Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Úszó uszonyok

Úszó uszonyok - tartós és megbízható modellek találhatók a Sportano üzletben 

Az úszóuszonyok nélkülözhetetlen felszerelések, ha formálni akarod az alakodat és javítani akarod a hatékonyságodat az edzés során. Nemcsak búvárkodáshoz, hanem úszáshoz is hasznosak, így felnőttek és gyermekek számára egyaránt használhatóak. Ha javítani szeretné a technikáját, válasszon kiváló minőségű úszóuszonyokat, hogy a vízben végzett edzés hatékony és kényelmes legyen. A Sportano sportboltban olyan márkák termékeinek széles választékát kínáljuk, mint az AQUA-SPEED, ARENA, Nike vagy Speedo

Úszó uszonyok építése és működtetése 

Az úszóuszonyok javítják az edzés hatékonyságát, valamint formálják az alakot és erősítik az egyes testrészeket, beleértve a lábakat és a karokat. Növelik a sebességet úszás közben, valamint enyhítik a városokra nehezedő feszültséget és hatékonyabb mozgást tesznek lehetővé a vízben. A megfelelő uszonymodell kiválasztásakor fontos figyelni a típusokra és a konstrukcióra. Először is, kétféle uszony létezik.  

  • Wellingtons - mezítláb viselik, ezeknek az uszonyoknak szorosan kell illeszkedniük a lábhoz, hogy megakadályozzák a víz bejutását. Akkor működnek a legjobban, ha zárt vízben úsznak.  
  • Csíkos uszony - alkalmas a tengerben való úszáshoz és búvárkodáshoz, ahol neoprén cipő (búvárcsizma) fölött viselik.  

Ezen kívül kétféle hosszúságú uszonyok vannak: rövidek és hosszúak. A rövid úszóuszonyok segítségével gyorsabban éri el a sebességet, és nem igényel nagy erőt. Alkalmasak kezdők és olyanok számára, akik nem úsznak rendszeresen. A hosszú uszonyok viszont megfelelő úszástechnikát igényelnek, ezért a tapasztaltabb úszók számára készültek. A legtöbb izomrészre hatnak és hatnak.  

Az uszonyokat is fel lehet osztani puha és kemény uszonyokra. A keménységi paraméter rendkívül fontos tényező a megfelelő modell kiválasztásakor. A kemény uszonyok jobban működnek azok számára, akik jól érzik magukat a vízben és tapasztaltak. Sok izommunkát igényelnek a megfelelő sebesség eléréséhez. A puha uszonyok viszont kezdőknek ajánlottak, mivel nem igényelnek annyi izommunkát, és könnyebbé teszik a vízben való manőverezést.  

Hogyan válasszuk ki a megfelelő uszonyokat úszáshoz? 

Az úszó uszonyok kiválasztása nemcsak a típustól, a keménységtől vagy a konstrukciótól függ. A méretet is érdemes figyelembe venni, mivel az uszonyok nem lehetnek túl lazák vagy túl kicsik. A lehető legszorosabban kell illeszkednie a lábfejhez, hogy megakadályozza a víz bejutását, de nem szabad, hogy szorítson vagy kopást okozzon. Vásárlás előtt érdemes megmérni az uszonyokat a mezítlábon, ha a vádli modell mellett dönt, majd néhány lépést és lendítést tenni a levegőben, hogy lássa, hogyan működik az uszony. Később fontolja meg az uszonyok keménységét, ahol a puha kialakításokat az amatőrök és a kezdők, a keményeket pedig a profik és a tapasztaltabbak választják.  

A megfelelő uszony kiválasztása az úszótanuláshoz 

Az úszótanuláshoz megfelelő uszonyok kiválasztásakor ne csak a típus vagy a hossz, hanem a keménység szempontjából is válassza a megfelelő modellt. A keménység felelős a vízben való mozgás sebességéért, ahol minél keményebbek a termékek, annál gyorsabban érünk el nagyobb sebességet.  

Ha még csak most kezded, vagy kezdő vagy az úszásban, mindenképpen jobb, ha hosszú, puha uszonyokat választasz az úszáshoz. Javítják a vízben való kormányzást, és ha deszkát is használsz, megfelelő felhajtóerőt és stabilitást biztosítanak. 

Úszó uszonyok kiválasztása gyermekek számára 

A gyermekeknek szánt uszonyokat a viselésük és a beállításuk szempontjából kell kiválasztani. Először is, két lehetőség van a felhelyezésükre - mezítláb vagy neoprén ruházaton. Ezen kívül az uszonyoknak állíthatónak kell lenniük, hogy a gyermek lábméretéhez igazíthassa az uszonyokat, és azok a gyermekkel együtt "nőhessenek", anélkül, hogy újabb modellt kellene vásárolni. A gyermek uszonyoknak rugalmasnak kell lenniük, hogy a vízben való mozgás kényelmes és ne legyen nehézkes. A legfiatalabb úszni vágyók számára a rövid uszonyok jól működnek. Nem igényelnek nagy erőt, ami kényelmesebbé teszi használatukat a kezdeti szakaszban.    

Úszó uszonyokat kínáló márkák 

Ha olyan úszóuszonyokat keres, amelyek ergonomikus formájúak és a vízben való maximális ellenállást szolgálják, válassza a Speedo uszonyait. A legtöbb modell hosszú vagy rövid termék, és az egyes modellek a modern 3D Foot Scan technológiával rendelkeznek, amely biztosítja a megfelelő illeszkedést, hogy az uszonyok szilárdan a lábon maradjanak. Ezen kívül választhat uszonyokat a Nike vagy az ARENA márkákból, ahol megtalálja a megfelelő modelleket a kényelmes úszáshoz. Gyermekek esetében szerelje fel magát az AQUA-SPEED úszóuszonyaival, amelyek speciális megerősítésekkel rendelkeznek, amelyek a vizet a tollak mentén irányítják, és csökkentik a víz turbulenciája által okozott rezgéseket. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása