Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Aszfalt futócipők

Tarmac futócipő a Sportanónál - válasszon egy megbízható modellt 

A futás szerelmesei jól tudják, hogy a megfelelő cipő elengedhetetlen része a felszerelésüknek, mivel párnázottságot és stabilitást biztosít a különböző terepeken való futás során. A kezdők azonban gyakran nem tudják, hogy van különbség az aszfaltos futócipő és a nyomvonalas futócipő között. Ha általában kemény, aszfaltos felületeken futsz, az első lábbeli modell tökéletesen megfelel. A Sportano sportboltban kiváló minőségű aszfaltos futócipőket találsz olyan professzionális márkáktól, mint a PUMA, a Mizuno és az ON

Aszfalton való futáshoz - különbségek más futócipő típusokhoz képest 

Az aszfalton vagy más kemény felületeken való futás sokkal nagyobb kockázatot jelent a lábak és mindenekelőtt az ízületek megterhelésére. Ilyen terepen való futáskor ügyelni kell a megfelelő párnázottságra, ami különösen fontos azok számára, akik most kezdik a futást, túlsúllyal küzdenek, vagy sérülés után visszatérnek az aktivitáshoz. A kültéri futócipőknél a legtöbb figyelmet a talp aljára fordítjuk, amelyet fülekkel vagy futófelülettel látunk el. Az aszfaltos futócipők viszont gyakorlatilag lapos talppal rendelkeznek, míg a trail cipők barázdákkal rendelkeznek a jobb tapadás érdekében. 

A futófelület a fő különbség az aszfaltcipők és a nyomvonalas futáshoz készült cipők között. Ezenkívül az ösvénymodellek felső része nem hálós, mint az aszfalton való mozgásra szánt modellekben gyakran megtalálható. A túracipőknél a felsőrész vastagabb, szövött és ellenállóbb a futás közbeni mechanikai sérülésekkel szemben. Az aszfaltcipőkben található stabilizálás a legtöbb modellben megtalálható, és általában a túlpronációval (a lábfej befelé szökik) küzdő embereknek szól, hogy megvédje a túlzott bokamozgástól. A nehéz talajon való futáshoz való cipőkben a stabilizálás gyakran merevebb.  

Aszfaltos futócipő - lehet benne terepen futni? 

Az aszfaltos futócipők kiváló párnázottsággal rendelkeznek, ami a trail cipőknél lényegesen kisebb, míg a terepcipők keményebb és masszívabb konstrukcióval rendelkeznek. A nehéz terepen való futáshoz ajánlott megfelelő túracipőt választani. Ez magának a modell felépítésének, de a célnak is köszönhető. A terepfutó lábbelik változatos futófelülettel rendelkeznek, amely biztosítja a tapadást, és biztosítja, hogy a futás ne terhelje meg az ízületeket. A felsőrész kialakítása, amely a túracipőknél vastagabb, és gyakran membránnal van ellátva, garantálja a szennyeződésekkel és a kedvezőtlen körülményekkel szembeni ellenállást. Aszfalton való futáshoz a legjobb, ha speciálisan kialakított cipőt választ, mivel ez nemcsak a kényelmet, hanem a biztonságot is befolyásolja.  

Jó aszfaltos futócipő kiválasztása 

Amikor aszfalton való futáshoz választ cipőt, ügyeljen a megfelelő ütéscsillapítási tulajdonságokra. Ez rendkívül fontos, mivel a lábbelinek jó csillapítást kell biztosítania kemény talajon való futáskor. A párnázó elemek megkönnyítik a nagyobb távolság megtételét, miközben csökkentik az izmokra ható erőt.  

A jó aszfaltos futócipőnek technikai, gyorsan száradó anyagból kell készülnie, amely megfelelő légáteresztő képességgel és nedvességelvezető képességgel rendelkezik kívülről. Ez szárazon tartja a bőrt, miközben futás közben elkerülhető a dörzsölődés és a kidörzsölődés. Ezt leggyakrabban hálós felsőrésszel vagy a gyártók által használt speciális technológiákkal érik el, amelyek befolyásolják a megfelelő légáramlást. Ha időjárásálló cipőt keres, a magas vízállóság vagy a vízlepergető bevonatok használata elengedhetetlen. Az olyan kiegészítő funkciók, mint a lábujj- és sarokvédelem hozzájárulnak a futás kényelméhez és csökkentik a sérülés kockázatát.  

A női aszfaltos futócipő és a férfi aszfaltos futócipő kiválasztásakor válassza a megfelelő méretet. A túl szoros lábbeli kényelmetlenséget okoz, míg a túl laza lábbeli lecsúszik a lábról, ami eséshez és sérüléshez vezethet. A lábbeliket ajánlott edzőzokniban felpróbálni, és a cipők általában fél mérettel nagyobbak. 

Márkák aszfaltos futócipők, amelyekre érdemes fogadni 

A Sportano üzlet kínálatában kiváló minőségű férfi és női aszfaltos futócipőket találsz, amelyek tartós és légáteresztő anyagokból készültek. Tökéletesek a kemény felületekhez. A legjobb aszfaltos futócipőkkel szereljük fel Önt olyan márkákból, mint a Mizuno, az ON és a PUMA. A gyártók olyan technológiákat és modern megoldásokat alkalmaztak, amelyek magas szintű párnázottságot biztosítanak és befolyásolják a megfelelő légáramlást. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása