Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Hegymászó csizma

Magashegyi bakancs haladó téli hegymászáshoz

Olyan lábbelit keres, amely a hegyek legmagasabb pontjain is jól teljesít? A Sportano az a hely, ahol megtalálja, amit keres. Válasszon magashegyi bakancsot férfiaknak és nőknek a legjobb gyártóktól, és hódítsa meg a legmagasabb csúcsokat. 

Hegymászó bakancsok: miben különböznek?

A megfelelő cipő kiválasztásakor először is pontosan meg kell határozni a méretét. Nem kevésbé fontos a terep típusa és a terület éghajlata. Érdemes odafigyelni arra is, hogyan készülnek, és milyen technológiákat használnak a gyártók. 

Méret

A magaslati csizmák esetében olyan tényezőkre kell figyelnie, amelyek más típusú lábbelik vásárlásakor nem fordulnak elő. Ezek közé tartozik a lábfej térfogatának megváltozása a fáradtság miatt, a nagy magasságban rosszabb vérkeringés, a hátizsák cipeléséből adódó megterhelés és az, hogy egy párnál több vastag zoknit kell viselni

A legjobb, ha megméri a lábát, és összehasonlítja a hosszát a cipőbetét méretével. Fontos a lábfej hossza a legtávolabbi lábujjtól a sarokig. A nyári alpesi bakancsoknak 1,5-2 cm-rel hosszabbnak kell lenniük. A téli alpesi csizmáknak viszont 2,5 cm-rel hosszabbnak kell lenniük az extra zokni vagy talpbetét miatt. Ne legyen túl laza: a lábfej mozogni fog, ami elkerülhetetlenül kopáshoz vezet. 

Anyag

A jó alpesi bakancsok marhabőrből készülnek. Az olyan szintetikus anyagok, mint a kevlár szintén jól működnek. A nagy tartósságot könnyűséggel és rugalmassággal ötvözi. A hegymászócsizmát gumival kell bélelni, hogy megvédje a lábujjakat a szikláktól. 

A legmagasabb hegyekben való használatra tervezett lábbeliknek lényegesen keményebbnek kell lenniük. Kemény és lágyabb anyagok keverékéből készülnek, hogy a láb mozgékonysága megmaradjon. A levehető csizma szintén hasznos. Bár súlytöbbletet jelentenek, praktikusak, mivel a sátorban kiszáríthatók, például a hálózsákba téve. 

Felső

A legjobb választás az egy darab anyagból varrt csizma. A varratok hiánya jobb vízállóságot garantál, ami különösen fontos a téli túrák során. A nyári modellek hálósak lehetnek, ami javítja a láb szellőzését. 

A nedvességálló bélés szintén növeli a csizma kényelmét. A szintetikus belsejű, például teflonkeverékkel ellátott csizmák ellenállnak az izzadság felszívódásának - a népszerű GORE-TEX® jó példa erre. Az anyag mikroszkopikus pórusai kisebbek, mint a vízcseppek, így megakadályozzák, hogy az anyag nedvességet szívjon magába. 

Egyetlen

A kényelmes és biztonságos magashegyi túrabakancsok olyan modellek, amelyek talpa elég kemény ahhoz, hogy elnyelje az ütéseket. Többek között a Vibram® talpakat is nagyra értékelik. Ez az olasz vállalat közel egy évszázada mintegy 100 talpmintát tervezett, amelyeket a legjobb alpesi cipőgyártók használnak. 

Mindegyikre jellemző a kopásálló gumi és a futófelület, amely megakadályozza a talaj vagy a jég megtapadását. Rengeteg kramponbarát modell is létezik. 

Férfi és női túrabakancsok a Sportano.hu weboldalon

A Sportano egy olyan üzlet, amely együttműködik a kültéri világban elismert gyártókkal, mint a Dolomite és a Kayland. E cégek magashegyi csizmái a legkeményebb körülmények között is a legjobb minőségű anyagokból készülnek. A 24 órás szállítás, a legalább 100 PLN értékű vásárlás esetén ingyenes kiszállítás, az előfizetőknek járó kedvezmények és a termékek 30 napon belüli ingyenes visszaküldése további okok, amiért a Sportano.hu webáruházban történő vásárlást kell választania. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása