• Ingyenes szállítás
 • 30 napos visszatérítés
 • Termékfeladás 48 órán belül
Nav switch

Surfingdeszkák

Termékek: 12

View as
 1. JOBE Dipper bodyboard piros/fehér 286222001
  26 265,00 Ft
  Tól 19 475,00 Ft
  36" 39" 42"

  3

 2. Lib Tech Lost Puddle Jumper szörfdeszka fehér 21SU008
  336 865,00 Ft
  298 820,00 Ft
  5' 11" 6' 1"

  2

 3. Lib Tech Lost Puddle Jumper HP szörfdeszka fehér 21SU019
  336 865,00 Ft
  298 820,00 Ft
  5' 10" 6' 0"

  2

 4. Szörfdeszka Lib Tech Lost Puddle Fish fehér 21SU012
  336 865,00 Ft
  Tól 298 820,00 Ft
  6' 0"

  1

 5. JOBE Clapper bodyboard zöld 286222002
  35 325,00 Ft
  26 265,00 Ft
  39" 42"

  2

Szörfdeszkák - válassza ki a tökéletes modellt a Sportano üzletben 

A szörfözés kiváló tevékenység egy vízi sportkaland kezdetén. Mindenekelőtt javítja a motoros koordinációt, jó kondíciót épít, és nagyobb önbizalmat ad a vízzel való érintkezés során. A megfelelő fizikai felkészültségen és felkészültségen kívül alapvető felszerelésre, például szörfdeszkára is szükséged lesz. A szörfözés típusához, a tudásszinthez és a magassághoz vagy súlyhoz igazodva választottuk ki, így garantáltan biztonságos és kényelmes felszerelést használhatsz. A Sportanónál olyan professzionális márkák szörfdeszkáit találod, mint a JOBE és a Lib Tech

Gyermekeknek, felfújható, motoros vagy fa szörfdeszkák - szörfdeszka típusok 

A szörfdeszkát mindenekelőtt a használó személyre kell szabni. A hossz, a szélesség, a forma és a konstrukció anyaga rendkívül fontos, így biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű felszerelést használ. A szörfdeszkák között több fő típus létezik.  

 • Shotboard - ez egy rövid deszka (körülbelül 210 centiméteres hosszúságig), jól formázott, áramvonalas kialakítással a hullámokba való jobb belépés érdekében. 
 • Longboard - ahogy a neve is mutatja, ez a deszkák hosszabb változata, amely stabilitást és merevséget, valamint könnyű manőverezhetőséget garantál a hullámokban. 
 • Funboard - a deszkák köztes változata a shotboard és a longboard között. Keskenyebb élekkel rendelkezik, és jól fog működni azok számára, akik egy rövidebb deszkáról egy hosszabb deszkára szeretnének váltani. 
 • Fishboard - rövid, jellegzetes formájú deszka, általában keskeny is, így kedvezőtlen vízviszonyok között is használható.  

Ezen kívül találsz felfújható szörfdeszkákat, amelyek könnyen és kényelmesen szállíthatók és tárolhatók, valamint gyermekeknek szánt szörfdeszkákat is. Jellemző rájuk a sokkal kisebb méret és forma, így a legfiatalabb vízi sportok kedvelői számára a legjobbak. Ha modernebb felszerelést keresel, válassz motoros szörfdeszkát és elektromos szörfdeszkát, amelyekkel könnyebben siklasz a hullámokon, és kényelmesen tudsz üzemmódot váltani. 

A szörfdeszkák közé tartoznak: a fából készült szörfdeszkák (skimboardozáshoz, azaz a hullámokba való "belevetéshez" és a hullámokon való sikláshoz), valamint a habból, laminált anyagból, üvegszálból, szénszálból és epoxiból készült deszkák.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szörfdeszkát?  

A deszka kiválasztásakor a legfontosabb paraméter a vízkiszorítás (literben kifejezve), ahol az egyes deszkatípusok különböző értékekkel rendelkeznek. Egy shotboard esetében ez körülbelül 30-40 liter, egy funboard esetében 40-60 liter, egy longboard esetében pedig 60-100 liter. Ez segít meghatározni, hogyan viselkedik majd a tábla, amikor a felhasználó ráfekszik. A kisebb merülés kisebb ellenállást és könnyebb mozgást biztosít a víz felszínén. Ezenkívül figyelembe kell venni a testsúlyt, amely szintén befolyásolja a felhajtóerőt. 

A deszka anyagát illetően általában különbséget tesznek a hab között, amely biztonságos és puha, így nem okoz kopásokat, és ideális a kezdők számára. Azonban nagyobb a súlya és nagyobb, ezért nehéz lehet a szállítása. Ezzel szemben a laminált vagy epoxi anyagból készült táblák sokkal gyorsabbak és fordulékonyabbak, mint a habszivacs táblák. Tartósabb és lehetővé teszi, hogy nagyobb hullámokon szörfözzön. Egyes deszkákban olyan anyagokat is találsz, mint az üvegszál vagy a szénszál, amelyek hozzájárulnak a felszerelés könnyebb súlyához. A skimboardozáshoz, azaz a hullámokon való átcsúszáshoz jól használható a fából készült deszka.  

Hogyan válasszuk ki az első szörfdeszkát kezdőknek? 

A kezdőknek szánt szörfdeszka méretét az egyén igényeihez kell igazítani, hogy ne legyen gondja a vízben való navigálással, ugyanakkor ne vegye el túl gyorsan a kedvét a sportág megismerésétől. A túl kicsi tábla nehézségeket okozhat a táblán való tartózkodásban. Ezért válasszon egy elég hosszú és elég széles deszkát lekerekített élekkel - használjon más modelleket, ha már minden alapot elsajátított. A felszerelés megfelelő hossza körülbelül 210-260 cm. 

A kezdőknek szánt, habanyagból készült szörfdeszka jól fog teljesíteni a kontúros alakjának köszönhetően. Nyugodtabb vízi körülményekre tervezték. Választhatsz felfújható szörfdeszkát is, amely nem foglal sok helyet a szállítás során, és könnyen tárolható.  

Hogyan válasszon szörfdeszkát gyermeke számára? 

Ha szörfdeszkát szeretne vásárolni gyermekének, akkor annak a lehető legmegfelelőbbnek kell lennie a magasság és a súly szempontjából. Itt is kereshetsz habszivacsból készült modelleket, mivel ez könnyebben fogja a hullámokat, és a puha anyag miatt biztonságos a használata. Tökéletes lesz a keményfa vagy laminált deszkák használata előtt.  

Szörfdeszkák - mely márkákra érdemes fogadni? 

A Sportanónál a Lib Tech márka kiváló minőségű szörfös termékeit találod, amelyek habból, szénszálból és üvegszálból készülnek. Egyes modelleknek speciálisan meghosszabbított farokblokkja és orra van, valamint homorú alja a jobb hullámsiklás érdekében. A JOBE márka ezzel szemben könnyű és habszivacsmagos termékeket kínál kényelmes vállmélyedéssel. Ha a skimboardozást, azaz a hullámokon való csúszást szeretné gyakorolni, tökéletes lesz a JOBE márkájú, 9 réteg juharból készült fa szörfdeszka. A fent említett márkák összes termékét megtalálja különböző méretekben és kapacitásokban, így a berendezéseket az Ön igényeihez igazíthatja. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása