Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Sportorvoslás

Sportorvoslás - vigyázz az egészségedre a Sportano webáruházzal 

Bár a sport jót tesz az egészségnek, a sport a sérülések kockázatával is jár. Szerencsére a sportorvoslás ismeri annak módját, hogy elkerüljük vagy enyhítsük a hatásaikat. A Sportanónál ezen a területen széles termékválaszték áll rendelkezésedre. Váll-, térd- vagy csuklómerevítőt keresel? Vagy esetleg bokastabilizátorra vagy hűtőgélre van szükséged? A Sportano.hu oldalon mindezt és még sok mást is találsz! 

Sérülések - mi a teendő, ha bekövetkeznek?

Az edzés közben megejlenő vagy rendszeresen jelentkező fájdalomérzet jelzi, hogy a probléma forrásának azonosításáig abba kell hagyni a tevékenységet. Ez az egyetlen módja annak, hogy elkerüld a sérülés súlyosbodását és egy komolyabb sérülés kockázatát.

A következő lépés az orvos felkeresése. Előírhat megfelelő gyógyszeres kezelést, rehabilitációs gyakorlatokat vagy speciális ortopédiai eszköz, például merevítő viselését.

A merevítő, más néven stabilizátor, a felső vagy alsó végtagok egyfajta támasza. Célja, hogy enyhítse a sérült karra vagy lábra nehezedő nyomást, és fenntartsa annak megfelelő elhelyezkedését. A sérüléstől függően az orvos merevítőt írhat fel a váll, a csukló, a könyök, a térd, a láb vagy a boka számára.

Az ortézis előnye, hogy könnyű és levehető, például mosás céljából. Annak érdekében, hogy betöltse a célját, megvásárlását orvosával kell egyeztetni, aki meghatározza a sérülés típusát és súlyosságát, a használat idejét és annak körülményeit (a merevítőt nem kell folyamatosan viselni).

A sérülés megismétlődése kompressziós hüvely használatával is elkerülhető. Ezt például a kosárlabdázók gyakran használják. Stabilizálja a karizmokat és javítja a vérkeringést. Nem ajánlott azonban a kezdő sportolóknak, akiknek egyenletesebben kell edzeniük az egyes testrészek izmait.

Mit vásároljunk, hogy gyorsan és hatékonyan megszabaduljunk egy sérüléstől, vagy megelőzzük annak kialakulását? 

A sérülések elleni első védelmi vonal a megfelelő étrend kialakítása. A testsúlyhoz, életkorhoz, életmódhoz és a sportághoz kell igazítani. Ezért a legjobb, ha egy táplálkozási szakértővel konzultálsz. A követendő általános elvek közé tartozik a legkevésbé feldolgozott termékek kiválasztása, valamint a gyulladás kockázatát csökkentő C-vitamin, illetve a csontokat erősítő D- és K-vitamin biztosítása. A kalcium és az Omega-3 zsírsavak szintén jót tesznek a csontok egészségének, míg az ízületek rugalmasságát növelő kollagén az ízületeknek.

Ne felejtsd el rendszeresen biztosítani a szervezeted számára a szükséges összetevőket. Mind az étkezésnek, mind a szervezet hidratálásának rendszeresnek kell lennie. Az ételek esetében célszerű körülbelül 2 órával az edzés előtt energiával ellátni a szervezetet. A fizikai erőfeszítés után is étkezni kell, hogy a szervezet által felhasznált tartalékokat feltöltsük. Ivásra a víz a legjobb. A napi vízigény minimum 1,5-2 liter. Meleg napokon ezt a mennyiséget növelni kell.

Azonban még a legjobb diéta sem segít, ha az edzést megelőző és befejező gyakorlatokat elhanyagoljuk. A tényleges edzés előtti bemelegítés a további edzésre felkészítő erőteljes tevékenységek ideje, mint például a hajlítások, csavarások és guggolások. Az edzés után szánj még 15 percet olyan gyakorlatokra, amelyek megnyugtatják a testet és a légzést, például lassú nyújtásra. Ezt követően eljön a regeneráció ideje. Itt a megfelelően hosszú alvásra (lehetőleg 7-8 óra) és a regenerálódó izmok edzése nélküli napra van szükség.

Ha a sportág megengedi a védők használatát, akkor emlékezz azokat viselni az edzések során. A térd és könyökvédők például jó védelmet nyújtanak a sérülések ellen. A testre szabott ruházat (azaz a mozgást nem korlátozó ruhák) szintén fontos része a sérülések megelőzéséhez. A sportoláshoz megfelelő lábbeli kiválasztása is kulcsfontosságú, pl. A kosárlabdához magas szárú cipőre van szükség a bokaízületek stabilitása szempontjából.

Leírás kibontása Leírás összecsukása