Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kerékpár ülések

Kerékpárülések - kényelem és biztonság a Sportano webáruházban 

A kerékpározás kiváló mozgásforma, amely megkönnyíti a szabad mozgást a városban és azon kívül is. Ha kerékpártúrára szeretne menni gyermekével, érdemes felszerelkeznie egy kerékpárüléssel. Ennek köszönhetően kirándulni mehet kisgyermekével, kombinálva a fizikai aktivitást a gyermekével való szabadidő érdekes eltöltésével. A Sportano.hu üzlet választékában olyan bevált gyártók kiváló minőségű kerékpárülései találhatók, mint a Thule, URBAN IKI, Hamax, POLISPORT, Okbaby vagy SHOTGUN. Nálunk kiválaszthatja a megfelelő gyermekülés-modellt, hogy gyermekét minden kerékpáros útra magával vihesse.

Elülső, csomagtartó, váz vagy csecsemő - kerékpárülések típusai 

A gyermekeknek szánt kerékpárülések a rögzítés módja és helye szerint oszthatók meg. A legnépszerűbb modell az állványra szerelt kerékpárülés, azaz a hátulra szerelt, ahol a gyermek menet közben a szülő hátát látja. Egy másik változat az elülső kerékpárülés, amely a kerékpár elejére van szerelve, és a gyermek menet közben látja az utat, mivel az egykerekű kerékpár menetirányának megfelelően ül. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy az ilyen típusú, elölre szerelt kerékpárülés kissé megnehezítheti a kormány használatát. A vázra szerelt kerékpárülés egy olyan felszerelés, amely a vázra csíptethető, és gyakorlatilag minden egy mozdulattal történik. Található a piacon olyan kisgyermek-kerékpárülés is, amelynek rögzítése általában a kerékpár elejére történik, és a kisgyermek maximális súlya 15 kg.

Kerékpárülés egy adott súlyhoz 

A megfelelő gyermekülés kiválasztásakor figyeljen a gyermek maximális súlyára. A kerékpárüléseket meghatározott súlyra tervezték, és a gyártók megadják, hogy a kiválasztott felszerelési modell milyen súlyig használható. Az ülésnek legfeljebb 15 kg-os súlyra kell alkalmasnak lennie, és általában 3-4 éves korú gyermekek számára tervezik. A legfeljebb 25 kg-os kerékpárülés 5 éves és annál idősebb kisgyermekek számára készült. A 30 kg-ig terjedő kerékpárülés vagy a 35 kg-ig terjedő kerékpárülés nagyobb gyermekek számára készült modellek, amelyeket úgy terveztek, hogy a címmel együtt lehessen felszerelni. Ezek a felszerelések a kicsik számára körülbelül 10 éves korig készültek.

Fekvő, alvó funkcióval - további funkciók és felhasználási módok 

A kerékpárülés gyakran olyan kiegészítő funkciókkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik a kisgyermek számára az utazást, és biztosítják a kényelmet és a biztonságot. A fekvő kerékpárülés és az alvó funkcióval ellátott kerékpárülés olyan modellek, amelyek speciális, fekvő rendszerrel ellátott kerettel vannak felszerelve. A dönthető háttámla azt is lehetővé teszi, hogy a kisgyermek kényelmesebben helyezkedjen el az ülésben, és hogy a felszerelést levegye a kerékpárról. A megfelelő háttámla kényelmes alvást biztosít a gyermek számára lovaglás közben. Az ilyen megoldással rendelkező üléseknek fejtámlával és puha párnázással, valamint kontúros üléssel kell rendelkezniük.

A gyermekülést biztonsági övvel vagy hevederrel is fel kell szerelni, a legelterjedtebb megoldás az ötpontos rendszer. Az övek nem korlátozhatják a mozgást és nem nyomhatnak, csak szabadon illeszkednek a testhez, és ütés esetén védelmet nyújtanak.

Kerékpárülés - a megfelelő modell a biztonság érdekében 

A kerékpárülés modelljének kiválasztásakor választhat olyan termékeket, amelyeket a vázhoz, a kormányhoz vagy a hátuljához rögzítenek. A gyermek maximális súlyának megfelelő illeszkedés, a rögzítés vagy a kiegészítő funkciók mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a termékek speciális jóváhagyásokkal rendelkezzenek. A kerékpárüléseknek meg kell felelniük az EN 14344 szabványban és a TUV/GS tanúsításban meghatározott különleges biztonsági előírásoknak. Az ilyen címkével ellátott termékek garantálják a biztonságot, és tartós, nem mérgező anyagokból készülnek - mindezt gyermeke kényelme érdekében.

A kerékpárülés kiválasztásakor figyeljen arra, hogy rendelkezik-e párnázottsággal, mivel sok modell nem rendelkezik. A párnázás segít csökkenteni az egyenetlen talajon való lovagláskor fellépő rázkódásokat, amelyeket gyermeke biztosan meg fog érezni. Az ülés párnázottsága megakadályozza a sérüléseket vagy akár a traumát, ami egy kátyús vagy kavicsos úton való lovagláskor előfordulhat.

Válasszon olyan gyermekkerékpárülést, amelynél a háttámla magassága, a dőlésszög és a lábtartó magassága is állítható. Ez lehetővé teszi, hogy a modellt gyermeke testéhez igazítsa, és ráadásul az ülés sokkal hosszabb ideig tart.

A kerékpárülés felszerelése nem kell, hogy bonyolult legyen 

Érdemes tudni, hogy a kerékpárülés felszerelését három fő kategória határozza meg: A15 (a szülő mögé szerelt ülés 15 kg-ig terjedő gyermekek számára), A22 (a szülő mögé szerelt ülés 22 kg-ig terjedő gyermekek számára) és C15 (a vázra vagy a kormányra szerelt ülés 15 kg-ig terjedő gyermekek számára). A kerékpárülés felszerelése nem bonyolult, általában nem igényel további szerszámokat, és néhány mozdulattal elvégezhető. Mindössze annyit kell tennie, hogy elhelyezi a megfelelő kerékpárülés tartóját, amelynek köszönhetően gyorsan és kényelmesen felszerelheti vagy leszerelheti a felszerelést. Vásárlás előtt ellenőrizze, hogy a választott üléshez milyen rögzítőelemet használnak. A legtöbb esetben ez egy speciális tartó vagy adapter.

Kerékpárülés márkák 

A Sportano.hu sportbolt választékában kiváló minőségű, kényelmes és biztonságos kerékpárülések találhatók bevált gyártóktól. Felszereljük Önt hátsó, híd, váz, kormány, nyeregcső vagy ülésoszlop rögzítésére alkalmas termékekkel.

A gyártók megadják a terméket használó gyermek maximális súlyát, magának az ülésnek a súlyát, a rögzítés típusát és a felhasználó életkorát. Ez lehetővé teszi, hogy a modellt gyermeke igényeihez igazítsa, miközben biztos lehet benne, hogy olyan felszerelést kap, amely biztonságot és kényelmet nyújt az utazás során. A Thule kerékpárülés, a Hamax kerékpárülés vagy az Okbaby kerékpárülés a legmagasabb minőségű alkatrészeket és kényelmet garantálja minden körülmények között.

Leírás kibontása Leírás összecsukása