• Ingyenes szállítás
  • 30 napos termékvisszaküldés
  • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Gyermek sisakok

Gyermek kerékpáros bukósisakok - tartós és felszerelt modellek a Sportano üzletben 

A kerékpározás nagyon szórakoztató gyermeke számára, valamint fejleszti a motoros koordinációt és lehetővé teszi, hogy aktívan töltsön időt a szabadban. Ha biztosítani szeretné gyermeke biztonságát, a biciklis sisak elengedhetetlen, különösen akkor, ha a kicsi a városban kerékpározik, vagy csak most kezd két keréken közlekedni. A Sportano.hu sportboltban kiváló minőségű gyermek kerékpáros bukósisakokat talál olyan bevált gyártóktól, mint a POC, UVEX, Alpina, ABUS, Giro, BELL, Kellys vagy Lazer.  

Kötelező-e a kerékpáros bukósisak viselése a gyermek számára? 

A rendeletek nem teszik kötelezővé sem a gyermekek, sem a felnőttek számára a sisak viselését. Azonban minden szülőnek gondoskodnia kell gyermeke biztonságáról, ezért a bukósisak beszerzése elengedhetetlen, ha egy kisgyermek kerékpározni szeretne. Esés esetén hatékonyan véd a sérülések és horzsolások ellen. Manapság a gyártók modern technológiákat és tartós anyagokat kínálnak, így a sisak viselése nem megterhelő a termékek kis súlya, a beállítási rendszerek vagy a szellőzés miatt.  

Ha nem tudja, hogy melyik modell lesz a legmegfelelőbb, a mogyorós sisak egy lehetőség a biciklizésben még csak most kezdő kisgyermekek számára. Az MTB-típusú sisak egy terepjáró modell, amely tartós, szellőzőnyílásokkal és gyakran napellenzővel rendelkezik. A városi sisakot viszont általában sok fényvisszaverővel szerelik fel a jobb láthatóság érdekében.  

Hogyan válasszon kerékpáros sisakot gyermeke számára? 

A sisakot általában három réteg héjból, védőbélésből (párnázás) és állítható rögzítő pántokból építik fel. A megfelelő sisak kiválasztásakor fontos odafigyelni a felhasznált anyagokra, ahol általában In-mold technológiát alkalmaznak. A sisak külső rétegét merev hab borítja, ahol a két réteg össze van ragasztva. Ezáltal a termék tartósabbá válik. Néha Hardshell sisakokat is találhat, ahol fröccsöntött külső héjat használnak, amely a belső héjhoz van ragasztva.  

Ha azon tűnődik, hogyan válasszon kerékpáros sisakot egy gyermek számára, először is a méret, vagyis a fej kerülete alapján kell döntenie, amelyet aztán a gyártó által megadott méretekhez kell igazítani. A gyermek kerékpáros sisakot belülről puha anyaggal vagy speciális antibakteriális párnával kell bélelni, ami növeli a kényelmet és a biztonságos utazást. Hasznos a szellőzés, azaz a megfelelő légáramlást biztosító szellőzőnyílások. 

A gyermeksisakoknak ezenfelül meg kell felelniük az európai biztonsági követelményeknek, amelyeket a CEN EN 1078 vagy CEN EN 1080 (7 év alatti gyermekek számára készült sisakok) tanúsítványok határoznak meg. 

Kerékpáros sisakméretek gyermekek számára 

A jó gyermekbiciklis sisaknak kényelmet és biztonságot kell nyújtania, ezért nem lehet túl laza vagy túl szoros. Azt is fontos megjegyezni, hogy a gyermek feje növekszik, ezért a legjobb, ha olyan modellt választ, amely a sisak hátulján található gomb segítségével állítható. A méretek között van 45-50 cm-es gyermek biciklisisak, amely megfelel az XS és S méretnek. A legkisebb gyermek biciklisisak pontosan az XS méret. Az 52-56-os gyermek kerékpáros sisakok általában M/L-es modellek. A piacon azonban különböző modellmegjelölésekkel találkozhat, mint például a gyermek biciklisisak 48-52 vagy a gyermek biciklisisak 54-58. Ezért meg kell mérnie gyermeke fejének kerületét, és az eredményt össze kell hasonlítania a gyártó által megadott adatokkal.  

A kerékpáros sisak kiválasztása a gyermek életkorának megfelelően 

A gyermeke életkorának megfelelő sisak kiválasztása valójában a megfelelő körméret kiválasztásáról és a gyártó által megadott mérettel való összehasonlításról szól. A gyermekbukósisak esetében a legfontosabb paraméter a kerület, ahol az egyéves gyermeknek szánt kerékpársisak a legkisebb modellek, amelyek 40 cm-es kerülettől kezdődnek. Másrészt a 2 éves gyermekek számára készült kerékpáros bukósisakok 48-50 cm körüli javaslatok. A négy- és ötévesek számára válasszon olyan modelleket, amelyeket alacsony súly jellemez, hogy ne terhelje a nyakat és a fejet. Másrészt a 8 vagy 10 éves gyermekeknek, azaz az idősebb gyermekeknek szánt kerékpáros sisakoknak strapabíró anyagból kell készülniük, és kellően légáteresztőnek kell lenniük. 

Gyermek kerékpáros bukósisakok - mely márkákra érdemes fogadni? 

Ahhoz, hogy gyermekét sisak viselésére ösztönözze, választhat egy érdekes mese- vagy állattémájú modellt, valamint élénk és élénk színeket. A sisakok széles választéka van a piacon, és a Sportanónál a POC, a BELL, az ABUS, a Giro vagy a Kellys kiváló minőségű modelljeit találja. Ha praktikus modellt keres, válassza az UVEX gyermek kerékpáros sisakot, amely rovarvédő hálóval, kivehető béléssel és szellőzőnyílásokkal rendelkezik. A gyártó modelljei közül többféle színben és kivitelben választhat olyan sisakot, amely biztosan tetszeni fog a kicsinek. Az Alpina gyermek kerékpáros sisakok viszont In-mold technológiával és Airflow Ventig (a szellőzőnyílások stratégiai elrendezése a jobb légáramlás érdekében) technológiával készült modellek. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása