Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Masszázsgörgők és -hengerek

Görgők és görgők a Sportano shop kínálatában: növelje a mobilitást még ma!  

A Sportano.hu boltban található görgők és görgők kategória a különböző formájú, felületű és alkalmazású önmasszírozó eszközök tágas gyűjteménye. Olyan neves márkák által aláírt termékekkel, mint: HMS, SKLZ, Movo, Thorn Fit, Body Sculpture, Schildkröt vagy adidas, a nagyobb mobilitás, a gyorsabb regeneráció és a jobb szöveti táplálkozás érdekében fog dolgozni. 

A görgős önmasszázs előnyei és hatásai 

A görgők és masszázshengerek tökéletesen alkalmasak az izmok feszültségének csökkentésére intenzív edzés után, sérülésből való felépülésre vagy a mozgástartomány növelésére. Segítségükkel önmasszázst végezhet az izmok és az őket körülvevő fasciák önmasszázsával, aminek köszönhetően javul a test rugalmassága és mozgékonysága, csökken az izmok és fasciák feszültsége (ami például a hosszú egyhelyzetben ülésből vagy az edzéstervben szereplő nyújtás hiányából ered), gyorsul a regeneráció (a keringés stimulálása) és minimálisra csökken a sérülések kockázata. 

Sima, kemény, szegecselt vagy duoball. Melyik masszázshengert válasszuk?  

Ahhoz, hogy az Ön elvárásainak megfelelő görgőt/hengert válasszon, először is meg kell határoznia a gördülési tapasztalatát. Soha nem tekertél, vagy kevés izomtömeged van? Egy sima habhenger lenne a megfelelő választás. Ismeri az önmasszázs alapelveit, és a mélyen fekvő izmok masszírozásának hatékonyabb módját keresi? Válasszon egy kemény, extra párnázott hengert, vagy próbálja ki a masszázsgolyókat.  
Egy másik fontos kérdés az izomfeszültség és a fájdalomtűrés mértéke. Ha alacsony a feszülés és magas a fájdalomküszöb, akkor keményebb görgővel gördülhet, és fordítva, ha az izmai feszesek és a fájdalomtűrő képessége alacsony, akkor a puhább görgő hatékonyabb lesz. 

Kemény henger

A kemény henger ideális a fascia masszázsban hosszabb tapasztalattal rendelkezők, a jól fejlett izmok vagy a magas fájdalomküszöbűek számára. Lehet rövidebb (30-45 cm) - alkalmas pontszerű görgetésre (pl. karok, vádlik, combok) és hosszabb (70-90 cm) - nagyszerű az egész test masszírozására. 

Sima görgő

Optimális az önmasszázsban jártas, karcsú, kis izomtömegű és a fájdalommal szemben nem túl ellenálló emberek számára. A sima felületű henger többféle keménységű, és általában EVA habból készül. A gyengéd lazításra szoruló, feszült izmok ellazítására és a szövetek hidratáltságának javítására szolgál. Használata edzés után ajánlott. 

Roller a pipákkal

Ez általában egy keményebb henger, amelyhez dudorok is tartoznak, amelyek lehetővé teszik a nehezen hozzáférhető izmok jobb masszírozását. A betétekkel ellátott görgő azoknak ajánlott, akik rendszeresen önmasszázst alkalmaznak. A legjobb, ha edzés előtt használjuk, mivel segít aktiválni és felkészíteni az izmokat a fizikai erőfeszítésre. Nem használják a gerinc vagy a medence sípcsonti sávjának körbetekerésére. 

Egyetlen görgős masszázsgolyó

Egyetlen masszázsgolyó alkalmas a határozott és pontos nyomás kifejtésére egy triggerpontra, amely például a lábfejben, a fenékben vagy a vállban található. Többek között EPP habból készül. 

Görgős dupla masszázslabda

Más néven duoball, a gerincizmok feszültségének enyhítésére szolgál. Két összekapcsolt golyóból áll - a speciális kialakítás megkerüli a gerinc csigolyáit, és csak a kétoldali izmokat nyomja.  

Vibráló henger

A rezgőhenger leggyakrabban egy vagy dupla golyó formájában van, amely további rezgésekkel van felszerelve, amelyeknek köszönhetően gyorsabban csökkenti a fájdalmat és a feszültséget az izmokban. 

A Sportano.hu üzlet kínálatában található legjobb görgők és görgők a gördülés előrehaladásától függetlenül átmennek egy vizsgán, mint az izmok feszültségének és fájdalmának csökkentésére szolgáló eszközök. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása