Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Szánkók és csúszkák

Szánkók és csúszdák gyerekeknek és felnőtteknek a Sportano.hu weboldalon

A szánkók és csúszdák ideális felszerelések a téli kikapcsolódáshoz és a különböző havas tevékenységekhez. Különösen a gyerekek szeretik őket, ezért a felszerelésnek kiváló minőségűnek és kivitelűnek kell lennie, hogy garantálja a biztonságot. A Sportano.hu-nél szánkókat és csúszdákat kínálunk gyermekek és felnőttek számára kiegészítő felszereléssel, megfelelő tanúsítványokkal és számos tartozékkal, amelyek növelik a kényelmet és további lehetőségeket és benyomásokat nyújtanak a használat során. 

Fa és műanyag szánkók

Tekintettel arra, hogy milyen anyagból készülnek, kétféle szánkó közül választhatunk: fa szánkók és műanyag szánkók.  

A fából készült szánkó széles körben elhelyezett, rozsdamentes acélból készült béléssel ellátott csúszkákkal rendelkezik. Nagy stabilitást és tapadást biztosítanak még dinamikus vezetés közben is, valamint hosszú távú tartósságot. Ezenkívül a szánkó elején lévő védőbetétek védik a szánkót a véletlen ütésekkel szemben. A fa szánkó nagy teherbírású, így akár két felnőtt is használhatja. Kiváló minőségű lakkozott fából készült, ami klasszikus megjelenést és nemességet kölcsönöz neki. 

A műanyag szánkó nagyon erős, mégis könnyű konstrukcióval rendelkezik. A profilozott csúszkák alkalmassá teszik őket gyorsabb motorozásra vagy versenyzésre havon. A csúszásgátló betétek biztos talajt biztosítanak, az alján lévő fémrudak pedig még kemény havon is zökkenőmentes szánkómozgást biztosítanak. 

A Sportano üzlet legjobb szánkóinak áttekintése

A Sportano.hu-nél a legmagasabb minőségű felszerelésre összpontosítunk, ezért csak a legjobb szánkómodelleket kínáljuk. Tartósságukat és funkcionalitásukat olyan márkák biztosítják, mint: Humbaka, Prosperplast vagy Hamax. Garantálják a felhasznált anyagok magas minőségét, aminek köszönhetően a szánkót az alacsony hőmérsékletekkel szembeni nagyfokú ellenállás jellemzi, akár -28 Celsius-fokig is. E szánmodellek biztonságosságát megfelelő tanúsítványok, például a CE és a TÜV GS tanúsítványok igazolják. Ez egy speciális jelölés többek között műszaki és sporteszközökre, amely megerősíti az európai egészségügyi és biztonsági követelményeknek való megfelelést. A TÜV GS tanúsítvánnyal rendelkező termékeket rendszeresen ellenőrzik a fogyasztók jogait és jólétét védő intézmények. Ellenőrzik a felhasznált anyagok minőségét, tartósságát és ártalmatlanságát. A megfelelő jelöléssel ellátott szánkók tehát 100%-ban biztonságosak és alkalmasak a havon végzett téli tevékenységekre.  

Szánkó háttámlával

Szabadidős szánkózáshoz a legjobb a háttámlával ellátott szánkó. Ennek az elemnek köszönhetően még nagyobb a menetkényelem, és a felszerelést használó személyek védve vannak a szánról való leesés ellen, például hirtelen manőverek vagy fékezések során. A profilozott csúszósínek és a fém bélés sima és csendes vezetést biztosítanak, még kevésbé havas útfelületen is. 

Szánkó kormányokkal

Másrészt, a versenyzéshez és a nagyobb sebességgel történő lovagláshoz tökéletes lesz egy kormányos szán vagy egy síszán. Polietilén szerkezetüknek köszönhetően rendkívül könnyűek és fordulékonyak. A kormány pedig lehetővé teszi, hogy a sílécet az elülső részen irányítsa. Mi több, sok modell fel van szerelve húzózsinórral és dudával, ami további szórakozást nyújt a legkisebbeknek. 

Összecsukható szán

Az összecsukható szánkó tökéletes kirándulásokhoz és további utazásokhoz. A szánban használt mechanizmus lehetővé teszi a teljes szerkezet gyors összecsukását, további szerszámok használata nélkül. Ennek köszönhetően kevesebb helyet foglalnak el. Ez megkönnyíti a tárolást, a szállítást vagy az autóban való szállítást. A megfelelő reteszelő mechanizmus biztosítja, hogy a szánkó utazás közben ne hajtható össze magától.  

Diák és diaképek

A havas dombokon és a különböző lejtésű és magasságú lejtőkön való csúszáshoz ideálisak a csúszdák és a hóbuckák is, amelyekkel a hóban játszhatunk. Speciálisan formázott műanyag szerkezetük biztosítja a kényelmet és a stabilitást, és további fogantyúk segítik az irányítást menet közben. A választott modelltől függően különböző pozíciókban, például ülve vagy támaszkodva is használható. Sokan rendelkeznek egy kiegészítő kötéllel, amelyet a szán húzására vagy a szánhoz való rögzítésére lehet használni. Mindegyik könnyű és praktikus, így könnyen hordozható. 

Szánkó tartozékok: háttámlák, kábelek és egyéb kiegészítők

A Sportano.hu oldalon számos olyan tartozékot talál, amelyekkel kiegészítheti szánkófelszerelését, vagy új funkciókkal bővítheti azt. A háttámlák kényelmes pozíciót biztosítanak, javítva az utazás kényelmét. A tartós anyagból készült és ergonomikus fogantyúval ellátott kötelek megkönnyítik a szánkó húzását hegynek felfelé vagy a hóban. A kiegészítő elemeknek mindig van egy közös vonásuk: az aktuális igénytől függően könnyen felszerelhetőek és leszerelhetőek. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása