Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Sátrak

Sátrak - válassza ki a megfelelő modellt a Sportano webáruházban 

Kempingezni készülsz, vagy esetleg a hegyekbe tartasz, és a megfelelő sátrat keresed az éjszakai pihenéshez? A kempingfelszerelés kiválasztásakor figyeljen a felszerelés méretére, kialakítására és a további szükséges tartozékokra. Egy kiváló minőségű sátor hatékony védelmet nyújt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen, valamint kényelmes alvást vagy pihenést biztosít a tengerparton vagy a tó partján. A Sportano üzlet sátrak széles választékát kínálja olyan márkákból, mint az Easy Camp, High Peak, Marmot, Spokey, Thule és Coleman.  

Túra-, strand- vagy kerti sátrak - típusok 

A sátrat a tevékenységhez és a használati körülményekhez kell igazítani. Ha hosszútávú túrázásra vágyik, jó választás egy hagyományos, víz- és napálló anyagból készült túrasátor. Kényelmesnek kell lennie, de könnyűnek is, hogy könnyen szállítható legyen. Attól függően, hogy hányan fogják használni a sátrat, az alagút alakú sátor lesz a legjobb megoldás. A kertben vagy a tengerparton való szabadidős használatra viszont az iglu sátor a legjobb választás, mivel nem foglal sok helyet. Ezek a sátrak általában önfelállók, így a kezelésük gyors és egyszerű. 

 
A Sportanónál Thule autós tetősátrat is talál, amelyet a járművére helyezhet pihenés és alvás céljából. Ezek a sátrak megfelelő konstrukcióval rendelkeznek a biztonság és a kényelem biztosítása érdekében.  

Egyszemélyes, kétszemélyes vagy ötszemélyes - hogyan válasszam ki a megfelelő méretű sátrat? 

A sátor kiválasztásakor fontos figyelembe venni annak méretét. Ezt az alvóhelyek száma határozza meg, azaz az, hogy hányan férnek el benne. Az Ön igényeitől függően azonban célszerű valamivel nagyobb sátrat vásárolni a jobb használati szabadság és a csomagok kényelmes tárolása érdekében.  

Az egyszemélyes sátor alkalmas lesz egy szóló túrára, nem foglal sok helyet és könnyű. Ha sok csomagot visz magával, akkor jobb, ha egy két- vagy háromszemélyes sátrat választ, amelyben sokkal több hely van belül mind az alváshoz, mind a felszerelés tárolásához. Az egy- és kétszemélyes modelleket hegyi túrázáshoz és kisebb csoportokban történő szabadidős kirándulásokhoz vagy strandoláshoz ajánljuk. 

Családi vagy többszemélyes kirándulásokhoz válasszon ötszemélyes sátrat. Hat személy számára is találhat nagyobbakat. Ezek általában több részre vannak osztva, és előcsarnokokkal rendelkeznek, hogy könnyen használhatóak és kényelmesek legyenek egy nagyobb csoport számára. 

Sátorépítés - melyik a legjobb választás? 

A túrasátrak sok összetevőből állnak, alapként egy robusztus csövekből kialakított vázzal. Az ilyen típusú berendezések kiválasztásakor figyeljen az egyes alkatrészek anyagára. Ez biztosítja, hogy a sátor tartós, mégis könnyű és kényelmes legyen, és védelmet nyújtson a túlzott terhelés, például a hó vagy a víz ellen. A sátor belsejének vízálló rétegekből kell készülnie, amelyek megakadályozzák a szövet átszivárgását, ugyanakkor ellenállnak a nedvességnek. A légáteresztő anyagok működnek a legjobban, így kényelmesebb lesz a sátorban tartózkodni. A legnépszerűbb sátorkialakítások közé tartozik az alagút alakú sátor, amely előcsarnokkal és még több bejárattal rendelkezik. 

Az önállósodó sátor viszont rendkívül könnyen felépíthető, és nagyon gyorsan felállítható és összeszerelhető. Ezt gyakran nevezik iglu sátornak, amely kupola alakú. Olyan elemekből áll, amelyeket nem kell összecsukni ahhoz, hogy pihenőhelyet hozzanak létre. Általában elég egy húzás a szöveten, hogy a sátor kibontakozzon.  

Használata során a körülményektől függetlenül kényelmesen és kényelmesen kell éreznie magát. Válasszon olyan sátrat, amelynek robusztus padlója nem adja át a hideget a talajból, és ellenáll a mechanikai sérüléseknek. A falaknak merevnek kell lenniük, védelmet nyújtva a hideg, a nap vagy a víz ellen. 

Mire figyeljek sátor vásárlásakor? 

A sátor kiválasztásakor vegye figyelembe a sátor alapanyagának szilárdságát és légzáróságát, hogy minimálisra csökkentse a szennyeződések kívülről történő bejutását. A sátor vázának üvegszálból vagy könnyű alumíniumötvözetből kell készülnie, ami garantálja a tartósságot, ugyanakkor a kis súlyt is. Az anyagnak a lehető leglégáteresztőbbnek kell lennie, ugyanakkor ellen kell állnia a napfénynek, a víznek és a szélnek.  

A sátor méretét a sátrat használó személyek számának és a leggyakrabban használt körülményeknek megfelelően határozza meg. A lehető legkompaktabbnak kell lennie, hogy elférjen a felszerelésében.  

Sátrak tartozékai - mivel érdemes még felszerelkezni? 

A sátor típusától és használati módjától függően egyéb kiegészítőkre és a kényelmet és biztonságot befolyásoló elemekre is szükséged lesz. Ne felejtsen el azonban hálózsákot, turista ágyneműt vagy takarót választani. Hozzájárulnak a kényelmes alváshoz és pihenéshez bármilyen körülmények között. A kényelmes sátras kempingezéshez bizonyára jól jönnek a ruházat, a lábbelik és a kiegészítők tárolására szolgáló tárolók és fedelek. A kempingfőző, az edények és evőeszközök további tételek, ha hosszabb expedícióra indul. Ezeknek köszönhetően bármikor elkészíthető az étel, például a sátor előcsarnokában. A szerkezet stabilitásának megőrzése érdekében érdemes további csapokkal és cövekekkel felszerelkezni a sátor vázának megerősítésére. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása