböző felületű, egyenetlen utakon, valamint tartósnak és kopásállónak kell lennie. A legelterjedtebb technológia a Vibram talp. Optimális gumikeveréket biztosít, amely nedves és száraz felületen egyaránt jól teljesít. Rendszerint EVA és Megagrip anyaggal kombinálják, ami növeli a tartósságát, miközben megfelelő rugalmasságot biztosít. A Shock Absorbing rendszer minden lépésnél további csillapítást biztosít, védve az ízületeket a sérülésektől. 

A túrabakancs kiválasztásakor a fűzőrendszer is fontos kérdés. Felelős azért, hogy a cipő a lehető legjobban illeszkedjen a lábfejhez és a bokához (a magasabb felsőrésszel rendelkező modellek esetében). Ráadásul a cipő hosszú útvonalakon könnyen lazítható, amikor a lábfej duzzadni kezd. A fűzőrendszer nem csak a fűzőre korlátozódik. Olyan kiegészítő elemeket is tartalmaz, mint a speciális horgok és fűzők. Nagyobb kontrollt garantálnak járás közben és pontosságot minden egyes lépés megtételekor. Ez különösen fontos a meredek vagy nedves utakon. 

Érdemes odafigyelni az orr megerősítésére is. A népszerű dupla gumírozás biztosítja a túrabakancs ezen részének tartósságát, amely gyakran ki van téve ütéseknek vagy kopásoknak, és további védelmet nyújt a lábujjaknak.  

Túrabakancs: magas vagy alacsony?

A Sportano kínálatában a legjobb minőségű, különböző magasságú túrabakancsokat találja. A választás az Ön hegyi túrázási szintjétől és a választott útvonal típusától függ.

A magas túrabakancsok jobb stabilitást biztosítanak, ami - különösen, ha kevésbé gyakorlott hegyi túrázó vagy - további védelmet nyújt a sérülések ellen. Megfelelő védelmet nyújtanak a hó, a sár és a nedvesség ellen is, amelyekkel egész évben sok helyen találkozhatunk. 

Az alacsony túrabakancsok olyan modellek, amelyek könnyebbek és egy kicsit nagyobb mozgásszabadságot biztosítanak, így gyorsabban mozoghatsz bennük. Enyhe időben és magas hőmérsékleten is alkalmasak túrázásra. Gyors sétákhoz és túrákhoz is alkalmasak, különösen kiegészítő felszerelés, például nehéz hátizsák nélkül. Minden lépésnél nagyobb precizitást igényelnek, és nyilvánvalóan nem védenek olyan jól a víz és a kövek ellen sziklás terepen. 

túrabakancsok az évszaknak megfelelően

A túrabakancsokat az évszakhoz kell igazítani. Ezért megkülönböztetünk nyári túrabakancsot és téli túrabakancsot. A meleg és forró évszakban, amikor az időjárás stabil, célszerű bőrből készült túrabakancsot választani. Ezek alacsonyabb szintű vízzárósággal rendelkeznek, de megfelelő szellőzést biztosítanak. Számos modell anatómiai talpbetéttel van ellátva, pl. DAS Light, amely folyamatosan alkalmazkodik a láb formájához, amikor az a magas hőmérséklet miatt kicsit jobban megduzzad. 

Hidegebb napokon és nulla fok alatti hőmérsékleten jobb a speciális membránnal ellátott téli túrabakancs. Egy ilyen kiegészítő réteg, pl. a GORE-TEX technológiával, megvédi a lábadat a nedvességtől és a fagyástól. Modern, gyakran szintetikus anyagokból kell készülniük, mint például a Perspair Woven Fabric vagy a Superfabric, amelyek egyszerre vízállóak és légáteresztőek. Ügyeljen arra, hogy megfelelően ápolja membrános csizmáját. 

alpesi bakancsok a Sportano termékcsaládban

A Sportanónál található magashegyi bakancsok alkalmasak a közepes magasságú, meredek hegyekbe és a sziklás vagy nagyon egyenetlen talajú terepre való expedíciókra. Ezek főként túracipők. Jellemző rájuk, hogy könnyűek, de magasak, és a boka fölött körbeveszik a lábat. Ennek köszönhetően jobban védik a lábakat a sérülésektől. A magashegyi bakancsok, például az Alp Hc Lite Base Vibram talpa erősebb, mint a hagyományos talp, ami lehetővé teszi a mászást köveken vagy csúszós felületeken. A félautomata kramponokkal ellátott cipők szintén jó tapadást biztosítanak. 

hegymászó cipő: ideális a hegyekben és a falakon való mászáshoz  

A hegymászócipő hegyekre, sziklákra és sportfalakra egyaránt alkalmas. A felsőrészük nagyon könnyű szintetikus anyagból készült. Az építésükhöz használt rendszerek, mint például az SRT és a Soft 2D Fit, megfelelő érzékenységet és hatékony akasztást biztosítanak. Más technológiák, mint például a DTS, lehetővé teszik, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen a lábfejhez, ami nagyobb pontosságot tesz lehetővé mászás közben. A hegymászócipőknél az is fontos, hogy a sarokfeszültséget a lehető legjobban osszák el, amiben többek között a PAF rendszer és a Vibram XS Grip talp segít. A legtöbb modell kényelmes tépőzárral rendelkezik, amely hatékonyan tartja a cipőt a lábon, anélkül, hogy fennállna annak a veszélye, hogy kioldódik. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása