Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Turisztikai elsősegélycsomagok

Túra elsősegélycsomagok - tartsa magát biztonságban az ösvényen a Sportano boltban 

A jól felszerelt elsősegélycsomag elengedhetetlen felszerelés a hegyvidéki túrázás vagy kirándulás során. Mindenekelőtt megóvja Önt a váratlan sérülésektől az ösvényen, például a horzsolásoktól, vágásoktól vagy rovarcsípésektől. Minden túrázónak vagy túrázni vágyónak magával kell vinnie egy jó túra elsősegélycsomagot, amelynek felszerelése a tevékenység típusához igazodik, és nem bonyolult a használata. A Sportano.hu üzletben olyan bevált gyártók kiváló minőségű elsősegélycsomagjait találja, mint a Deuter, a Tatonka vagy az Ortovox.

Miért érdemes elsősegélycsomagot vásárolni 

A hegyi ösvényeken való túrázás során mindenféle sérülések és váratlan sebek keletkezhetnek, amelyekhez kötszerre lesz szükség. A túrakészlet hasznos a horzsolások, vágások, harapások, felületi sebek vagy hólyagok esetén. Az ilyen típusú helyzetek jelentősen hátráltatják a túrázást, és befolyásolják az utazás közbeni kényelmet. Ezért egy elsősegélycsomag lehetővé teszi, hogy gyorsan bekötözze a sebeket vagy horzsolásokat. Ezenkívül érdemes fájdalomcsillapítót és duzzanat elleni szereket is magunkkal vinni, hogy minden eshetőségre felkészülhessünk. Mivel néha magunkra vagyunk utalva, amikor a hátországban utazunk, elengedhetetlen, hogy legyen egy elsősegélycsomagunk, hogy sérülés esetén gyorsan beavatkozhassunk.

Mit kell tartalmaznia egy elsősegélycsomagnak? 

Ha azon gondolkodik, hogy mi legyen az elsősegélycsomagjában, érdemes elsősorban a következő termékeket beszerezni:

  • eldobható kesztyű - véd a fertőzés ellen és biztonságot nyújt a mentőnek;
  • fertőtlenítőszerek - ezek gyorsan fertőtlenítik a sebet vagy a horzsolást, és folyadék, gél vagy akár törlőkendő formájában is kaphatók;
  • kötszertapaszok - a piacon vannak kötszertapaszok, kopástapaszok és tekercses tapaszok a különböző típusú sebekhez;
  • rugalmas kötések - a kötszerek rögzítésére és a végtagok stabilizálására szolgálnak;
  • borogatások és kötszerek - a nagyobb sebek védelmére;
  • kiegészítők - olló, biztosítótű vagy csipesz az ösvényen való használathoz;
  • NRC fólia - megakadályozza a test lehűlését és túlmelegedését;
  • háromszög alakú heveder - lehetővé teszi a sérült végtag stabilizálását.

Ezen kívül a túra elsősegélycsomag tartalmazhat olyan gyógyszereket, mint például fájdalomcsillapítók, zúzódások, égési sérülések, harapások vagy gyomorpanaszok esetén.

A megfelelő utazási elsősegélycsomag kiválasztása 

Az utazási elsősegélycsomag kiválasztásakor figyeljen a választott készlet méretére és tartalmára, ahol találhat könnyű, nagyon alapfelszereltségű elsősegélycsomagokat és fejlettebb termékeket is. Mindenekelőtt fontolja meg, hogy milyen helyzetekben lehet szüksége a készletre, valamint azt, hogy hová és kivel utazik. Ez segít meghatározni a magával vihető alapvető tárgyak kapacitását és számát. Az is fontos, hogy tudja, mennyi időre utazik. Az elsősegélycsomag kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy van-e orvos vagy orvosi központok elérhetősége, és hogy szükség lesz-e további gyógyszerekre vagy készletekre az utazás során.

A súly és a méret hasznos információ lesz, ha túrázás és utazás közben a poggyászod vagy annak kapacitása korlátozza. A legfontosabb, hogy az elsősegélydoboznak szoros cipzárral és tépőzárral kell rendelkeznie, hogy minden biztonságban legyen.

Elsősegélycsomag márkák 

A Sportano.hu kínálatában alap- és haladó felszereltségű elsősegélycsomagokat egyaránt talál. Olyan gyártók elsősegélycsomagjait biztosítjuk Önnek, mint a Deuter, a Tatonka vagy az Ortovox. Mindenképpen érdemes elsősegélycsomagot vinni a túrára, amely bármilyen váratlan helyzetben jól jöhet.

Leírás kibontása Leírás összecsukása