Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Védőfelszerelés küzdősportokhoz

Védőeszközök küzdősportokhoz - kényelmes és tartós modellek a Sportano üzletben 

A boksz, az MMA vagy a kick-box olyan sportok, amelyeknek sok rajongója van, és amelyek javítják az aerob és anaerob kapacitást, a reflexeket és a motoros koordinációt. Nemcsak koncentrációt, hanem átgondolt mozdulatokat és az ellenfél figyelését is igénylik. Ha biztonságosan szeretné űzni ezt a fajta sportot, érdemes felszerelkezni és harci sportok elleni védőket használni. Az elérhető típusok között találhat száj-, sípcsont-, könyök- vagy lábfejvédőt. Sportano sportboltunkban olyan professzionális márkák kiváló minőségű küzdősport protektorai találhatók, mint az EVERLAST, adidas, Leone 1947, Opro, SAFEJAWZ, RDX, Venum vagy Top King.  

Fog-, lábszár-, lábfej- vagy sípcsontvédő - melyikkel érdemes felszerelkezni? 

A piacon számos protektor kapható a küzdősportokhoz - csuklóra, fogakra, ágyékra, sípcsontra, könyökre és alkarra, illetve a klasszikus védősisakok vagy más néven bokszsisakok. A megfelelő modell kiválasztásakor a protektort a sportághoz és a saját igényeihez kell igazítani. A legnépszerűbb termék a szájvédő, amelyet univerzális méretben és hőre lágyuló műanyagból gyártanak, amely melegítés hatására szabadon alkalmazkodik az állkapocshoz. Az állkapocsvédő számos küzdősportban, például a bokszban, az MMA-ban vagy akár a taekwondóban is alapdarab. Az is jó ötlet, ha felszerelkezik kézvédővel, azaz az adott sportágnak megfelelő kesztyűvel. Az MMA vagy a harcművészetek harcosai más kézvédőket vagy klasszikus kötszereket használnak. A hagyományos bokszkesztyű azonban általában természetes bőrből készül, tépőzárral rögzítik, és a felhasználó súlyához igazítják. A csuklóvédővel is vigyázni kell, amiért a fent említett csomagolások felelősek. Erősen összenyomva védik az egész kezet és különösen a csontokat a töréstől. A tekercsek pamutból vagy rugalmas szálak hozzáadásával készülnek, hasonlóan a rugalmas kötéshez. A protektorok típusai között megtalálhatók a sípcsontprotektorok is, amelyeket a küzdősportok különböző fajtáiban használnak. Másrészt, edzés vagy bokszversenyek során az ágyékvédő jól jön, hogy megvédje az érzékeny területet az ütések során. Lábvédő, fülvédő, boka-, térd- és könyökvédő is van. Az utóbbi modelleket gyakran használják a thai bokszban, ahol a mozdulatokat a könyökkel és a térdekkel végzik.  

A Sportanónál bokszsisakot is kínálunk, amely megvédi a fejét az ütésektől edzés vagy játék közben. A védősisakot mindenekelőtt a saját igényeihez kell igazítani, és általában sűrű habból készül, és kényelmes tépőzáras pántokkal rögzítik.  

Milyen protektorokra lesz szükség az egyes küzdősportokhoz? 

A legsokoldalúbb és sok küzdősportban használt protektorok az állkapocsvédők, amelyek hatékonyan védik a fogakat a sérülésektől. A bokszkesztyű elengedhetetlen felszerelés az edzések és a bokszversenyek során, ahol a legjobb, ha természetes bőrből készült modelleket választunk. A bokszkesztyűhöz kapcsolódik a csuklóvédelem, vagy az úgynevezett csuklótakaró, amelyet gyakran használnak az MMA-ban, a Muai Thai-ban vagy más küzdősportokban a csontok védelmére és a kéz merevítésére. A sisakok viszont a bokszban és a kontakt sportokban is jól működnek, ha meg akarja védeni a fejét az ütésektől.  

A sípcsontvédőket leggyakrabban a karate, a full-contact kick-box, a boksz, a K1 vagy a Muai Thai sportágakban használják. A térd- vagy könyökvédők viszont a thai bokszban általában használt felszerelések.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő protektorokat a küzdősportokhoz? 

Mindenekelőtt a megfelelő protektort az adott küzdősport típusához, valamint a saját igényeinkhez kell igazítani. Ezenkívül a megfelelő protektor, például kesztyű vagy sípcsontvédő kiválasztásakor figyelmet kell fordítani a megfelelő méretre, amelynek illeszkednie kell a felhasználóhoz. A termékek súlya viszont szintén fontos paraméter, mivel egy rosszul illeszkedő modell nyomást gyakorolhat a bokára vagy a sípcsontra, miközben befolyásolja a dinamikát és a mozgásszabadságot. A választott protektor modell nem lehet túl laza, mert az edzés közbeni dinamikus mozgás közben lecsúszhat.  

Védőeszközök küzdősportokhoz - mely márkákra érdemes fogadni? 

Ha szájvédőket és nadrágtartókat keres, nézze meg a Venum, adidas és EVERLAST márkák kínálatát. A megfelelő modellt az Ön igényeihez igazítsa, hogy biztosítsa a kényelmet és a biztonságot az edzés során. A sípcsontvédők között pedig a Divisin B-2, Octagon, RDX, Ground Game vagy Octagon közül választhat

A Sportanónál professzionális bokszsisakokat tartunk férfi, női és gyermekmodellekhez olyan márkákból, mint a Ringhorns, Overlord, Leone 1947, adidas és Hayabusa. Kínálatunkban térd-, könyök- és alkarvédők is megtalálhatók, így az Ön által választott sportághoz megfelelő termékek széles választéka áll rendelkezésére. Másrészt, ha lábvédőket keres, a Bushido és a Top King márkák boka- és bokavédő modelleket kínálnak. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása