Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Országúti kerékpárok/triatlon

Országúti kerékpár - válassza ki a tökéletes modellt a Sportano shop kínálatából 

Az országúti kerékpárok kiváló minősége nagyban befolyásolja a kényelmet és mindenekelőtt a biztonságos utazást. Pontosan ezért gyűjtöttünk össze ilyen modelleket a Sportanónál. Szakembereinket mindenekelőtt a legmagasabb szintű kivitelezés, a tartós anyagok és az alkalmazott technológiák vezették. Üzletünkben a világ vezető országúti kerékpárokat kínálunk, amelyeket könnyedén hozzáigazíthatsz a tudásszintedhez. Amatőrök és profik számára egyaránt kínálunk felszereléseket olyan neves gyártóktól, mint az Orbea, Cipoliini és Ridley. Böngésszen kínálatunkban és győződjön meg róla saját szemével! 

Mikor érdemes országúti kerékpár vásárlása mellett dönteni? 

Az országúti kerékpár egy speciális felszerelés. Kifejezetten arra tervezték, hogy a felhasználók részt vehessenek versenyeken, és lehetővé teszi a hatékony edzést vagy a szabadidős lovaglást aszfaltos utakon. Kialakítása nagyon jellegzetes, rövid vázzal, magasan elhelyezett nyereggel és alacsony, előrefelé néző, az alkarok támasztására szolgáló, citromsárga kormányokkal. Ez a kialakítás biztosítja, hogy a lovas testtartása a lehető legkisebb légellenállást okozza. Ez viszont gyors és kényelmes utazást tesz lehetővé. A kerékpár konstrukciójának minden elemét úgy tervezték, hogy a sportoló a lehető legrövidebb idő alatt nagy sebességet érjen el. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő országúti kerékpárt? 

Először is, az elején meg kell határoznia a tapasztalati szintjét. Kezdők számára egy klasszikus országúti kerékpár alkalmas - felfüggesztés nélkül, jellegzetesen lefelé hajlított kormányokkal és vékony kerekekkel. A haladó felhasználóknak és a profiknak olyan országúti kerékpárt kell választaniuk, amely a lehető legaerodinamikusabb jellemzőkkel rendelkezik. Az egyes modellek különböző típusú lovagláshoz is jól működnek. Egy országúti kerékpár jobb lesz a sok kanyarodáshoz, edzéshez és szabadidős lovagláshoz. Nagyon fontos, hogy a modell kiválasztásakor figyeljen a keret méretére. Megfelelően kell igazítani a felhasználó magasságához. Az anyagot is figyelembe kell vennie. Az alumíniumból készült kerékpárok olcsóbbak, mint a szénszálból készültek, de ez utóbbi jobban tűri a rezgéseket és garantálja a kis súlyt. 

Országúti kerékpár vázméret 

A vázméretet általában a támasz közepétől a nyeregcső mentén a végéig mérik. Az értéket általában hüvelykben fejezik ki, ahol 1 hüvelyk 2,54 cm, vagy közvetlenül centiméterben. Egyes gyártók olyan betűjelzéseket használnak, mint S, M, L vagy XL. Ha helyesen szeretné kiválasztani a keret méretét, mérje meg a lábhosszát, pontosabban a lépéshosszát. Ehhez mérje meg a lábai hosszát belülről, egyenesen a falnak állva. Szorozza meg az eredményt 0,66-tal, ami az országúti, kavicsos vagy CX kerékpárok mérésénél használt érték. A hüvelykben kifejezett értékhez ossza el az eredményt még 2,54-gyel.  

Országúti kerékpár kiválasztása 173 000 fontig

Ha 173 000 fontig terjedő országúti kerékpár mellett döntesz, általában alumínium vázból készült modelleket kapsz, amelyeket alumínium vagy acél villa egészít ki. Az országúti kerékpárok ebben az összegben valószínűleg nem mennek 10 kg alá, ami magas ennek az egykerekű modellnek. A kerékpár alacsony súlya befolyásolja a teljesítményt és a sebességet. Egy ilyen országúti kerékpár kiválasztásakor fontos szem előtt tartani, hogy némileg szabványos és régebbi alkatrészhasználat is megtalálható.  

Országúti kerékpár kiválasztása akár 260 000 fontig 

Egy 260 000 fontig terjedő országúti kerékpár vagy egy 350 000 fontig terjedő országúti kerékpár szintén alumínium vázból készült javaslatok, ezért fontos, hogy a kerékpár geometriája teljes mértékben az ember képességeihez igazodjon. Ebben az árkategóriában leggyakrabban szabadidős és amatőr lovaglásra szánt, endurance geometriájú modelleket találsz. Ezután alumíniumvillát kap, néha karbonvillát is, alumínium kormánycsővel. A 260 000 fontig terjedő kerékpárokat gyakran alap hajtáslánccal, azaz 2x8-as rendszerrel szerelik fel.  

Országúti kerékpár kiválasztása 430 000 fontig 

Ha 430 000 fontig választasz országúti kerékpárt, akkor is találsz endurance vázgeometriával rendelkező modelleket, ahol általában szabadidős lovaglásra tervezték őket, amelyek az amatőr túrázásra irányulnak. A keretek többsége kiváló minőségű alumíniumból készül, ahol a csövek árnyékolhatók és hegesztéssel simíthatók, ami tovább fokozza a megjelenést. A villák viszont szénszálas javaslatok, alacsony tömeggel, merevséggel és kiváló rezgéselnyeléssel. 

Országúti kerékpár kiválasztása gyermeke számára 

A gyermekek számára általában a crossbiciklik vagy az MTB-k a legalkalmasabbak erdei vagy kavicsos utakon való közlekedésre. Nem jelent azonban gondot, ha egy gyermek megkapja az első országúti kerékpárját, különösen akkor, ha már jól ismeri a kétkerekű kerékpározást, és szeretné kialakítani a singletrack iránti szenvedélyét. A gyermekeknek szánt országúti kerékpárnak körülbelül 26-28 hüvelykes kerékméretűnek kell lennie, ami lehetővé teszi, hogy az egykerekű kerékpár körülbelül 140-170 cm magasságú gyermekek számára legyen alkalmas. A legfontosabb, hogy a kerékpár kényelmes legyen, és jól átgondolt vázgeometriával rendelkezzen, amely lehetővé teszi a kényelmes utazást. Egy jó országúti kerékpár könnyű is, ami rendkívül fontos egy gyermekmodell esetében.  

Országúti kerékpárok - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál női és férfi országúti kerékpárt is vásárolhat. A legjobb gyártók, például az Orbea, Cipollini és Ridley modelljeinek sokasága lehetővé teszi, hogy minden ügyfél igényeinek megfelelően választhasson. Ha kényelmesen szeretne utcán és más sima felületeken közlekedni, válasszon egy ilyen sportághoz igazított, jellegzetes, egyenes vázzal rendelkező országúti kerékpárt. Ne feledje, hogy ezek a kerékpárok elsősorban az üléskeret szögében különböznek egymástól, ami nagyban befolyásolja a vezetési pozíciót.  

Vegye igénybe professzionális ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsen kiválasztani a megfelelő országúti kerékpármodellt. Ha egy termék nem felel meg az elvárásainak, akár 30 napig is visszaküldheti! 

Leírás kibontása Leírás összecsukása