Ingyenes szállítás 16 000 Ft feletti rendelés esetén.

Az ingyenes szállítás nem vonatkozik a nagyméretű árucikkekre valamint az utánvétes rendelésekre.

További információk a szállításról
30 napos ingyenes termékvisszaküldési lehetőség a csomag átvételétől számítva. Megnézem hogyan küldhetem vissza a terméket
A rendeléseket rendszerint 3-4 munkanapon belül kézbesítjük.

A szállítási idő a termék rendelkezésre állásától valamint a kiválasztott szállítási módtól függően változhat.

Megnézem a részletes információkat
Nav switch

Adja meg a keresőszót a tippek megtekintéséhez.

Túra kiegészítők

Utazási kiegészítők - a Sportanónál mindent megtalál, amire szüksége van az utazáshoz 

Hegyi kirándulásra vagy kempingezésre készül, és a megfelelő felszerelés kiválasztásán gondolkodik? Minden bizonnyal szüksége lesz túrázási kiegészítőkre, például védőszemüvegre, zsebkésre, iránytűre vagy elsősegélycsomagra. Ez biztosítja, hogy a terepen semmilyen helyzet ne érje Önt meglepetésként, és minden körülményre felkészült legyen. Tekintse meg a Sportano üzlet széles választékát, ahol olyan márkák professzionális túrázási kiegészítőit találja, mint az Easy Camp, GOG, Oakley, Nike, Sea to Summit, Julbo vagy Deuter.  

Mivel kell felszerelkeznie minden turistának?

Ha túrázni indul, vigyen magával túraszemüveget, hogy megvédje magát a napsugarak és a vakító fény ellen. Rendkívül hasznos nyáron és télen egyaránt. Az összecsukható ásó nélkülözhetetlen eszköz a kempingezés során. Lehetővé teszi a tábortűz biztosítását vagy a különböző építmények építésének megkönnyítését a terepen. A zsebkés viszont egy olyan felszerelés, amely mindennap és a hegyi túrák során is jól jön. A többfunkciós zsebkés különböző alkatrészekkel rendelkezik, és rendkívül könnyen használható. Ha praktikusabb eszközt keres - a multiszerszámok alternatív megoldást jelentenek. A szerszám kombinátorból, zsebkésből, kulcstartóból, krimpelőből vagy ollóból áll. A hegyekbe is érdemes magunkkal vinni egy túrakést, amelyet kempingezéskor vagy terepen is használhatunk.  

Ha hosszabb utakra indulsz, érdemes egy gyorsan száradó törölközőt is beszerezned, ami különösen nyáron jól jön. Sokkal több vizet szív fel, és ahogy a neve is mutatja, az anyag gyorsan szárad, így azonnal használható, vagy visszatehető a csomagjába. A hosszabb túrázók számára pedig összecsukható iránytűink vannak nagyítóval és egy kényelmes zsinórral, amelyet a nyakába akaszthat.  

Kempingezéskor a pihenéshez és alváshoz egy túrahangágyat is magával vihet. A Sportanónál dupla függőágyakat és gyermek függőágyakat talál. Egy másik alapvető felszerelés az elsősegélycsomag, mivel a kisebb sérülések vagy bőrhorzsolások gyakoriak az ösvényen.  

Kések, zsebkések, lapátok és multiszerszámok - hogyan válasszuk ki a megfelelő modelleket, amikor jól jöhetnek?

A többfunkciós zsebkés kiválasztásakor figyeljen a tervezett felhasználásra (kempingezés, erdei kirándulás vagy esetleg túlélés) és a benne lévő elemek típusára. Az utazási zsebkés általában pengével, csipesszel, dugóhúzóval és ollóval rendelkezik. Kis mérete jellemzi, gyorsan elpakolható és könnyen tárolható. Vannak olyan zsebkések is, amelyek nem rendelkeznek a fenti elemek mindegyikével, hanem csak pengével. A multifunkciós szerszámok viszont ideálisak hosszabb expedíciókhoz, mivel többfunkciósak. Gyakran késsel vagy pengével, ollóval, nyársalóval, fogóval vagy csavarhúzóval vannak felszerelve. Elég praktikusak ahhoz, hogy mindennapi használatra is alkalmasak legyenek a különböző háztartási feladatokhoz.

Túrakés vásárlásakor célszerű olyan modellt választani, amely egykezes nyitású és Frame Lock rendszerrel rendelkezik, ahol a penge a markolat bélése által van rögzítve. Főzéshez, tábortűz gyújtásához vagy sátorveréshez biztosan jól fog jönni. Válasszon olyan kést, amely nem foglal túl sok helyet a poggyászában, de mégis praktikus és kényelmesen használható. 

Egy lapát is jól jöhet kempingezéskor, egy miniatűr lapát, amelyet összecsukhat és magával vihet útközben. Hasznos sátorveréshez vagy más szabadtéri munkákhoz. Általában acélból készül, gumi, fém vagy fa nyéllel.  

Túraszemüveg és elsősegélycsomag - hogyan gondoskodsz a biztonságodról, bárhová is mész?

A hegyi túrákon és kempingezéseken mindenféle sérülés előfordulhat, ezért a vágások, horzsolások és felületi sebek esetén elengedhetetlen az elsősegélycsomag. Az elsősegélycsomagnak tartalmaznia kell steril kötszereket, különböző méretű tapaszokat, kötszereket, nyomási sebekre való kötszereket, háromszög alakú kötést, törlőkendőket vagy fertőtlenítőszert és hőtakarót (NRC fólia). 

Az is jó ötlet, ha túrázószemüveget tartasz a poggyászodban, hogy megvédjen a nap káros sugaraitól és a vakító fénytől. Megfelelő szemvédelem nélkül az ösvényen fejfájást, szédülést vagy könnyezést tapasztalhat. A védőszemüvegen található fontos jelölés a lencsekategória, amely a fényáteresztés mértékét jelzi. A következő kategóriák vannak:  

  • 0. kategória - a fény 80-100%-át engedi át, jól működik alacsony napsütésben és borult időben;   
  • 1. kategória - a fény 43-80%-át engedi át, jól működik ködös és gyenge fényviszonyok esetén;   
  • 2. kategória - a fény 18-43%-át engedi át, és alacsony fényintenzitású, változó körülményekre tervezték;   
  • 3. kategória - 8-18%-os fényáteresztő képességű, intenzív napsütéses körülményekre tervezték;   
  • 4. kategória - a fény 2-8%-át engedi át, nagyon erős napsütésben is jól működik. 

Ezenkívül a lencsékben lévő szűrő típusa is fontos szerepet játszik. A polarizált lencsék visszaverik a fényt a hóról és a vízről, így számos szabadtéri tevékenységhez jól használhatóak. A fotokróm lencsék nagyon sokoldalúak, és alkalmazkodnak az UV-sugárzás intenzitásához. Másrészt a szemüvegbe helyezett REVO bevonat védőrétegekkel rendelkezik, és használatuk hasznosnak bizonyul az extrém sportok esetében. A 400-as UV-szűrővel ellátott szemüvegek olyan emberek számára jelentenek javaslatot, akik minden típusú sugárzáshoz keresnek szemüveget.  

Utazási kiegészítők - mely márkákat érdemes megvenni?

Ha a megfelelő kiegészítőket, például zsebkéseket vagy multiszerszámokat keres, a Victorinox és a Gerber márkákra fogadjon, amelyek funkcionális szerszámmodellekkel rendelkeznek. Ezek minden körülmények között tökéletes működést és a készletben lévő egyes elemek széles választékát biztosítják. Másrészt az Oakley, az UVEX vagy a GOG turistaszemüvegek lencséi magas védelmet nyújtanak a káros napsugarak ellen. A rendelkezésre álló divatok közül ne csak a méretek, hanem a használati feltételek szempontjából is válasszon szemüveget. A Sportanóban az AQUA-SPEED, a Cressi, az ARENA vagy a Nike gyorsan száradó törölközői is megtalálhatók, amelyek funkcionális anyaguk miatt hasznosak lesznek egy utazás során. Általában mikroszálas anyagból készülnek, így gyorsan felszívják a vizet. Kompakt méretben elfér egy hátizsákban vagy táskában.  

Ha túrázó függőággyal szeretné felszerelni magát, válassza a Ticket To The Moon modelleket, amelyek szintén gyorsan száradó anyagból készülnek. Gyorsan és egyszerűen felállíthatóak, és utazás közben nagyfokú kényelmet nyújtanak. A helyzeted ellenőrzéséhez szükséged lesz egy Easy Camp iránytűre, fluoreszkáló mágnestűvel és nagyítóval. 

Leírás kibontása Leírás összecsukása