Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Kajakozás és rafting

Kajakozás és rafting - érezd a kaland hívását a Sportano webáruházával 

A kajakozás, akárcsak a rafting, kiváló szabadtéri tevékenység a természet és a táj körül. Amikor elindulsz egy kajakos vagy rafting-kalandra, fontos, hogy megismerkedj a víz legfontosabb szabályaival. Ezen kívül érdemes felszerelkezni az ilyen típusú tevékenységhez szükséges megfelelő felszereléssel. A Sportanónál olyan professzionális márkák minőségi felszereléseit találja, mint az Aqua Marina, Cressi, FOX International, NeilPryde, Viamare, Sea to Summit, Pure4Fun és JOBE. Üzletünk kínálatában választhat pontonok, kajakok, evezők, szivattyúk vagy kiegészítők közül. 

Hegyi, klasszikus, sport - kenutípusok 

A kajakozás nagyszerű módja annak, hogy a szabadidejét a vízen, a természetben töltse. Ennek a sportnak a legnépszerűbb formája a túrakajakozás, amely a kezdők körében a legnépszerűbb. A túrakajakok általában nagyon tágasak és stabilak, és az, hogy több emberrel is kajakozhatsz, szintén előny. Egy bonyolultabb fajta a sport kajakozás, amely másokkal való versenyzéssel jár (idő vagy táv), és ezek között van a klasszikus kajakozás (regatta vagy alföldi), a póló (pólójáték kajakkal) vagy a freestyle. Ezenkívül a számos akadállyal és nagy adag adrenalinnal járó extrém sportok szerelmesei választhatják a hegyi kajakozást. Ezt általában meredek lejtésű vagy gyors sodrású hegyi folyókon végzik, így ehhez a sportághoz magas szintű ügyességre van szükség. A tengeri kajakozás viszont nyílt vízen zajlik, ahol megfelelő felszerelésre és tapasztalatra van szükség, és lehetőleg oktatóval együtt kell utazni (különösen a kezdő szakaszban). 

Mi az a rafting? 

A rafting nem más, mint tutajozás egy hegyi folyón vagy patakon egy speciális tutajon vagy pontonon, általában többfős csoportban. Ez a fajta sport olyan folyókon zajlik, amelyek meredek lejtésűek, éles kanyarokkal vagy gyors sodrással rendelkeznek. Ezenkívül az útvonalakon különböző típusú akadályok (általában sziklák vagy ágak) vannak, ezért rendkívül fontos, hogy a ponton a legjobb minőségű legyen. Célszerű olyan többkamrás modelleket választani, amelyek a kopások vagy sérülések ellenére is használhatók.  

Kajakozás és rafting - hová menjünk értük?  

A Rafting Pieniny az egyik legnépszerűbb célpontja ennek a sportnak, ahol általában kenutúrákra kerül sor a Dunajec folyón, amelyeket az egész család élvezhet. Az út során megcsodálhatja a sziklaalakzatokat és a növényzetet. Néha választhatja a raftingot Szlovéniában vagy Horvátországban (a Dobra, a Mrežnica, az Una vagy a Korana folyókon), ahol gyakran folyókon vagy nyílt vízen eveznek. A kenuzás a kajakozás rendkívül népszerű formája, amely biztonságos és csodálatos úszási élményt nyújt. Sok üdülőhely kínál ilyen jellegű szolgáltatást bizonyos vízterületeken, így még a kezdők is igénybe vehetik a kajakot vagy a csónakot. 

Kajakozás és rafting - hogyan válasszuk ki a megfelelő és biztonságos felszerelést? 

Mindenekelőtt, ha raftingolni indulsz, jó ötlet biztonságos és kényelmes felszereléssel felszerelkezni. A kezdők általában a felszerelés bérlését választják, de ha gyakrabban választja ezt a fajta tevékenységet - jó, ha van saját felszerelése. Egy kajak biztosan jól jön; manapság gyakran választanak felfújható egyszemélyes, kétszemélyes vagy háromszemélyes modelleket. A pontonokat viszont több ember számára tervezték, és a legjobb, ha többkamrásakat választunk. Sokkal tartósabbak, és kopás vagy sérülés esetén is használhatóak. Ezenkívül hasznosak az evezők, a szivattyúk vagy a tartozékok, valamint a kajakokhoz és csónakokhoz való motorok, ha hosszú távú vagy többnapos túrákhoz szükséges felszerelésre van szüksége. Mindenképpen érdemes a felszerelést a használók száma, valamint az anyagok és a maximális terhelés szempontjából kiválasztani. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása