Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár pedálok

Kerékpárpedálok - Válasszon ennek megfelelően a Sportano boltban 

A megfelelő kerékpárpedálok kiválasztása befolyásolja a tapadást és a menetkomfortot, és ezeknek köszönhetően az izmok által kifejlesztett erő mozgásba hozza a kerékpárt. A piacon vannak platformos kerékpárpedálok, SPD felcsatolható pedálok, orrral ellátott pedálok vagy a kerékpározás stílusához - trekking vagy MTB - tervezett pedálok. A Sportanónál gondoskodtunk a professzionális kerékpáros alkatrészekről és felszerelésekről, így olyan neves gyártók kerékpáros pedáljait találja, mint a Wahoo, Strider, Exustar, DARTMOOR, OXC, Kellys, Garmin, LOOK, Shimano vagy TIME

MTB, platform, kurblis vagy közúti - kerékpárpedálok típusai 

A legelterjedtebb pedáltípus a platformos kerékpárpedál, amely egy csapágyazott tengelyen csatlakozik a hajtókarhoz, és gyakran fogazott, hogy megfelelő tapadást biztosítson. Elég sokoldalú ahhoz, hogy bármilyen típusú lábbelivel lovagolni lehessen rajta. Néha az MTB kerékpár pedálok is megtalálhatók a platform termékek között, amelyeknek a lábbelik tapadásának növelése érdekében a váza is rendelkezhet kiemelkedésekkel.  

A kerékpáros pedálok orral egy másik lehetőség, amelyek orral vannak felszerelve, amely a lábat a helyén tartja. Az SPD (klipszes) kerékpárpedálok viszont olyan reteszekkel rendelkeznek, amelyekbe a cipő be van csíptetve, és amikor egy kattanást hall, az azt jelenti, hogy a cipő megfelelően be van csíptetve.  

A piacon vannak kurblis kerékpárpedálok, valamint tüskés, azaz a tapadás fokozására szolgáló kiemelkedésekkel ellátott pedálok is.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerékpárpedálokat? 

A kerékpárpedálok kiválasztásakor fontos, hogy a modellt a kerékpárhoz és a vezetési stílushoz igazítsuk, majd figyeljünk a kivitelezésre és az anyagra - tartós, tapadást biztosító és alacsony súlyt biztosító. A pedáloknak ellen kell állniuk a sérüléseknek és az erős ütéseknek, ezért fontos a konstrukció anyaga. Emellett ne feledje, hogy a pedálplatform mérete illeszkedjen a lovagolni kívánt lábbeli méretéhez. A legtöbb pedál ugyanolyan forgattyúval rendelkezik, amelynek menete 9/16. A robusztus pedálok gépi csapágyazásúak, és a piacon más típusú csapágyak is vannak - kerámia-, sikló-, golyós-, ipari vagy kúpos golyóscsapágyak.   

Milyen anyagból készülnek a kerékpárpedálok? 

A megfelelő termék kiválasztásakor találkozhat alumínium kerékpárpedálokkal és fém kerékpárpedálokkal. Mindkét típus ellenáll a sérüléseknek és az erős ütéseknek, és nem kopik el túl gyorsan, így tartósságukkal tűnnek ki. Néhány pedált nejlonból terveztek, amelyek valamivel olcsóbbak, mint az alumínium pedálok. Másrészt a karbonkompozitból és karbonból készült pedálok garantálják az alacsony súlyt és jobban ellenállnak a rezgéseknek. Egyes kerékpárpedálok speciális csúszásmentes felületekkel vagy bevonatokkal is rendelkeznek a tapadás és a kényelem növelése érdekében. 

A pedálok hozzáigazítása a kerékpárhoz és a vezetési stílushoz 

A megfelelő kerékpárpedáloknak illeszkedniük kell a vezetési stílushoz és a kerékpárhoz, ahol megkülönböztetünk városi, trekking, hegyi vagy országúti egykerekűeket. Durva terepen való lovagláskor a tapadás mértéke a legfontosabb. Ha hegyi kerékpárral és durva körülmények között kíván tekerni, akkor az MTB platformos kerékpárpedáloknak kiálló alkatrészekkel ellátott fémkerettel kell rendelkezniük. Városi és szabadidős motorozáshoz jól működnek a klasszikus platformpedálok a tapadást biztosító gumi vagy barázdált elemekkel. Ha szeretné javítani a hatékonyságot a kerékpározás közben és növelni a kényelmet, választhatja az orral ellátott kerékpárpedálokat. Másrészt, országúti kerékpározáshoz a legjobb, ha SPD vagy felcsatolható kerékpárpedálokat használ.  

Gyermek kerékpárpedálok választéka 

A gyermekkerékpár pedálok fontos részét képezik az egész egykerekűnek, különösen akkor, amikor gyermeke még csak most tanulja a helyes vezetési technika elsajátítását. A nyomás függvényében a gyermek megtanulja a sebességet az útviszonyokhoz, valamint saját képességeihez igazítani.  

A gyermekkerékpárpedálok általában műanyagból készülnek, és kisebb méretűek, mint a felnőtteké. Ezenkívül érdes felülettel vagy apró fogakkal vannak ellátva a jobb tapadás érdekében. A gyermek kerékpárpedálok többnyire univerzális modellek, így bármilyen típusú lábbeli alkalmas a kerékpározáshoz. A pedáloknak emellett fényvisszaverő elemekkel kell rendelkezniük a jobb láthatóság érdekében, különösen akkor, ha a gyermek a városban kerékpározik.  

Kerékpárpedálok - milyen márkákat válasszunk? 

A Sportanónál felpattintható kerékpárpedálokat és platformpedálokat kínálunk országúti vagy MTB kerékpárokhoz olyan professzionális márkákból, mint a Wahoo, Strider, Exustar, OXC, Kellys, Garmin, LOOK vagy TIME. Ha minőségi termékeket keres országúti kerékpárjához, válassza a Shimano kerékpárpedálokat golyóscsapágyazott, felpattintható kivitelben. Nálunk a DARTMOOR kerékpárpedálok gépi vagy siklócsapágyas típusokkal is fel lesznek szerelve. Párosítsa a kerékpárpedálok megfelelő modelljét az egykerekűjéhez és stílusához, hogy kényelmesen érezze magát vezetés közben, és növelje a tapadást, bármilyen körülmények között.  

Leírás kibontása Leírás összecsukása