Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Gyermek görkorcsolya

Görkorcsolya gyerekeknek - válassza ki a legkényelmesebb modelleket a Sportano webáruházban 

A görkorcsolyázás aktív szabadtéri tevékenységet biztosít, és népszerű a felnőttek és a gyerekek körében egyaránt. A görkorcsolyázás lehetővé teszi, hogy javítsa a fittségét, és a kisgyermekét is aktívvá teszi. Ha biztonságos sportot keres gyermeke számára, a görkorcsolyázás csodálatos élményt és elégedettséget nyújt. Annak érdekében, hogy kényelmesen javíthassa az utazást, a megfelelő görkorcsolya-modellt kell felszerelnie a gyermekek számára. Sportano sportboltunkban olyan professzionális márkák gyermek görkorcsolyáit találja, mint a Tempish, Spokey, K2, FILA, Bladerunner, Playlife, Rollerblade vagy Powerslide

3in1, 4in1, állítható vagy világító - görkorcsolya típusok gyerekeknek 

A legfiatalabb korcsolyázás szerelmeseinek szánt görkorcsolyák között találsz 3 az 1-ben görkorcsolyát gyerekeknek és 4 az 1-ben görkorcsolyát gyerekeknek. Ez a megoldás lehetővé teszi a modell átalakítását más típusú termékké, ahol a 3in1 opcióval görkorcsolyát, korcsolyát és inline korcsolyát kaphat a gyermekek számára. A 4in1 modell viszont nem csak görkorcsolya, hanem korcsolya, táska és görkorcsolya egyben. A gyermekek számára készült állítható görkorcsolyák is népszerűek, amelyek lehetővé teszik a cipő megfelelő beállítását. A cipő alján általában van egy speciális gomb vagy kar, amely lehetővé teszi a méret beállítását. A színek kedvelői számára a világító gyermek görkorcsolyák nagyszerű választásnak bizonyulnak, amelyek minden kisgyermek számára vonzóak és ösztönzik őket a motorozásra.  

A görkorcsolyákat is fel lehet osztani rekreációs görkorcsolyákra, azaz a sportot kezdők számára, és agresszív görkorcsolyákra, azaz az akadályokon való átcsúszásra. Az ilyen típusú görkorcsolyákat az idősebb gyerekek használják a gördeszkaparkokban.  

Megbízható és kényelmes korcsolya gyerekeknek 

A gyermek görkorcsolyák kemény és puha cipős változatban kaphatók, ahol az előbbiek stabilitást biztosítanak a lovaglás során, de nem biztos, hogy nagyon kényelmesek. A puha cipő garantálja a kényelmet és a megfelelő légáramlást. A megfelelően formázott csizma lehetővé teszi, hogy a lábfej biztonságosan üljön, nyomás vagy kidörzsölődés nélkül. A cipő kiválasztásakor figyeljen a rögzítési rendszerre, amely a láb stabilitásáért és a cipőben való elhelyezkedéséért felelős. A legnépszerűbb megoldás a háromlépcsős rendszer, azaz a fűző, a tépőzár és a csúcson lévő csat. Ezen kívül ellenőrizze a csúszósín anyagát, amely általában alumínium vagy kompozit. Az alumínium csúszósínek sokkal könnyebbek, nagyobb a manőverezőképességük és pontosabb vezetést tesznek lehetővé. Ez a megoldás olyan gyerekek számára ajánlott, akik már elsajátították az alapvető mozgásokat. A kompozit csúszók viszont a kisgyermekek számára jelentenek lehetőséget, rugalmasságot és megfelelő ütéscsillapítást biztosítanak.  

A megfelelő görgők kiválasztásakor érdemes a kerekeket és a csapágyakat is megvizsgálni. A gyermekek számára készült gumihengerek népszerű modellek, amelyek poliuretánból készülnek, gumival érintkezve. Ennek eredményeképpen jól csillapítanak és csendes működést biztosítanak. Az utazás biztonságát és kényelmét a kerekek mérete és keménysége is befolyásolja. A legkisebb gyermekek számára a 40-60 mm átmérőjű és 74A-82A keménységű kerekek alkalmasak. Kicsit idősebb gyermekek számára célszerű 60-90 mm átmérőjű modellt választani. A csapágyosztály általában ABEC 3, ABEC 5 vagy ABEC 7 és ABEC 9 a tapasztalt korcsolyázók számára.  

Tekercsméretek gyermekek számára 

A jó gyermek görkorcsolyáknak stabilnak kell lenniük, hogy megelőzzék a sérüléseket és horzsolásokat lovaglás közben. A megfelelő méret kiválasztása ezért rendkívül fontos, mivel a cipő nem lehet sem túl nagy, sem túl kicsi. Célszerű megfelelően megmérni gyermeke lábát, majd összehasonlítani az eredményeket a gyártó által megadott értékekkel. A gyermekek számára készült állítható görkorcsolyák szintén népszerűek, mivel lehetővé teszik a hossz beállítását. A rendelkezésre álló méretek között (EU jelölés) találhat gyermek görkorcsolyát 26 29, gyermek görkorcsolyát 27 30, gyermek görkorcsolyát 28 31, gyermek görkorcsolyát 29 32, gyermek görkorcsolyát 30 33, gyermek görkorcsolyát 31 34, gyermek görkorcsolyát 33 36 vagy gyermek görkorcsolyát 34 37. A kiválasztott görkorcsolya modellek esetében célszerű megnézni a mérettáblázatot, és ennek megfelelően beállítani a modellt.  

Különböző korú gyermekek számára alkalmas különböző görgők 

A piacon a gyermek életkorához igazított görkorcsolyákat találhat, ahol a kisgyermekeknek szánt görkorcsolyák vagy a 4 éveseknek szánt görkorcsolyák kis kerékátmérőjű (legfeljebb 60 mm) és ABEC 3 vagy ABEC 5 csapágyazású termékek. Ez egy optimális megoldás, amely lehetővé teszi, hogy a gyermek megismerje a görkorcsolyázást, elsajátítsa a technikát és megtegye az első alaplépéseket. Másrészt a 7 éves gyermekek számára készült görkorcsolyák és a 10 éves gyermekek számára készült görkorcsolyák az idősebb gyermekek számára készültek, ahol a kerékméretek sokkal nagyobbak (akár 80-90 mm), és ABEC 7 és ABEC 9 csapágyakat használnak a tapasztalt korcsolyázók számára.  

Milyen márkák kínálnak jó minőségű görkorcsolyát gyerekeknek? 

A Sportano.hu webáruházban kiváló minőségű gyermek görkorcsolyákat talál a Tempish, K2, FILA, Rollerblade, Bladerunner, Playlife vagy Powerslide cégektől. Nálunk a gyermek görkorcsolyákat cél szerint választhatja ki - szabadidős lovagláshoz, fitneszhez, freeride-hoz vagy nagy teljesítményű görkorcsolyázáshoz.  

Ha kipróbált és bevált modellt keres, válassza a Spokey gyermek görkorcsolyát, amelynek mérete a hármas rögzítési rendszernek köszönhetően állítható. Alumínium csúszkákkal felszerelt, ami biztosítja a termék tartósságát és könnyű súlyát. A kerekek tartós PU-ból készültek, és mind ABEC 7 karboncsapágyakkal vannak ellátva. Másrészt, a Roces márka egyes görkorcsolya modelljei rendelkeznek a Growth Compensator rendszerrel, amely a cipő hátulján található gomb segítségével biztosítja az állítást. A Cool Breathe rendszer felelős a láb természetes szellőzéséért, így a gyermek még a meleg napokon is korcsolyázhat. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása