Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Evezők csónakokhoz és kajakokhoz

Kajak és dingi evezők - válassza ki a megfelelő modellt a Sportanónál 

Kajakozás vagy pontonozás közben a lapát jól jön a zökkenőmentes kormányzáshoz és az útvonal irányításához. Minden kajakos számára nélkülözhetetlen tárgy, és pontonozáskor is hasznos. A piacon megkülönböztetünk összecsukható evezőlapátokat, teljesítmény evezőlapátokat vagy egy adott anyagtípusból, például karbonból vagy alumíniumból készült evezőlapátokat. Ha a megfelelő evezőt keresi kajakjához és dingijéhez, nézze meg a Sportano termékcsaládot. Üzletünk kínálatában olyan neves márkák termékei közül választhat, mint a Sevylor, JOBE, Aqua Marina vagy Pure4Fun. Segítségünkkel kiválaszthatja az igényeinek megfelelő kajak és ponton evezőt - teljesen tartós és kényelmes használatra. 

A kajak evezők és a dingi evezők közötti különbségek 

A megfelelő evező kiválasztása előtt érdemes áttekinteni a kajakozó és a dingi termékeket, hogy megértse a legfontosabb különbségeket. A megfelelő kajaklapát kiválasztásakor igazodjon a tevékenység típusához. A kajak-szlalomhoz a könnyű és vékony evezők jól működnek. A hegyi kajakozásra tervezett evezők sokkal nehezebb modellek, de megkülönbözteti őket a tartósság és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás. Másrészt a szlalom kajakozáshoz választott, de a legtöbb esetben kissé hosszabb modellek is jól működnek. 

A dingi evezők főként olyan modellek, amelyeknek csak az egyik oldalán van toll, míg a kajak evezőknek mindkét oldalán van toll. A dingi evező sokkal könnyebb, és könnyen és kényelmesen manőverezhető. Célszerű összecsukható modellekkel felszerelkezni, amelyek nem foglalnak sok helyet, és könnyebben tárolhatók. 

Teljesítmény, összecsukható vagy karbon - kajak evezőtípusok 

A kajak- és pontonlapátok típusai között vannak összecsukható lapátok, amelyek tokokba illeszkednek, és sokkal könnyebben tárolhatók és szállíthatók. A lapát kivehető és behelyezhető - egy-, két- vagy négyrészes - különálló részekből állnak. Ezenkívül az evezőket a szerkezeti anyaguk szerint is fel lehet osztani, például karbon kajak evezőket, alumínium kajak evezőket vagy műanyagból készült evezőket. A kompozit kajaklapátokat olyan tevékenységekben használják, ahol fontos a könnyű súly és a relatív tartósság. Néha a piacon olyan teljesítményű kajaklapátokat is találsz, amelyek a tevékenység típusához igazodnak. 

A megfelelő kajak vagy dingi evező kiválasztása 

Az evező vásárlásakor figyeljen a konstrukció anyagára, ahol az evezőnek ugyanakkor erősnek és könnyűnek kell lennie, hogy gyorsan és könnyen lehessen vele manőverezni. A pontonok és csónakok számára készült termékek közül az alumínium evezők népszerűek, mivel rendkívül ellenállóak a sérülésekkel szemben. Néha műanyagból is készülnek, de ezeket az anyagokat leggyakrabban kajaklapátoknál használják. A műanyag lapátok egyaránt olcsó, de kevésbé tartós termékek. Másrészt az üvegszálas vagy szénszálas evezők egyre népszerűbb megoldások, amelyek garantálják a termék alacsony súlyát. 

Válasszon kajak és ponton evezőket a konstrukció szempontjából, ahol megkülönböztethet egész és összecsukható evezőket. Az első javaslat nem fog működni, ha gyakran utazik a felszerelésével, mivel sok helyet foglal. Az összecsukható evezők sokkal kényelmesebben tárolhatók és szállíthatók. Másrészt a toll kialakításának teljesen aszimmetrikusnak kell lennie, ami hatékonyabb vízvágást és nagyobb távolság megtételét biztosítja. Nyugodt úszáshoz a keskeny és hosszú tollak sokkal jobban működnek. Hasonlóképpen, dinamikusabb tevékenységekhez - rövid és széles. 

Minőségi evezőlapátokat kínáló márkák 

A Sportano.hu sportbolt kínálatában kiváló minőségű kajak és dingi evezőlapátokat talál olyan professzionális márkáktól, mint a JOBE, Pure4Fun, Aqua Marina vagy Sevylor. Kínálatunkban egyrészes, kétrészes és négyrészes, alumíniumból, üvegszálból, nejlonból vagy polipropilénből készült evezőkkel szerelheti fel magát. Ha nem tudja, hogy melyik konkrét modellt válassza, vegye igénybe ügyfélszolgálatunkat, hogy segítsen kiválasztani a kajak- és pontonlapátokat. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása