Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Neoprén búvárruha úszáshoz

Búvárruhák: nélkülözhetetlen felszerelés a vízhez a Sportano.hu-nál   

Szörfözik vagy kitesurfingol, vagy talán a snorkelingben teszi meg első lépéseit, és a megfelelő búvárruha kiválasztása előtt áll?  A Sportano.hu üzlet a világ minden táján a profik és a vízi sportok szerelmesei által kedvelt, neves márkák által gyártott búvárruhák széles választékát kínálja, többek között: JOBE, Billabong, Quiksilver vagy Roxy.  

A búvárruhák típusai   

Az úszóhabnak elsősorban védő szerepe van - tökéletesen szigeteli a testet a hideg vízzel szemben, magas szintű hőkomfortot biztosítva. Emellett jobb felhajtóerőt biztosít, ami magabiztosabb és gyorsabb mozgást eredményez, valamint véd az UV-sugárzás és a szél ellen. Annak érdekében, hogy megtalálja az Ön és igényei számára optimális illeszkedést, ismerje meg az úszóruhák fő típusait, amelyek többek között a vágásból, a cipzár elhelyezéséből vagy a varratok típusából adódnak.  

Csuklyás teljes ruhás, teljes ruhás, hosszú vagy rövidnadrágos ruha  

A kapucnis búvárruha olyan búvárruha, amely kapucnival, hosszú ujjakkal és lábakkal rendelkezik. Nagyon hideg vizekben nagyszerű. A fullsuit modell egy felépített, kapucni nélküli búvárruha. Az úgynevezett "long john" búvárruhák hosszú lábakkal rendelkeznek, de ujjatlanok, ami nagy mozgásszabadságot biztosít a karoknak. A melegebb évszakokban és a triatlonisták számára is jól használható. Nyáron és meleg, 25 °C feletti hőmérsékletű vízfelületeken a rövid ujjú/ rövidnadrágos típusú, 2-3 mm-es rövid szárú búvárruha remek választás.  

Elülső vagy hátsó cipzár   

Az elülső cipzárral ellátott fürdőruha szorosabb és nagyobb hőkomfortot biztosít. A hátul található cipzárral (hátsó cipzár) könnyebb fel- és levenni, de a hőszigetelő tulajdonságai valamivel gyengébbek. A piacon van cipzár nélküli - cipzár nélküli - vagy mellkasi cipzáras - a mellkason rövid cipzárral ellátott - változat is.  

Tanács: melyik búvárruhát válasszam?   

Mielőtt egy adott búvárruha modellhez nyúlna, gondolja át, milyen gyakran és milyen körülmények között fogja használni. Ha egész évben úszik, válasszon két modellt - egy vékonyabbat a melegebb időjáráshoz és egy vastagabbat a hidegebb időszakokra.  

A búvárruha vásárlásakor az egyik legfontosabb szempont a vastagság, amely meghatározza a hőszigetelés mértékét. A piacon 2 és 7 mm közötti habok kaphatók. Általában minél vastagabb az anyag, annál nagyobb a védelem a hideg ellen. Ennek a paraméternek a megválasztása az évszaktól is függ - télen a 6-7 mm-es vastagság a legjobb, ősszel 4-5 mm, nyáron 2 mm, tavasszal pedig 2-4 mm. Vásárláskor dupla paraméterrel fog találkozni, például 5/4 mm. Ez azt jelenti, hogy az anyag vastagsága a törzsön 5 mm, az ujjakon és a lábakon pedig 4 mm. Ez a szabás lehetővé teszi, hogy megfelelően megvédje a testét a hidegtől, miközben a végtagjai szabadon mozoghatnak.   

Az úszóruha kiválasztásakor ügyeljen a megfelelő méretre. Ha túl laza, akkor nem lesz működőképes, mert nagy vízáramlást okoz és növeli a test lehűlését, míg ha túl szoros, akkor akadályozza a mozgást, kidörzsölődést okoz és akadályozza a megfelelő vérkeringést. Érdemes megemlíteni, hogy a hab néhány ülés után finoman megnyúlik. Egyes modellek S (rövid) vagy T (magas) jelöléssel vannak ellátva, így jobban illeszkedik a magassághoz és a testalkathoz.   

Amikor búvárruhát választasz a vízhez, válassz a nemednek megfelelő modellt. Egy női búvárruha például kereszt alakú kialakítású lehet a hátán, és anatómiai szabása a női alakhoz igazodik. A gyermek úszóruhák viszont a térd területén további megerősítéssel rendelkezhetnek.  

Az úszóhab kiválasztásakor ügyeljen a varratokra - ideális esetben rejtett/"vak" (nem látható az anyag külső oldalán) és lapos.  

A megfelelően kiválasztott búvárruha a felhúzáskor olyan benyomást kelt, mintha egy "második bőr" lenne, a felszínen nem képződnek ráncok.  

A Sportano.hu weboldalon kiváló minőségű búvárruhákat talál a legkülönbözőbb vizekhez és vízi sportokhoz, profik és kezdők számára egyaránt. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása