Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Nordic walking botok

Nordic walking botok - válassza ki a megfelelő opciót a Sportano üzletben 

A nordic walking az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a különböző szabadtéri tevékenységeket választók körében. Először is befolyásolja a szervezet megfelelő működését, erősíti az izmokat és segít a kalóriaégetésben. Ha csak most kezded a kalandot ezzel a tevékenységgel, ne csak a gyaloglási technikára, hanem a megfelelő felszerelésre is figyelj. A Sportano üzletben olyan márkák kiváló minőségű nordic walking botjait találja, mint a FIZAN, GABEL, Komperdell, LEKI, Masters vagy Viking.  

Összecsukható, teleszkópos, szénszálas - nordic walking botok típusai 

A nordic walkingra jellemző, hogy speciális botok használatával járunk, amelyek megkönnyítik az elindulást és a hosszú távok megtételét. Lehetővé teszik a sima mozgások végrehajtását, ami közvetlen hatással van az egyes izomcsoportok erősödésére. A nordic walking botok típusai között megkülönböztethetünk:  

  • egyrészes oszlopok - fix hosszúságúak, nem állíthatóak,  
  • teleszkópos botok nordic walkinghoz - több szegmensből állnak, lehetővé téve a hossz beállítását.  

Másrészt, ami az építőanyagot illeti, leggyakrabban alumíniumból készült rudakkal találkozhat, amelyek szilárdságukkal, valamint szénből készült rudakkal. A szénszálas nordic walking botok mindenekelőtt merevek, könnyűek és ugyanolyan tartósak, mint az alumínium anyag.  

Hogyan válasszunk nordic walking botokat? 

A profi nordic walking botok kiválasztásakor figyeljen a típusukra - az egyrészes vagy az összecsukható botokat részesíti előnyben? Először is, a fix hosszúságú botok nem teszik lehetővé a megfelelő alkalmazkodást az Ön magasságához és a terephez, amelyen jár. Egy összecsukható modell viszont nemcsak az Ön igényeihez igazítható, hanem sokkal könnyebben szállítható és tárolható is. A nordic walking botok kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a magasságának megfelelő hosszúságúak, valamint a lehető legkényelmesebbek és legjobban használhatóak legyenek. 

A botok fogantyújának csúszásmentes anyagból kell készülnie, magas szintű kényelmet biztosítva. Leggyakrabban habszivacs vagy gumi fogantyúkat találhat. A nordic walking botokhoz is mindenképpen érdemes cserélhető hegyeket választani, amelyeket a talaj típusához igazíthat. A villás hegyek ellenállóbbak a sérülésekkel szemben, és nem csúsznak a felületen, mint az acélból készültek.  

Nordic walking botok - milyen anyagokból készülhetnek? 

A legtöbb nordic walking bot alumíniumból készül. Kis súly jellemzi őket, aminek köszönhetően nem terhelik az ízületeket és bizonyos izmokat. Könnyebb őket szállítani és tárolni is. Ez az anyag azonban deformálódhat és kisebb rezgéseket okozhat, ha nehéz terepen használják. 

A szénszálas rudak viszont egyre népszerűbb megoldást jelentenek, amelyek nemcsak könnyű és erős terméket biztosítanak, hanem jobban elnyelik a rezgéseket is. Néha, amikor szénszálat használnak, az üvegszálas anyagot is hozzáadják a pólusok anyagához. 

Profi nordic walking botok - mik a jellemzőik? 

A profi nordic walking botok kiválasztásakor figyelembe kell venni az anyagot, a konstrukciót és a modern megoldások használatát, amelyek megkönnyítik a használatot. Ennek köszönhetően még a hosszú távú séta is teljesen biztonságos lesz, nem terheli meg az ízületeket, és javítja a test működését.  

A nordic walking botokat gyakran nagyon nehéz körülmények között használják, ezért a Fizan márka a modern FLEXY- Locking System-et alkalmazza. Ennek köszönhetően biztos lehet benne, hogy a pólusok minden helyzetben a helyükön maradnak. Ugyanezen gyártó egyes modelljei viszont az FR3 (Fast Release System) levehető kesztyűrendszerrel rendelkeznek. Ezáltal maguk a botok rendkívül kényelmesen kezelhetők. Hosszuk tépőzárral állítható, és csak egy kattintás szükséges a kesztyű ki- vagy bekapcsolásához. A GABEL a különböző botmodellekbe beépítette a Top Click rendszert, amely lehetővé teszi a heveder egyszerű kioldását a fogantyúból, a Top Performance Locking pedig a szerkezet gyors beállításáért felelős.  

A Sportano üzlet széles választékában professzionális márkájú nordic walking botokat talál, amelyeknek köszönhetően a hosszú távú túrák teljes mértékben kényelmesek lesznek. Ügyfélszolgálatunk segít kiválasztani a megfelelő modellt, és ha a termék nem felel meg az elvárásainak - 30 napon belül visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása